» »

Pomnilniške omejitve Winsov

Pomnilniške omejitve Winsov

The Register - Čeprav je ta tema bila predebatirana že nešteto krat, jo je ob trenutni nakupovalni mrzlici dobro ponovno odpreti. Pomnilniške omejitve Win9X sistemov, namreč. Kot so praktično ugotovili na The Registeru, so vsi Win9X sistemi (da, vključno z WinME) nesposobni delovanja z več, kot 512MB pomnilnika. Razlog za napako je v Vcache gonilniku, v točne razlage pa se raje ne bi spuščal, ker se ne štejem med strokovanjake na tem področju. Več lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

McHregec ::

Kdo bo pa v Winsih 9x uporabljal več kot 512 MB ???

undefined ::

WORKAROUND:
"3. Use the MaxFileCache setting in the System.ini file to reduce the maximum amount of memory that Vcache uses to 512MB (524,288 KB) or less."

Le kdo pri zdravi pameti uporablja Vcache velikosti 512MB ali več? Jaz imam 192MB RAMa, pa mi je 16MB Vcache čisto zadosti. Se pravi če bi imel čez 512MB RAMa, bi preprosto nastavil Vcache na 64MB, in je to preko glave, dovolj.

Po tem sodeč Win9x čisto lepo podpira več kot 512MB RAMa. Novinarji pa pač blodijo nekaj ke v 3 dni kot slepe kure, in so zabiti k štor. [:]

luni ::

mislim da so tezave zakoreninjene malo globlje kot samo vcache driver

kuntek ::

Če bi imel 512MB pomnilnika definitivno nebi laufal Win98!!!:D

undefined ::

luni, saj povejo jasno, da je težava le v Vcache-u. Vcache je zato, da se del pomnilnika nameni samo disku, da potem manj "melje". Večja je vrednost, boljše bo teklo, vendar pa ta pomnilnik, ki ga nameniš Vcache-u, ni na voljo programom in igram, temveč izključno le cache-u. Windows po defaultu sam z njim upravlja, za minimalno vrednost izbere 0, in za maximalno vrednost izbere količino celotnega RAM-a. Če imaš RAM-a več kot 512MB, potem Win9x samodejno izbere maximalno vrednost RAM-a za MaxFileCache. Če pa greš v System.ini pod [vcache] sekcijo, pa mu tam sam določiš maximalno vrednost pod 512MB (32MB je več kot dovolj, samo Winsi so zabiti, in tega ne znajo določit, enako kot pri Swap (Page) fajlu), potem nimaš težav, tudi če imaš 1GB RAM-a.

Ribicija ::

Iceman saj finta ni v tem da bi imel probleme če boš imel več kot 512 MB rama. Finta je da W9x ne zna izkoriščati več kot 512 MB rama. Lahko pa jih imaš tudi 2 GB sam pač nebo neke bistvene razlike.
lp

undefined ::

To so že rekli za več kot 128MB, da jih Win9x ne znajo več izkoristiti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Whistler?

Oddelek: Operacijski sistemi
92435 (736) mtosev
»

Odstranjevanje XP-jev

Oddelek: Operacijski sistemi
111160 (998) andrej
»

ntfs

Oddelek: Pomoč in nasveti
141002 (741) andrej
»

XP in igre

Oddelek: Programska oprema
411473 (1076) andrej
»

WinXP upočasnijo sistem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
132304 (2304) slycer

Več podobnih tem