» »

Via C3 1 Giga Pro

Via C3 1 Giga Pro

murphyboy11 ::

lp
zanima me ce gdo pozna to zadevo procesor je prilotan na plato je pa tak bol manjsi na plati pa ne duha ne sluha kaj je zaena predvsem me pa zanima kake vrste procesor je to ter kok hitr
hvala lp

iskra ::

mini-itx
VIA C3 procesor

hexus.net
dansdata.com

google

Mene je tudi zelo zanimal nakup mini-itx plošče, zato sem izbrskal nekaj povezav :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

borchi ::

js tut gledam za kako mini zadevo, da bi mel fanless router/mail/web/p2p zadevo. se pravi, da rabim dual lan, grafika ni važna (lahko ima tut samo tv-out). zdej gledam VIA EDEN/EPIA variante. kje se pa ohišja dobijo?

druga varjanta: a se pri nas dobi kje C3 procesorje posebej? da bi lahko C3 pasivno hladil na kaki starejši socket370 plati.

tretja varjanta je pa kak duron downclockan na kakih 500MHz in kaka mini-atx plošča (a majo kake mini plate možnost znižat voltažo na recimo 1.0-1.2 V).

hmm... kak komentar?
l'jga

sid_dabster ::

Jaz imam doma Via EPIA mini itx plato s procesorjem C3 kot osnovni kompjuter in sem z njo povsem zadovoljen.

Ok, to ni kompjuter za igre (ampak jaz jih tako ali tako ne igram, ker me sploh ne pritegnejo), povsem pa zadostuje za domac razvoj programske opreme, za FPGA simulacijo, za obdelavo slik in zvoka ter ostala obicajna opravila. Zadeva ima en PCI slot, 2 IDE konektorja, nima pa prikljucka za disketno enoto, ker na plati enostavno ni dovolj prostora. Ampak jaz disket sploh ne pogresam.

Taka masina bo tudi zelo zelo tiha, ker za hlajenje CPU-ja zadostuje ze zelo majhen fan (dobis ga zraven), ki deluje neslisno. Overclocking pri tovrstnih platah odpade.

Pa se to: Plata ima integrirane zvocno, graficno(trident) ter mrezno in vse so 100% podprte na Linuxu ter FreeBSD-ju (za ostale BSD-je pa nisem preprican).
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

sid_dabster ::

Aja, se to:
ohisja za mini itx so zelooo draga v primerjavi z atx. Pa se izjemno tezko jih je dobiti. Jaz sem kupil univerzalno ohisje za samogradnjo elektronskih naprav ter vanj izrezal luknjo za cdrw (eno dopoldne zaganja z rocno zagico za zelezo) ter izvrtal luknje za on/off/reset switch ter LED. In to je bilo to. Glede na to, da bo tvoja masina zgolj router, pa cdroma verjetno sploh ne bos rabil.

Ampak a ni za router via mini itx nekoliko overkill? Jaz imam za router 200MHz pentium s pingvinom, pa povsem zadostuje. Lahko bi npr. kupil za par jurjev Pentiuma II ali Celerona, ga underclockal in mu dal veliko hladilno rebro, pa bi skoz prisel z manj dela ter obcutno ceneje...
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

iskra ::

Hja če hočeš čimmanj problemov z zamenjavo komponent, če ti kaj crkne, pride še kako prav kaka novejša reč. Pa tudi če hočeš kak video streamat ali pa recimo snemat kak TV program je vseeno malo boljša taka ploščica. Sploh pa če dostopa do serverja več ljudi pa če ga uporabljaš še za rožice nabirat in tako :\

Meni konkretno bi se bolj splačalo vzet to VIA zadevo kot kako staro škatlo, ki bo potrebovala pet minut za zagon Linuxa ali WinXP.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

jest10 ::

Kdo kaj ve kdaj bodo na voljo AMD geode procesorji?(1 ali 1,4GHz)
Koliko MHz VIA proc mora biti, da normalno poganja divx?

borchi ::

hja, sj zdej mam p166 (brez ventilatorja, samo mam en star disk noter, ki se ga sliši - kakega novejšega pa ne morem dat noter, ker plata ne podpira) in je čist ok za router/firewall/mail server/web server/print server sam bi rad tut p2p mel komplet na routerju, da mi ni treba met glavne mašine skoz prižgane. pa tut sem gentoo user, tako da če je kaj malega treba skompajlat da lahko to nardim na routerju namesto na morem kompajlat na kakem drugem računalniku.

a potem se mini-itx ohišja pri nas ne dobijo? kolk so pa najmanjša atx ohišja velika - taka za micro-atx plate? ma kdo kak link do kake trgovine, ki ima take zadeve.
l'jga

b ::

Jaz bom enega naredil sam iz starega videorekorderja. Noter bo pa (predvidoma) 600MHz Via, mpeg2 encoder kartica ter DVD reader. Za (relativno) male pare - predvidevam okrog 80 jurjev - bom dobil spodoben PVR.

Za ohisja pa ne vem, ce se jih pri nas dobi. Ampak cemu bi se mucil, ce lahko narocis iz GB ali DE... Sicer je nekaj postnine, ampak vseeno...

borchi ::

ma kdo kak link za ohišja? preden obrnem cel net, da najdem najugodnejšo štacuno... zna trajat :-(
l'jga

CCfly ::

kuglvinkl ::

Najbojša miniATX ohišja dela zdej Silverstone. So klasa zase, tako kot Lian-li za vsa ostala. + ti pobje, ki imqajo sedaj Silverstone so bili prej pri CoolerMastru, tako da se da dobit v BOFu še Legendarno serijo ATC za miniATX plato, HTPC. 25k SiT, aluminij ;) .
Your focus determines your reallity

DSmidgy ::

Mal so drage te zadeve.
Mini-ITX:
plošča z 800MHz procom = 27.000 SIT (z dvema LAN vmesnikoma je 40.000 SIT)
ohišje = 25000 SIT
Skupaj je 52.000 SIT.

Micro-ATX:
plošča za AMD = 16.000 SIT
proc Sempron = 22.000 SIT
ohišje = 15.000 SIT
Skupaj je 53.000 SIT.

Ostale komponente so enake.

Semprona se lahko underclocka na 200MHz FSB. Je pa treba povedat, da je Micro-ATX varianta dosti hitrej od tele VIA počasnele.

borchi ::

kuglvinkl: maš kak link do tega ohišja o katerem govoriš? drugač pa sempron brez aktivnega hlajenja, bo šlo?

še neki, sempron je na socket a?
l'jga

DSmidgy ::

To je vprašanje, če bo šlo brez ventilatorja. Mogoče Barton-M in underclockan. Al pa če daš ventilator na 5V in je tišji kot disk.

Majo pa pomoje na avtera.si eno ohišje, ki nima aktivnega hlajenja. Samo noter paše 2,5" disk, kateri pa so ponavadi tišji (recimo Samsung ma samo 16dB (www.silentpcreview.com - glej novice) za razliko od navadnih, ki majo čez 20dB). Samo to te bo drago prišlo.

Škripajo:
ventilator na procu
ventilator v napajalcu
disk

Disk utišaš s softverom, ki ga dobiš na strani od proizvajalcev diskov (najboljša sta Samsung in Hitachi (ta mjavka)).
Ker bo procesor underclockan, lahko v napajalniku in na na procu ventilator daš na 5V, tako da se jih skoraj ne sliši.

Ali pa kupiš tisto Mini-ITX ohišje (stane 24.000 SIT), ki ima, če se ne motim, pasivno hlajenje, procesor ima že tako pasivno hlajenje. Po 2,5" disk boš pa verjetno moral v tujino, ker pri nas ni ne vem koliko izbire (poglej tehnične podatke od proizvajalcev, da dobiš približno oceno hrupa).

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

DSmidgy ::

In to dvoje se pri nas dobi?

kuglvinkl ::

BOF.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Aha, za punco sem prav pred kratkim iskal miniATX ohišje in sem naletel na Antec Minuet. Je kewl, samo, lqahko se ubiješ preden najdeš GFX karto pol PCI velikosti. Potrebuje pa vsaj kolikor toliko znosno hiter OpenGL, tko da Matroxi odpadejo (rešitev je v Asuski okoli nForce2 IGP).

Druga varianta, ki mi je dokaj všeč je pa Antec Aria. Po principu Shuttlov, samo da vanjo stlačiš miniATX plato (revie teg kište je na Tech-report.com).
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nettop - izbira

Oddelek: Pomoč in nasveti
111193 (961) akulp
»

Tih, odziven, poceni PC

Oddelek: Kaj kupiti
264381 (3545) trnvpeti
»

micro atx PC

Oddelek: Kaj kupiti
141604 (1501) IvoJan
»

energijsko varčen računalnik majhnih dimenzij

Oddelek: Kaj kupiti
122096 (1685) varlecijus
»

Čim manjše oz. Mini mini. Od celih ohišij do komponent

Oddelek: Kaj kupiti
401940 (1450) Big_Al

Več podobnih tem