»

Project Scarlett je ... Xbox Series X

Xbox News - Na dogodku The Game Awards 2019 je Microsoft razkril končno podobo in naziv naslednje v nizu konzol Xbox, ki se bo imenovala Xbox Series X ter imela za obtelevizno igričarsko škatlo neznačilno stolpičasto ohišje. V točnejše tehnične podrobnosti se prisotni še vedno niso spuščali, so pa pokazali prenovljeni kontroler in obljubili združljivost iger za nazaj, vse do prvega Xboxa.

Poleti so na sejmu E3 pri Microsoftu podražili z naslednikom Xboxa One, ki je imel takrat še delovno ime Project Scarlett. Naveza AMDjevih centralnega in grafičnega procesorja ter SSDja naj bi poskrbela za štirikrat zmogljivejšo napravo od tistih iz obstoječe generacije konzol in poganjala igre na ločljivosti 4K. Koliko te navedbe držijo, bomo zagotovo vedeli šele ob izidu okoli božiča prihodnje leto, vemo pa po novem, kako se bo prihodnja iks-škatla imenovala in izgledala.

Na šovu The Game Awards 2019 je Phil Spencer odgrnil tančico z Xboxa Series X, kar je brez dvoma naziv, ki bo še nekaj časa razdvajal,...

17 komentarjev

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Linux na ne-modificiranem XBOX-u

Slashdot - Na Slashdotu so objavili zanimivo novico. Kot kaže so na XBOX-scene ter XBOX-hacker pripravili Xbox do tega, da je na njem deloval Linux, in celo poganjal EA-jevo igro "007 Agent under fire". Za delovanje ni bilo potrebno niti odpiranje Xboxa. Potrebujete le originalno verzijo omenjene igre ter spominsko kartico, ki jo zvežete s PC-jem. Mimogrede: tako kartico lahko izdelate tudi doma. Izvirna novica.

0 komentarjev

Linux @ Xbox: Prosimo žegen

The Register - Očitno je nagrada v višini 200.000 USD za prvo ekipo, ki bo spravila Linux k delovanju na nemodificiranih Xboxih, precej vabljiva ([:\\]). Ako tej temi v preteklosti niste ravno sledili, naj vam podam kratek povzetek: neznani osebek (za katerega se je kasneje izkazalo, da je sam Gospod Lindows) je ponudil nagrado za prvo delujočo verzijo Linuxa, ki za poganjanje ne bo potrebovala (nezakonitega) posega v samo konzolo Xbox. Ta ima namreč vdelan zaščitni sistem, ki od vsakega zagnanega programa zahteva digitalni podpis, ki pa ga morajo kakopak blagosloviti pri Microsoftu. Linux se na omenjenih škatlicah uspešno poganja že kar nekaj časa, vendar je za to potreben poseg v konzolo: zamenjava čipa.

Skupina, ki je javnosti še najbolj poznana, se je odločila poslati odprto pismo Microsoftu, v katerem jih pozivajo (prosijo), naj jim dodelijo digitalni podpis in tako požegnajo njihov projekt. Dasiravno argumentom v pismu ne gre oporekati, bi sam drznil reči, da fantom ne bo uspelo. Xbox...

5 komentarjev

XboX na internetu

Tom's Hardware - Tudi računalo ni več edini način dostopa v internet. Pridružila se mu je še konzola XboX; prav o takem dostopu do medmrežja in igranju iger pa so govorili na Tom's Hardware. Opcija povzave je možna le z dokupom Xbox live začetnega kompleta, na katerega boste morali še malo počakati, saj je nakup možen le v Severni Ameriki. Članek je dolg in podroben, obsega namreč kar štiriindvajset strani, med katerimi so primerjane tudi igralne sposobnosti preko interneta. Klik!

2 komentarja

Windows 2000 na Xbox

Xbox Linux Project - Microsoftovi igralni konzoli Xbox so že pred časom uspešno sesuli zaščito proti poganjanju neavtoriziranega programja ter v začetku nanjo naložili Linux.

Da pa je ironija še večja, so se lotili še drznejšega podviga in pri njem uspeli. Na Xbox so naložili Windows 2000. Se sprašujete kako jim je to uspelo? Okna tečejo kot gostujoči sistem na Linuxu. Poročajo še, da aplikacije kot Office delujejo brez problemov, prav tako pa je mogoče predvajanje MPEG4 filmov ter celo uporaba dodatnih zunanjih naprav preko USB vodila. Celoten članek na tem naslovu.

2 komentarja

Bo Microsoft najel hekerje?

The inquirer - Kot kaže, je Microsoft začel malo razmišljati, in se lotevati zadev tam, od koder izvirajo, in kot vemo, tam se tudi lahko uspešno zatirajo.

Kot poročajo v tej novici, bo Microsoft za sledenje "mod čipom" in programski opremi za svojo konzolo Xbox najel "hekerje", ki naj bi najbolje poznali problem varnosti. Sicer zahteva še kopico ostalega znanja, samo to ne bi smel biti problem. Če se želite prijaviti, poglejte sem, kjer najdete vse podrobnosti.

5 komentarjev

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v...

1 komentar

Kebab postaja računalniški pojem

The Register - Glede na to, da ste se na Slo-techu že počasi naveličali izraza kebab oziroma šiš kebab, je tale novica naravnost za vas.

Danes sem namreč naletel na The Registerju na zanimivo novico, s pomenljivim naslovom "MS mounts massive Xbox kebab wrap ad push", kar bi v slovenščini pomenilo, da MS na široko oglašuje XBox s pomočjo kebaba. Avtor članka vas opozarja, da preden začnete jesti, obvezno pogledate ovojnico. Sam je namreč dobil kebab, zavit v reklamni list za XBox, ki je imel zraven še reklamo za Dead or Alive 3. Na žalost ne poroča, če mu je to pobralo apetit :8)

Če vas zanima, izvirni članek je tule.

9 komentarjev

Odvisnost od igranja iger preko interneta - diplomsko delo - zaključki

Slo-Tech - Sicer ne vem, če to spada ravno pod novico, ampak ker ste mi predvsem fantje in dekleta iz Slo-techa zelo zelo pomagali bom tole objavil tudi tukaj.

Zaključil sem z diplomsko nalogo z naslovom Odvisnost od igranja iger preko interneta in na spodnjem naslovu si lahko celotno nalogo preberete in seveda poveste svoje mnenje. Prišel sem do zanimivih rezultatov in upam, da bodo zanimivi tudi za vas. Še naslov: Odvisnost od igranja iger preko interneta

3 komentarji

Halo opisan!

Voodoo Extreme - Igra Halo je na računalniški sceni povzročila kar nekaj prepiha - predvsem zaradi izjemno lepe grafike, ki je bila po slikah sodeč tako čudovita, da je že vse skupaj mejilo skoraj na sanje. Razne računalniške navdušence je že skoraj pobralo od nestrpnega pričakovanja, vendar pa je skupinico medtem prevzel Microsoft in povedal, da bo Halo eden izmed temeljnih iger za Xbox. Smo PC-jaši s prehodom igre na Xbox kaj zamudili? Sodeč po opisu igre na Voodooextreme veliko, saj opisovalec daje igro po pomembnosti pred legendarni Half-Life ki je kljub vsem Max Paynom, Operation Flashpointom, Red Factionom, ... še vedno najboljša streljanka, kar jih je bilo na PC-ju. Opisovalec pravi, da igro enostavno morate imeti, če si lastite Xbox. Ali se bo Xbox prodajal zaradi Haloja? Bomo videli.

4 komentarji

Microsoft vse zanika

Guru 3D - Pojavile so se novice, da je nekaj hudo narobe z Microsoftovo Xbox konzolo. Problem naj bi bil v matični plošči. Intel je naredil design za plošči in pravi, da z njo ni nič narobe. Flextronics, podjetje, ki izdeluje to matično ploščo za Microsoft (in tudi druge komponente z Xbox), tudi zatrjuje, da oni niso krivi. Dejtvo pa je, da je nekaj narobe. Nazadnje, ko so delali javno predstavitev konzole se je namreč sesula.
Vseeno pa ta napaka naj ne bi ovirala načrtovane izdaje Xbox-a, 8 novembra. Microsoft namreč tekmuje z drugimi proizvajalci konzol, ki bodo, kmalu po Microsoftu, izdali svoje druge in tretje generacije konzol. Spodaj: fotka iz Unreal Championship na Xbox-u.

2 komentarja