»

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

nVidia z novima NV28 čipoma

DigiTimes - Grafični gigant nVidia je pred kratkim potihoma izdal dva nova čipa družine NV28. Gre za kartici GeForce4 Ti4800 ter Ti4800SE, ki sta naslednici Ti4400 ter Ti4600 čipov z AGP 8x podporo. Povedati velja, da je nVidia sprva načrtovala samo Ti4200 verzijo z AGP 8x podporo, a so se iz nekega razloga odločili tudi za prenovitev močnejših kartic. Zanimivo je tudi dejstvo, da nVidia kartic ni uradno predstavila, temveč jih je kar takoj poslala večjim odjemalcem. Navadni uporabniki naj bi tako prišli do kartic tik pred koncem leta. Klik!

19 komentarjev

Carmack o grafičnih karticah za Doom 3

več strani - V intervjuju, objavljenem na Gamespy, je John Carmack izjavil, da je po njegovem mnenju ATI Radeon 8500 boljša kartica za Doom 3, ker lahko dostopa do več tekstur naenkrat kakor GF4 Ti, čeprav ima nVidia boljše gonilnike. Geforce in Radeon kartice z 64-bitnim ali SDR pomnilnikom naj bi ne bile dovolj hitre za igranje, razen če jo mislite poganjati pri ločljivosti320x240.

V intervjuju na Shacknews pa je dejal, da je demo, ki so ga predstavili na E3 tekel na medium kvaliteti.

5 komentarjev

John Carmack svetuje

Webdog - Ne kupujte Geforce4 MX kartic za Dooma, pravi vodilni pri ID Softwareu, John Carmack. Po njegovih besedah (se popolnoma strinjam, mimogrede) je nVidia naredila popolnoma nepotrebno zmešnjavo pri poimenovanju GF4 kartic. Geforce4 linija kartic namreč nima vgrajene strojne podpore Vertex ter Pixel shaderju, kar jo bolj ali manj postavi ob bok grafični kartici Radeon 7500. To pomeni, da bo Geforce4 MX serija grafičnih kartic v novem Doomu, razumljivo, tekla mnogo počasneje, saj bosta v izrabi samo dve enoti za teksturiranje ter, logično, nobena za vertex shading. Pa saj to ste najbrž že vedeli - ampak, ko to reče Carmack sam, ima to dosti večji impakt na nVidio . Klik!

8 komentarjev

Želje programerjev iger 2.

Voodoo Extreme - No na Voodoo Extreme so naredili že kar spisek želja mnogih programerev iz sveta računalniških iger. Sicer še vedno manjkajo nekatera ugledna imena kot so John Carmack in Tim Sweeney ampak bo že... Sedaj so dodali tudi Deana Sekuliča iz Croteam-a. Kar zanimivo branje. Se bomo mogli enkrat še Slovenci zganiti in barediti eno streljačino ... Tukaj!

2 komentarja