» »

Dve pomembni zmagi za Lindows.com nad Microsoftom

Dve pomembni zmagi za Lindows.com nad Microsoftom

Slashdot - Že pred dvema letoma je Microsoft z ovadbami napadel Lindows.com, ker naj bi ime podjetja preveč spominjalo na paradnega konja podjetja iz Redmonda. Vendar je sodišče Microsoftove očitke zavrnilo, Lindows.com pa je v obrambi navadel obsežno dokumentacijo, ki dokazuje, da je beseda "windows" bila razširjena že mnogo pred Microsoftovo odličitvijo, da tako poimenuje svoj izdelek. Sledilo je dolgotrajno zavlačevanje s strani Microsofta in pritiski na prodajalce izdelkov Lindows.com, ki so pripomogli k nastanku iniciative ChoicePC, razsodbe pa še vedno ni.

Očitno pa se ji le približujemo, saj je sodišče dokončno odločilo v prid Lindows.com in to kar dvakrat. Microsoft trdi, da je v propagando Windowsa vložil 1,2 milijarde dolarjev in ima tako velik delež na trgu, da je beseda "windows" dobila povsem nov pomen. Sodišče pa pravi, da je neka splošna beseda splošna za vse čase in kot taka ne more biti blagovna znamka. Poleg tega je časovni okvir za ugotavljanje splošnosti besede premaknilo v čas pred nastankom Windows, za razliko od Microsofta, ki je ves čas govoril o današnjem pomenu besede. Klik!

Na novico nas je opozoril tudi Murja.

15 komentarjev

Murja ::

Vsekakor je bila stvar pricakovana, vendar pri americanih nikoli ne ves. Je pa vseeno zanimiva. Padcu blagovne znamke Windows bojo sledili se Word,Office,Apple...kar je imho tudi prav.

Life is good.:D

Tomaz27 ::

Ahahahaha komaj ze cakam spet komentarje ms privrzencev. Joj spet pisete proti windowsem joj kaj pa unix in sem in tja. PA se nekaj me zanima, kolko teh ki je proti odprti kodi in za Microsoft ima nalozeno originalno oz. licencno programsko opremo. CCC. Nihce nima potrebe po odprtokodnih programih ce pa si jih vsi dlljate iz neta in kopirate itd. Ce bi pa mogli 1x za windowse placat in enako za office in ostale M$ programe me pa prav zanima kako dolgo bi uporabljali se to. Verjetno bi 99% preslo na razne oblike unix sistemov ki so zastojn. Dokler pa vse brezplacno prenasas pa je lahko srat jaja sej so fajn ti njihovi programi.
Hehe nekak nima veze komentar z novico ampak vseeno mi gre na zivce ko vsak dan berem zagovore na racun M$, noben ga pa financno ne podpira itd. Od moralne podpore bi tezko postal taki gigant. Ce vam je tolko do njega, prodajte avto, vzamite hipoteko na hiso in si nakupite vse njegove programe z licenco. Pol ga pa podpirajte z vsemi njegovimi luknjami,zakasnelimi popravki in vdori vred.

Ajde cao ;))

Dr_M ::

ce bi mogu windowse placat 50k sit, pa bi jih, so usaj uporabni...

edit: Lover22 ti si tipicen zavisten slovenc, ker majo uni pri MSu vec kot ti. na zalost je prevec takih...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

lover22 ni lih tko kt ti sanjaš. Če bi leta 90 leto gor ali dol nekdo men predstavil OS ki bi bil enostaven za uporabo in z njim dosežem učinkovito uporabo. (kar pisanje ukazov v dos in wordstar to ni) in če es bi imenoval tabels ali čranulaniški operacijski sistem bi folk pač to uporabljal. Linx userji pa nej povejo koliko časa linux dela, tako da ti ni treba vsake stvari v com line napisat ?

pivmik ::

Linux bi lahko naredili dosi bolj prijaznejži do uporabnika, ampak liuxaši se raje delajo pametne.
LP, Gregor GRE^

Vlady ::

Najbolje da Microsoft totalno "vzame" besedo windows pod sebe in vsi anglosaški narodi izbrišejo to besedo itz slovarja in uporabljajo za okna besedo hole on wall.... >:D :D

Tilen ::

lool :)

Ziga Dolhar ::

Register, Economist, Times, Post, Athletic, Salomon, Mercator, Merkur, Viator, Stol, Desk, Amazon, Študent, Bruc ...
https://dolhar.si/

Poldi112 ::

Mercator ?

Primoz ::

prodajalec / trgovec ;)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tomaz27 ::

dr_m

Kaj bom te jas zavistn meni pa je res vseeno kolko dnarja majo samo se ne morejo pol tak obnasat ker ta njihov denar se ne opravicuje sredstev in prijemov in postopkov,ki se jih poslužujejo. Pac tozit al pa pokupit vse.

ce bi mogu windowse placat 50k sit, pa bi jih, so usaj uporabni... Sej jih moras budalo.Ce so tako uporabni zakaj jih pol nisi placal. Ne pa da jih zagovarjas v eni sapi v drugi jim pa odziras ta denar ki jim ga ti tako hudo privoscis jas pa zavidam kao. Stfu pa ne bluzi nekaj.

Tody in Picnik:

Linuxasi se nic ne delajo pametne samo vi2 sta tak butasta da pac linuxa ne znata uporabljat. Ja sej leta 90 pa so bli windowsi res hudo uporabni ccc. Btw vsi linuxi ze majo graficni vmesnik in ce jih pogledas zgledajo kot namizje od windowsev. Polek tega so zastojn, kot tudi openoffice itd. Ce sta pa vi2 neumna pa ne znata druga kot uporabljat sistem,ki ga znajo tudi 3 letni otroci pol pa je to vajin problem.

Pa btw v linuxu lahko zaj vse v gui okolju nastavis, mogoce edino kaki ip tables itd. Vsaj ni vse tak zakomplicirano kot pri windowsih ko mores vsako nastavitev iskat v miljontem okencu ki se odpre in se 3/4 nastavitev je zaprtih. Pol mores pa nevem kake tweak programe uporabljat da prides do teh nastavitev. Zakaj te sej si windowse placal a pol si jih pa se prilagodit ne smes. Kot da bi kupil avto z nastavljivimi sedezi ki pa bi morali biti vedno v istem polozaju. Niti vzglavnika si nei smel prestavit al bi blo pa to silno zakomplicirano tak da raje nei niti poskusal. Povej mi pol en tweaker za linuxe. CCC. Ce niate pojma pol se ne menite pa ne svoje nevednosti opravicevati z vsemogocnim majkrosoftom(www.majkrosoft.si yeah sue me) .

Vglavnem back off pa ce ste tak zadovoljni z temi vasimi windowsi se kr prikazite na ircu da vam pricaram BSOD na ekranu pa bo. Pol se bomo pa dalje menli. Do tacas pa kiss my a.. su..ers!

swar ::

Zascitil bom ime WC papir™ >:D
Medtem ko boste vi srali,bom jaz denarce stel >:D

BigWhale ::

Zigga, ampak, si ze kdaj videl, da bi Times tozil nekoga, ker ima ime svojega izdelka Limes?

:)

Vlady ::

Najbolje da Apple prepove uporabo kratice PC in besedne zveze Personal Computer. Naj vsi imenujejo računalnike sedaj "one stupid box for fun"... Mislim, teli pr microsoft-u že mejijo na idiotizem. Že samo ime proizvoda je dvoumno (za blondinke pa še posebej). Le zakaj niso angleži in američani tožili microsoft-a takrat ko so "winsom" dali ime windows... saj to je vendar njihogva beseda za okno na steni in ne za en operacijski sistem.
Sreča za Linux... :D

CaqKa ::

lover22:
Linuxasi se nic ne delajo pametne samo vi2 sta tak butasta da pac linuxa ne znata uporabljat. Ja sej leta 90 pa so bli windowsi res hudo uporabni ccc. Btw vsi linuxi ze majo graficni vmesnik in ce jih pogledas zgledajo kot namizje od windowsev. Polek tega so zastojn, kot tudi openoffice itd. Ce sta pa vi2 neumna pa ne znata druga kot uporabljat sistem,ki ga znajo tudi 3 letni otroci pol pa je to vajin problem.


bwahahahah:\ >:D :D 8-O :P ;)
tipična reakcija linux userja...
pojma nimaš.
a pri linuxu maš gui za 3/4 nastavitev? >:D :D >:D :D >:D ja walda... daj nehaj sanjat no. pa nima veze...

linux je realno gledano preveč zmeden... pa ne zaradi tega ker je zastonj ampak zaradi tega ker ga izdeluje preveč folko ki pa je premalo med sabo povezanih. rezultat je deset svojih standardov za vsako stvar, kar pa botruje zmešnjavi. in ne klobasat uveljavljenim slotecherjem da ne znajo linuxa uporabljat.. stvar je čisto enostavna hodim na fax in potrebujem svoj čas za učenje ne pa za razumevanje zmede v linuxu da ga bom potem lahko uporabljal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft in "Lindows" spravljena

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62476 (2476) d0rK
»

Prepoved Lindowsa na Nizozemskem in nov poskus cenzure interneta

Oddelek: Novice / Zasebnost
191892 (1892) kopernik
»

Želite brezplačen LindowsOS?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82146 (2146) mathjazz
»

Lindows nič več Lindows

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122615 (2615) norvalk
»

Mozilla + Daniel + Lindows.com = Nvu

Oddelek: Novice / Brskalniki
92786 (2786) undefined

Več podobnih tem