» »

Modificirani XBoxi in XBox Live

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v obliki mod čipov, ki jih bomo lahko tudi ugasnili in nadgradnjah firmwara.

In zgodba se bo nadaljevala ...

1 komentar

CaqKa ::

ej če nebi blo microsofta pomojem več nebi blo crackerjev ker več nebi meli kaj krekat :)
p.s.: ma kdo kaj slanega peciva pri roki?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[XBOX 360] Nasveti (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Konzole
988199826 (76999) radovednik
»

PC vs XBOX ONE vs PS4

Oddelek: Pomoč in nasveti
81043 (913) Jerry000
»

XBOX360 Pomoč

Oddelek: Konzole
312649 (1734) borča
»

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

Oddelek: Novice / Konzole
74511 (4137) antonija

Več podobnih tem