» »

John Carmack svetuje

John Carmack svetuje

Webdog - Ne kupujte Geforce4 MX kartic za Dooma, pravi vodilni pri ID Softwareu, John Carmack. Po njegovih besedah (se popolnoma strinjam, mimogrede) je nVidia naredila popolnoma nepotrebno zmešnjavo pri poimenovanju GF4 kartic. Geforce4 linija kartic namreč nima vgrajene strojne podpore Vertex ter Pixel shaderju, kar jo bolj ali manj postavi ob bok grafični kartici Radeon 7500. To pomeni, da bo Geforce4 MX serija grafičnih kartic v novem Doomu, razumljivo, tekla mnogo počasneje, saj bosta v izrabi samo dve enoti za teksturiranje ter, logično, nobena za vertex shading. Pa saj to ste najbrž že vedeli - ampak, ko to reče Carmack sam, ima to dosti večji impakt na nVidio . Klik!

8 komentarjev

AngelOfDeath ::

Človek se začne spraševat zakaj bo Nvidia sploh izdala Geforce4mx Če je kot sem prebral bolj počasna od današnjih G3 kartic in to kar precej. Če bo samo po imenu sklepal (G4mx) bi pričakoval kaj boljšega. Zgleda kot novi način za zavajanje kupcev, ali se morda motim ?

BigFoot ::

pa še res je. nateg stoletja

CWIZO ::

kaj morš dobro serjo so ustvaril, zdej pa to.
PA neki ne štekam, zakaj so že kr prec poimenoval MX ?

sam neki doom 3 na geforce2mx400 ne bo delal, ne ?

Sergio ::

seveda bo delal... delal bo tudi na voodooju 3, ampak Doom je mišljen zato, da spraši genitalije tudi najmočnejšim grafičnim karticam.

AngelOfDeath ::

MX je nvidiin dodatek karticam za nizji cenovni razred. Sam kolk se jaz spoznam na njihovo politiko se bodo pocenili G3 procesorji s tega sledi zakaj sploh dat na trg G4mx če jih pa G3 prehiti.Kdo bi razumel nvidio.Mogoče je najboljše počakat pa bomo vidli kaj se bo speklo iz tega testa.

Caboose ::

sergio to pa je nesramno!
To je moja novica!
Damn you be!;((

Senitel ::

Zelo dvomim, da se bo Doom 3 sploh dal pognat na Voodoo 3...[:\]

Eschelon ::

Citat iz Tom's Hardware Guide (THG):




While GeForce4 Ti is the pinnacle of today's mainstream 3D chip technology, GeForce4 MX is a mere advance of GeForce2 MX technology. GeForce4 MX does not contain any nfiniteFX-engine and, therefore, no full DirectX 8.x functionality, either.




Citat dobite tukaj.


Celoten članek pa se začne tu.


(Mislim, da je link na slo-techu sem že bil).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Renderiranje filmov v realnem času?

Oddelek: Zvok in slika
121317 (964) CaqKa
»

ATI8500 vs. GF3Ti200 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
1589421 (6342) VASkO
»

GF 4 MX (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575757 (4712) TheJack

Več podobnih tem