» »

XP in igre

XP in igre

Dalmatinc ::

Kaj ste v XP-jih opazili občutno slabše delovanje iger ?

Zdej mam Win 98 in igre mi tečejo Brez blema, v ME so mi štekale; kar je skarjno čudno....medtem ko jih na drugih operaciskih sistemih še nisem probal.

Kako bi mi tekle na XP; ali mislite da bi mi 128 MB rama deloalo probleme z igrami v win XP.........no prosim malo izkušenj; ali je kakšen takšen ki ima 128 rama in win XP ?? kako je ?8-)

tejo ::

Menu zanima isto, vednar pa imam 448 rama.

JLP ::

128 rama je kr mal za Windows 2000/XP. Saj ene 256 je priporočljiv, raje več. Drgač pa velike razlike u hitrosti ni. Mal počasnej dela sam velik pa ne. Je pa velik odvisn od drajverjov za grfično kartico koko bo vse skup delal. Drgač pa probat ni greh.
Live long and prosper!

OrlyTM ::

Prve izkušnje z RC1 so odlične, več pa bo znano kasneje :) Igre mi delajo nekako tako kot v win2k, vendar so trenutno še kar precejšnji problemi, saj default 12.40 gonilniki niso vredni piškavega oreha, medtem ko vsi ostali prav lepo sesujejo sistem.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

andrej ::

hja, glavni problem pri XP-jih so trenutno driverji za graficno kartico. Vgrajeni se zdalec niso tako optimizirani kot gonilniki za win9x sisteme.
Ce/ko dobis kvalitetne driverje potem performanse iger v XP ne zaostajajo za win9x. Velikokrat so celo boljse...

baghera ::

Hm 128 RAMa je dovolj za XP. Men dela boljše kot pa ME pri 128 RAMa. S tem da hitrejše odpre wordove dokumente. Igre mi delajo vredu, s tem da mam V3 kar pomen opengl pa D3D menjat gonilnike, ampak zdej itak nč ne špilam, ker bom novo kišto nabavu. 2D igre, recmo C&C Red Alert2, mi pa delajo po moje clo bolš

OrlyTM ::

Sam sem instaliral Detonator 12.90 gonilnike za win2k. Ti so namrec trenutno najhitrejsi. Q3A mi je tekel povsem enako, ali celo bolj kot prej v win2k. Vendar pa so bili sami windows prevec za te gonilnike, saj mi je ob udobnem surfanju racunalo kar zlepa odpovedalo poslusnost. Hard reset it is :))

Docim so default 12.40 gonilniki rock stable in skoraj polovico pocasnejsi. Bo ze bolje :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

andrej ::

hja, stabilnost in izjemne performance obicajno ne gredo skupaj... treba je najt neko srednjo pot.:D

Kriko ::

Jaz sem v XP instaliral driverje 12.40 ampak ne vidim več vseh nastavitev za grafično Prophet II MX katere imam v WinME??? OpenGL, 3D Antialiasing, Direct3D Settings oziroma komplet teh nastavitev iz WinME/98.
Kaj pa vi?
Pa še to , včasih mi spozna 16 MB ram-a včasih 32 Mb ram-a pri grafični?

ABX ::

andrej: kako lahko izjaviš da performanci v winXP ali w2k so lahko boljši???


1.) Si sam omenil da driverji so tako-tako

2.) Še vsi, ki so testirali igre pod win9x in ostale sisteme so žalostno ugotovili da v najbolšem primeru so hitrosti skoraj iste kot v win9x.


Če igrate igrice trenutno najbolša zbira so win9x.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

lordgreg ::

ABX: od kod pa tebi ideja, da je najboljše za igranje iger win9x??? si sploh igral kaj kdaj na w2k? laufa enako spodobno kot na 98 tako, da boš vedel..

ABX ::

lord: dokaži
Osebno si lahko namestim tisti sistem ki želim, od Slackware do winXP, a doma še vedno furam win9x. Če mi kdo lepo dokaže da se motim mu bom res hvaležen.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

lordgreg ::

kako ti naj jaz dokažem preko interneta. če imaš možnost inštalirat si vse kar hočeš poskusi sam, inštaliraj w2k, zrihtaj si drajverje zanj pa špilaj

ABX ::

lord: ta je huda ti ocenjuješ hitrost sistem po "občutku". :)

Mah ne vem zakaj ampak na anadtech, tom's, thresh,.. vedno kadar ocenjujejo nov CPU, grafo,... uporabljajo kot sistem win98SE.

Tukaj nočem sprožit debato o boljšem sistemu ampak o najhitrejšem.


Se spomnem leta nazaj kako sem z muko prešaltal iz ms-dos v win okolje. Do zadnjea sem vztrajal v dos promptu zaradi hitrosti :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Kriko ::

Namesto da se kregate za nepomembne stvari oziroma vsak ima svoje mnenje, mi prosim raje pomagajte in dajte kak nasvet na ta vprašanja!
Jaz sem v XP instaliral driverje 12.40 ampak ne vidim več vseh nastavitev za grafično Prophet II MX katere imam v WinME??? OpenGL, 3D Antialiasing, Direct3D Settings oziroma komplet teh nastavitev iz WinME/98.
Kaj pa vi?
Pa še to , včasih mi spozna 16 MB ram-a včasih 32 Mb ram-a pri grafični?

krucymucy ::

Kaj je kdo poskusil detonatorje 14.20 v winXP???
Men so delali kul!!!

Tr0n ::

WinXP bo crap. In to ne samo za igre, multimedijo, programe etc... ampak za vse. 'nuff said.

lordgreg ::

kakor za koga.. jaz sem neodvisen. sem za win in linux..

JLP ::

TrOn:
Ti verjetnp še nis probov Windows XP. Windows XP in 2000 sta velik bol kot kak Win9x. Tapru zevo probej pa pol govor.
Live long and prosper!

Kriko ::

Krucymucy!
Kaj je to zate v redu?
Kaj si imel možnost nastavitve vsega kar omogoča MX kartica. Antialiasing,Direct3D...., tako kot v Win9x/Me??
Meni z 12.40 detonatorji dela v redu ampak nimam nobene nastavitve za driverje/grafično. Kaj si instaliral driverje za Win 2000!

andrej ::

abx: performanse v XP so bolje kot v win 9x, razen v spilih. V bistvu je mores rect, da so win9x hitrejsi v vseh spilih, niti ne obratno.
Perfomanse spilov se predvse dolocajo s frami na sekundo, kjer so najbolj pozna grafika. Vgrajeni driverji v XP-ji niso na nivoju optimiziranih driverjev za win9x, zato primerjava ravni ni umestna.

Najhitrejsi sistem? Hm, zakaj potem ne ostanes kar pri dosu, ki pozere manj pomnilnika in ima manj overheada in tece bistevno hitreje kot XP-ji. aja, saj res - sploh ni vec pametnih spilov za DOS... Windows 9x se poslavljajo - hoces ali noces.

TrOn: kak lahko reces kaj taksenga? A si ze sploh probal Windows XP? A sploh ves kolko spilov laufa na Xp-jih? In ne reci zopet, da me samo malo drazis. S takimi izjavami se samo delas neumnega. sorry, ampak ne morem razumet, da lahko to reces kar tak.

lordgreg ::

in kolikor jaz vem, laufajo oz. bodo laufali vsi špili, ki laufajo pod dosom in to z zvokom, brez krkšnihkoli drugih nastavitev. ni tako?

Lunik ::

OK. Kot sem opazil, je tle večinoma govora o g-forcih, mene pa zanima kako kaj na xp-jih laufajo igre na v3 3000? Procesor mam c466, rama bo pa kmalu 384...

Pa še to, kje dobiti xp-je???

Kriko ::

Andrej!
kaj mi lahko ti poveš zakaj v WinXP ne vidim nastavitev driverja za MX II grafično

Dalmatinc ::

Tole je splošno znano:
WIN 9x (po možnosti win 98 SE) ---> IGRE
WIN 2000 / Xp ----> resno delo

andrej ::

LORDGreg: cisto vsi ravno ne. veliko pa. Res pa je, da je sedaj na voljo emulacija sounda v XP za DOS igre.

kriko: kako mislis nastavitev driverja... Driverji v XP-ji ponujajo samo osnovno funkcionalnost. Za kaj vec (hitrost, in dodatne nastavitve) pa bos moral pocakat na uradne driverje za XP - prave lahko pricakujes takoj po izzidu XP-jev.

Kriko ::

Ok sem uspel. Sem probal par detonatorjev in z 14.20 za win 2000 dela vse ok, kar se tiče nastavitev.
Edino kar mi je čudno, zakaj mi pokaže samo 32MB ram-a če pa imam kartico z 64MB-ti!!

Tr0n ::

Sem probal in je crap. Ni kaj dosti vec za dodat.

lordgreg ::

Tole je splošno znano:
WIN 9x (po možnosti win 98 SE) ---> IGRE
WIN 2000 / Xp ----> resno delo


to se vi otroci samo pogovarjate in potem temu kar zadate naziv "splošno znano", kot da bi o tem govorili in tako rekli prav pri MS-ju. mamicu vam vsem..

JLP ::

TrOn:
Ja zej si zlo fajn tole argumentirov.Dej mal več povej zakaj je crap pa kaj ti ni všeč pa zakaj. Mogoče pa obstaja rešitev za vse tvoje probleme.

LORDGreg:
Ja an se čist strinjam. Zame je bl Win9x: za resno delo sploh ne, za igre komej, Win2k / XP za resno delo in igre..
Live long and prosper!

Tr0n ::

Ya right lordy.

I spit on XP. *spit*

PaJo ::

Hm.. Tron ti se zmeraj nisi povedal zakaj ti XP sux, ker stvar enostavno lepo spila, tudi spli in podobno, preverjeno v praksi:D
Tako da nevem kak lahko sploh studiras o kaksenm sistem ki je slabsi, de nebi govorili o WinME, katere si tako hvlaiv, jaz pa za njih lahko recem le to da je to najbolj sux sistem od M$;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tr0n ::

Je prevroce, se mi ne da debatirat. Zaenkrat pac naj velja, da XP s0x, tako kot vsaka nova stvar od MSja.

andrej ::

TrOn: daj malo argumentiraj.
Prvic: kateri build si probal?
Drugih: kaksne proble imas?
Tretjic: Zakaj so crap?

Windows XP v bistvu niso cisto novi, ampak so MANJSA nadgradnja Windows 2000. Kot sem ze prej reko, prosim ARGUMENTIRAJ in ne samo nakladaj.

OrlyTM ::

Jah, že nekaj ljudi mi je reklo, da so NT sistemi preveč za njih. Mogoč tudi Tron ni kos zmogljivostim in lepotam NT sistemov :) Fant, sej z vztrajnostjo se naučiš ... najbrž :P

PS: osebno sem prepričan, da se fant hoče delat norca ... sam to še ne vem čist, iz koga ? Najbrž kar iz sebe.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Ahiles ::

12.40 prilozene xp so en drek pol stvari ne dela sem pa dal uradne 12.41 in od takrat dela vse lepo tud osvezevanje se da nastimat edino v q3 sem mogu rocno nastelat. XP sekajo za dos spile v w2k mi nikakor zvok nece delat v XP pa nobenih problemov sam je treba par stvari odklopt sminko ker originalna tema xp je prevec grda in nepregledna. Do zdej mi je uspel samo 1x sistem sesut pa se takrat sem mel 60 sec casa da shranim podatke preden se je resetiral. Xp bodo super zamenjava za w2k seveda ce jim bo uspelo odstraniti vecino bugov. Kar se pa zascite tice aktivacije itd.. naj vas ne skrbi ker bo sesuta takoj ko pride final verzija vn ze zdaj so "okol poti" sam to samo zato ker je se beta in nocejo da bi malimehki zascito obnovi preden pride final verzija vn.

Kriko ::

Ker si omenil nekaj glede dos iger te moram nekaj vprašat. Že dolgo imam na cd-ju eno igro kjer piše da je za ms-dos verzija. Problem pa je ker jo nikakor ne morem usposobit!!
Tudi meni v XP-jih 12.40 driverji niso delali oziroma nisem imel nobene nastavitve po instalaciji 14.20 pa je vse OK!!
Kaj je kakšna možnost če nimaš interneta da xp-je aktiviraš??

andrej ::

Ahiles: Windows 2000 niso imeli vgrajenaga emulatorja za sound. Windows XP imajo. Drugace pa se da dobit tudi emulator za Windows 2000. Link je bil postan tudi na teh forumih.

Zaradi aktivacije pa se sploh ni za bat - niti za crack ne, ker bodo tak obstajale posebne verzije brez te aktivacije in te bodo prodajali pirati.

kriko: aktiviras lahko preko interneta ali telefona.

Kriko ::

ANDREJ!
Jaz imam verzijo RC1 ki je bila registrirana od mene preko inteneta. kaj če instaliram ta isti RC1 pri sestri misliš da ga lahko potem aktiviram preko telefona ali bo zaznalo da so že bili registrirani.?
Kako gre preko telefona, kaj se kdo javi ali je kaka mašina, če je že kdo probal?
Kak

andrej ::

hja, to je odvisno od kljuca, ki ga imas. Verzije, ki jih imam jaz tega ne zahtevajo, oz lahko instaliram na vec masinah. V drugih primerih, ti bo izpisalo, da je zadeva ze aktivirana in bos moral uporabit telefon.
Ko telefoniras se vaji oseba pri MS, te vprasa za cifro, ki se ti izpise na zaslonu potem pa ti da novo cifro. Ti jo vpises in zadeva je koncana.
Ce je zadeva ze bla aktivirana lahko osebi reces, da si pac nadgradil in bos lahko aktiviral. Samo potem vec ne bos mogo aktivirat na svoji prvi masini, oz bos zopet mogo policat in zatezit.

Zadeva je taksna, da ko enkrat aktiviras XP-je, lahko na isto masino instaliras nestetokrat in ne bos mel problemov. Ce pa instaliras na drugo masino pa bos moral poklicat MS in jim zatezit.

Kriko ::

Hvala!
Prosu bi te še če veš kako se jih uninstalira ali lahko grem v WinME in kar ročno izbrišem!! Kaj pa če recimo WinME odstranim ki so na C:\ bojo XP še vedno se normalno zagnali!!

andrej ::

ma odinstalira se jih isto kot w2k -> http://www.budja.com/w2k/uninstall_w2k....
Ce odstranis ME bodo XP-ji se vedno delali...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
5850 (737) Kriko
»

Kateri os??

Oddelek: Operacijski sistemi
191495 (1232) andrej
»

windows xp uporabnost

Oddelek: Operacijski sistemi
211370 (1063) zlickon
»

Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
585043 (4185) andrej
»

Windows ME (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
774978 (4097) Simko

Več podobnih tem