»

Microsoft Sets prinaša zavihke v operacijski sistem

Ars Technica - Microsoft je napovedal eno večjih sprememb uporabniškega vmesnika, ki posega v koncept, ki se ni bistveno spremenil vse od časov Windows 3.11. Aplikacije dandanes še vedno poganjamo v oknih, ki so lahko povečana čez cel zaslon ali poljubne velikosti. Različni operacijski sistemi so eksperimentirali z več navideznimi zasloni oziroma namizji, a ključni koncept ostaja enak. Aplikacije so v oknih.

Najočitneje so novo dimenzijo dodali brskalniki, ki imajo zavihke. To pomeni, da lahko sorodne vsebine združimo v enem oknu, kjer so odprti različni zavihki, preostale pa v drugem oknu. Microsoft sedaj nekaj podobnega preizkuša na nivoju operacijskega sistema. Novost se za zdaj imenuje zgolj Sets, a bo ob uradni splavitvi gotovo dobila...

24 komentarjev

Cooliris prihaja na Linux

Slo-Tech - Cooliris je priljubljen vtičnik za Safari, Firefox in Internet Explorer, ki omogoča 3D-pregledovanje slik in video posnetkov. Doslej je bil na voljo le za platforme Windows, Mac OS X in iPhone, z novo izšlo verzijo 1.10 pa se bo znašel tudi na Firefoxu 3 pod Linuxom.

Poleg podpore za novo okolje, ki zahteva novo verzijo Linuxa (recimo distribucije Ubuntu 8.04, Fedora 10, OpenSuse 11), grafiko s strojnim pospeševanjem, Flash 10 ali več in Firefox 3, je nova inačica prinesla še nekaj novosti. Omeniti velja možnost pregleda slikovnih datotek, ki so na lokalnih diskih, s čimer se briše meja med spletnim in lokalnim. Za prihodnje verzije načrtujejo še podporo lokalnim video posnetkom. Dodali...

7 komentarjev

IE7 končno v naše mlinčke

Washingtonpost - Microsoft namerava jutri izdati Internet Explorer 7 kot popravek z visoko prioriteto. To pomeni, da bo vse, ki imajo nastavljeno avtomatsko nameščanje popravkov jutri po restartu pričakal svež IE7™.

Ob tem velja omeniti da se je od julija malce povečal odstotek uporabnikov Internet Explorerja kljub veliko na novo odkritih ranljivosti v njem.

Le kako je Microsoftu uspelo v petih letih narediti tako malo.

121 komentarjev

IE 7 preko samodejnih posodobitev

News.com - Kot poroča C|net news, bo Microsoft razpošiljal popolnoma prenovljeno različico spletnega brskalnika Internet Explorer preko samodejnih posodobitev. Pri Microsoftu to odločitev pojasnjujejo z vidika varnosti končnih uporabnikov, saj predhodnik IE 7 ni doživel konkretnejše dodelave že kar celih 5 let.

Zgornja odločitev sicer ne pomeni, da namestitve IE 7 ne bo moč preprečiti - uporabnik bo moral namestitev potrditi, Microsoft pa namerava za poslovne uporabnike izdati tudi posebno orodje, ki bo preprečilo namestitev IE 7 na računalnike. Razlog za takšno odločitev so znane težave z vsiljevanjem SP2 preko samodejnih posodobitev. Tako se bo možno izogniti težavam zaradi morebitne...

26 komentarjev

Internet Explorer 7 Beta 1

Slo-Tech - Vzporedno z izzidom prve beta inačice operacijskega sistema Windows Vista je izšel tudi nov brskalnik Internet Explorer 7, prav tako Beta 1.

Kot je bilo za pričakovati, smo tudi uporabniki tega brskalnika dočakali zavihke (tabe). Le-ti se nahajajo pod vrstico, v kateri je URL naslov. Nov zavihek je možno odpreti tako, da kliknemo na majhen kvadratek, ki se nahaja desno od zadnjega zavihka, lahko pa tudi tako, da ob kliku na povezavo držimo tipko Ctrl.

Druga novost je t.i. Phishing filter, ki je privzeto izključen. Ob vključitvi omogoča, da brskalnik ob obisku strani sam pregleda stran, prav tako lahko to mi sami zahtevamo, lahko...

38 komentarjev

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7

Slashdot - Eweek poroča, da Microsoft zaradi neizbežnega približevanja izida prve beta različice brskalnika Internet Explorer 7 že opozarja razivjalce spletnih strani, naj le-te preverijo če bodo na novem brskalniku pravilno delovale.

Čeprav trenutno še pravzaprav ni veliko informacij, kaj bo novi brskalnik sploh vseboval, bi se naj le-te pojavile kaj kmalu, če lahko verjamemo Garyu Shareu, direktorju Microsoftovega oddelka za internetne platforme in varnostne produkte. Priporoča tudi, da naj razvijalci sledijo IEBlogu, kjer bi naj informacije o novem brskalniku dobili direktno od tehnične ekipe.

Ali je upanje, da se bo nov brskalnik držal standardov, prazno?

61 komentarjev