»

VIA v vode integrirane grafike

X-Bit Labs - Ker VII ni zadosti to, da izdaja bedne procesorje (glede tega jih čakajo premnoge tožbe, kot je zapisano v novici nekaj dni nazaj), se spuščajo še v vode integrirane grafike. Namesto da bi vložili finance v izboljšanje svojih procesorjev, se spuščajo še v eno področje, v katerem jim bo pomagalo njihovo hčerinsko podjetje, nekdanji gigant grafičnih kartic, S3. Napovedali so naslednje specifikacije:
  • 166MHz hitrost jedra, 2 piksla na nihaj, 2 teksla na piksel
  • Strojna podpora T&L, 18.5 milijona poligonov v sekundi.
  • Podpora DirectX 7
  • Izhod za TV
  • DuoView tehnologija (podobno, če ne enako nVidiinem TwinViewu)
  • Poraba energije 1.5W
Problem leži v tem: Ko bo VIA izdala ta produkt, bo nVidiin Crush v sebi imel že Geforce3 MX grafični procesor. Če vprašate mene, je ta projekt že vnaprej obsojen na propad. A kdo sem jaz, da bi sodil...

12 komentarjev

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar

Pomnilniške omejitve Winsov

The Register - Čeprav je ta tema bila predebatirana že nešteto krat, jo je ob trenutni nakupovalni mrzlici dobro ponovno odpreti. Pomnilniške omejitve Win9X sistemov, namreč. Kot so praktično ugotovili na The Registeru, so vsi Win9X sistemi (da, vključno z WinME) nesposobni delovanja z več, kot 512MB pomnilnika. Razlog za napako je v Vcache gonilniku, v točne razlage pa se raje ne bi spuščal, ker se ne štejem med strokovanjake na tem področju. Več lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

Novi Voodoo3 2k/3k in Voodoo4/5 BETA gonilniki

3DFX Gamers - Izšli so novi gonilniki za najbolj popularne 3DFXove kartice, Voodoo3 2k in 3k ter za Voodoo4/5 družino. Glede prvih zaenkrat še ni nobenih poročil o izboljšavah ali pohitritvah, tako da jih uporabite na lastno odgovornost. Win2k verzija se nahaja tukaj, Win9x pa tukaj.Voodoo4/5 gonilniki so zaenkrat še v BETA fazi, tako da jih uporabite samo, če si želite eksperimentiranja. Prinašajo eno cool novost, in sicer HSR ( Hidden Surface Removal ). Zadeva je v beta fazi, tako da še ne deluje tako, kot bi morala. Rezultati v Q3A so sicer višji, toda včasih pride do preskoka slike in podobnih anomalij. Več lahko preberete na Riva Stationu, gonilnike same pa dobite tukaj.

5 komentarjev