» »

Danova pisma

Danova pisma

Dan's DATA - Dan's data pisemca so super zadevica, saj v njih dobite podano marsikaj glede splošne razgledanosti, vsakdanji problemi, povezani s tehniko, so s pomočjo Dana rešeni v nekaj minutah in vprašanja, ki imajo karkšnokoli zvezo z elektriko, so pri njem vedno dobrodošla.

Tokrat v svojih pismih z zaporedno številko 75 odgovarja na vprašanja o diamantih kot polprevodnikih in procesorjih, ki bodo nekoč narejeni iz sintetičnih diamantov; domačem razdiranju in servisiranju daljinskih upravljalcev, ki nimajo vijakov; "okuženosti" električnega omrežja z raznovrstnimi elektromagnetnimi valovanji; ozemljitev napeljave v vašem avtomobilu doda nekaj konjskih moči in o majhnih darilcih za novo leto. Tukaj.

2 komentarja

Thomas ::

Procesor sestavljen iz diamantnih paličic, povsem mehanski, bi daleč presegel kakršenkoli današnji procesor. Tale link! Kljub temu, da bi bil bolj podoben stari (izredno pomanjšani) uri kot pa današnjim procesorjem bi jih zdaleč presegel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

The design analyzed in Nanosystems has solid rods shuttling around at the speed of sound in diamond, not because rod logics are optimal for real systems, but because rod logics are easy to analyze. Preliminary numbers on electronic nanocomputers, published a few years later, suggest somewhere on the order of 1025 operations per second for a "desktop" system - roughly a hundred million brainpower
Link.

To so torej nekako orientirji za diamantne procesorje. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere slusalke?

Oddelek: Kaj kupiti
131595 (1143) frudi
»

Lian Li PC 70 malo drugače

Oddelek: Novice / Modifikacije
182819 (2460) strictom
»

Via C3 1 Giga Pro

Oddelek: Strojna oprema
181541 (1317) kuglvinkl
»

Verjetno ena izmed največjih digitalnih fotografij

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
82699 (2699) AtaStrumf
»

Tuki mate test coolerjev tko da ne boste vec pametovali nekaj tja v tri dni

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141172 (795) Tilen

Več podobnih tem