» »

OpenBSD 3.5

OpenBSD 3.5

Slo-Tech - Če vas dejstvo, da kljub pravemu evropejstvu še vedno ne bomo enako enaki nekaterim Evropejcem in da bomo poleg domačih birokratov morali vzdrževati še mogočno armado €vrokratov, ni spodbudilo h kakšnemu proslavljanju, lahko manjši internetni promet izkoristite za dol jemanje 3.5 reinkarnacije OpenBSD, ki glede na prejšnje različice prinaša podporo trem dodatnim računalniškim arhitekturam, odpravo številnih hroščev, izboljšave slovitega Packet Filtra, nekaj novih orodij, npr. CARP, in še marsičesa, kar si lahko preberete na prej omenjeni strani, omenimo le še pomembno izboljšavo za uporabnike s sončne strani Alp: podporo slovenski tipkovnici.

Tisti, ki kombinacijo črk "OpenBSD" vidite prvič in vam angleščina ne gre najbolje, si lahko tule preberete kratek opis "za telebane" v slovenščini.

Stvar bo sicer uradno izšla 1. maja, ponavadi pa je na voljo že kakšen dan prej. Nam geografsko najbližja strežnika za dolvleko sta na Dunaju in v Monakovem (bolj znanem po nemškem imenu München). Če imate to srečo, da se nahajte kjerkoli drugje kot v ZDA ali v Kanadi, se na daleč izogibajte ameriškim strežnikom, da ne boste prišli navzkriž z ameriško zakonodajo glede izvoza šifrirne tehnologije in poleg "pravih" Evropejcev hkrati postali še teroristi. Kjerkoli pa že boste iskali, ISO slik uradnih CD-jev ne boste našli, ker "oče" OpenBSD, Theo de Raadt, želi, da se za razvoj prispeva še kakšen cekin od prodaje uradnih CD-jev, še posebej od takrat, ko je ameriško obrambno ministrstvo zaradi de Raadtovih pacifističnih izjav umaknilo finančno podporo projektu. Če si jih želite kljub vsemu zakonito pripraviti sami, si poglejte napotke tu in tu, če že boste to počeli, pa kupite vsaj kakšno majico ali poster, po novem vam carina menda ne bo več odpirala paketov iz tujine in računala DDV z nekajkrat višjimi stroški obračuna vred.

9 komentarjev

undefined ::

Eni pisci novic na STju res niso sposobni pustiti osebno zamorjene občutke pri strani in za spremembo napisati samo novico kot tako, brez nepotrebnih začimb.

Tako ne vem kaj hudiča ima sedaj dejstvo, da gremo v Evropo, opraviti s tem, da je zunaj nova različica OpenBSD.

Ah bogi Suljo, gremo v Evropo, Džamije še nimamo pri nas, Suljo pa ves tužan. :'(

hruske ::

IceMan, temu se reče kreativno pisanje.

undefined ::

> IceMan, temu se reče kreativno pisanje.

Aha, zdaj mi je jasno zakaj nekateri primitivneži mislijo, da so pred ostalim svetom. Ker se jim pač zdi, da je vsak nepotreben šmorn že "kreativnost".

Veš kako morajo potem biti šele klošarji kreativni?

Thomas ::

Takale pesniška novica je res tuga. Definitivno. Oblajaš najprej vse ki jih ne maraš, da poveš za novo verzijo OSa ... Eh, Suljo ... |O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

talmai ::

Novice. Kako so si različne...
IceMan: temu se pa reče verska nestrpnost.

Neandertalec ::

Glej no glej, neki deklarirani Slovenci bi se lahko od "suljota" naučili pravilne slovenščine....

No ja, blagor tistim, ki še nimajo polnega kufra neprestanega omenjanja Evrope (če gremo vanjo šele jutri, a smo do danes bili v Afriki ali Aziji?) in EU, ki jo Angleži, Poljaki in ostali že razsuvajo....

Thomas ::

> ki jo Angleži, Poljaki in ostali že razsuvajo....

Politika vlade Njenega Veličanstva je že vsaj 500 let razsuvanje kontinentalne Evrope. V EU so vstopili, da bi lahko svinjali od znotraj.

Moram reči, da mi je njihova politika simpatična in jo odobravam. Brez tega korektiva bi imeli Železnega kanclerja v Berlinu, Parizu ali tudi kje drugje. Mešanica Hitlerja, Benita, Tita, Stalina in Willija Brandta bi bil.

Boljš tkole.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hruske ::

vazn da je bla novica o tem prej na slotechu kot na slashdotu.

Road Runner ::

no, na slashdotu so najbrž dejansko počakal na prvi maj in izid :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Operacijski sistemi
51463930 (27668) Prospekt
»

Odkrita varnostna luknja v privzeti namestitvi OpenBSD

Oddelek: Novice / Varnost
194090 (3025) poweroff
»

OpenBSD 3.9

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
193909 (2659) nejc_
»

OpenBSD 3.8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
153610 (3072) poweroff
»

Izšel OpenBSD 3.7

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
103554 (2994) nejc_

Več podobnih tem