» »

Hipnoza in hipnoterapija - še vedno tabu?

Hipnoza in hipnoterapija - še vedno tabu?

1
2
3

Thomas ::

Hipnoza in sorodne zadeve morajo totalno pasat v worldview, sicer worldview ni kompleten in pravilen.

Eni ribi, ki plava v jati, se sledenje drugim ribam ne splača kej dosti kontrolirat. Ima pač vklopljenega avtopilota za to dejavnost in se sekira bolj za kakšen užiten košček, ki ji priplava pred gobec.

Takega avtopilota, oziroma eksternega pilota, vklopimo med hipnozo. IMO. No big deal!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tear_DR0P ::

a lahko s hipnozo človeka ozdraviš lagodnega življenja??
jst recimo sem človek ki mu je v življenju povsem lagodno in se mu ne da trudit, da bi šel dalje (ne štoraj po zadevah ki dobro delajo) samo vem pa, da čez par let življenje ne bo več lagodno, če ostanem na isti stopnji.
ali lahko v človeku vzbudiš voljo? sprašujem zato, ker si prej rekel, da se kadilci upirajo hipnozi, ker se dobro počutijo kot kadilci - jaz se dobro počutim kot lenuh, vendar mi zavest pravi da to ni zdravo počutje in bi se ga rad znebil
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

Lahko, dokler je pod hipnozo. IMO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Jaz pa bi bolj rekel, da hipnoza podobna meditaciji, samo stanje alfa valov vzbudi nekdo drug in ne sam.

Alfa valovi pa nastopijo takrat, ko iz uma odstraniš vse misli oz. takrat, ko le sediš na stolu kot ena goba ali rastlina. Samo sedenje (ležanje) brez kakršnihkoli misli. Zadeva za neizurjenega ali začetnika ni pretirano lahka, pa saj tudi shodil ni nobeden v eni uri.

Vzhodnjaški mojstri meditacije trdijo, da v takšnem stanju lahko počneš svašta (vključno z izventelesnimi izkušnjami). Jaz kaj takega nisem izkusil, lahko pa induciram na sebi stanje alfa valov kadarkoli hočem (tudi v diskaču ob glasni glasbi pod pogojem, da nisem spil več kot 1 pivo). Je koristno za preganjanje bolečine npr. Ali pa za iskanje rešitve kakšnega problema, izvajanje vizualizacij....

Je pa lahko zelo dobra meditacija tudi vožnja s kolesom ali tek na smučeh npr. ali pa poslušanje glasbe (bolje takšne, ki nima besedila).

Bo treba dobit kakšen dober priročnik in probat kaj več, da vidim, če je kaj na tem.... Sem pa naročil on-line course SelfHipnoze iz Hypnotovega linka ( http://www.eich.co.uk/download.htm ).
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Meditacija je KVEČJEMU še en tak ancient modus.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

spelic ::

Kaj pa so negativne strani meditacije, če jo ne izvajaš pravilno. (npr. nek lajih hipnotizira, človeka).
A se lahko zgodi, da tga ne mora zbuditi.
Po domače rečebo Black scenario hipnotiziranja?

Thomas ::

Bajka. Se zbudi slejkoprej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Možno.... Samo tile ancient modusi, kot ti praviš, so velikokrat refleksi (kot kolcanje kot si že omenil) ali pa kakšna v gene zapečena vedenja, vtisnenja itd... Nikakor pa ne višji kognitivni procesi. Ali pa... Kdo ve...
Vse je za neki dobr!

Hypno ::

gzibret,
raje se obrni na OMNI hypnosis glede naročil.

OMNI HYPNOSIS
Great are mysteries of the mind ...

gzibret ::

Hypno - daj povej, ali obstaja kakšna povezava mad hipnozo in meditacijo. Hvala.
Vse je za neki dobr!

Hypno ::

matjash,
pri poslušanju posnetkov gre za t.i. direktne sugestije v pasivni hipnozi, ko pride do samega učinka zaradi compoundinga oz. nalaganja enih in istih sugestij in posledičnega vtisa nove ideje. Slabost je ta, da imaš potem tak posnetek kot tabletko, ki jo je treba "vzet" vsake toliko časa. Sicer pa hipnoterapija ni uspešna v nobenem primeru prijetnih razvad s škodljivimi posledicami (kamor poleg kajenja spadajo še recimo preobjedanje s hrano, zlorabe mamil/zdravil in podobno), če ne gre pri nekom, ki se odloči za tovrstno terapijo za osebno odločitev, da nekaj spremeniš glede določene zadeve. Direktne sugestije so dobra varianta, še posebej kadar so sugestije posredovane subliminalno v kombinaciji z brainwave sinhronizacijo za zagotovitev primernega stanja za lažji vtis sugestij. Moja osebna izbira v takih primerih je Parts Mediation (mediacija med posameznimi deli osebnosti za zagotovitev win-win rešitve).

gzibret,
si si hipnotiziran in to iz dneva v dan, edina stvar je, da ni formalizirane indukcije v hipnozo, kot v primeru odrske hipnoze ali v terapevtskem okolju. Definicija hipnoze je sledeča (pozabite na razne prastare knjige kot so Visoka šola hipnoze in razne knjižice, ki jih je bilo moč nabaviti v prejšnji skupni domovini):
"Hipnoza je stanje zaobidenja kritično-analitičnega dela naše zavesti s posledično vzpostavitvijo selektivnega sprejemljivega mišljenja (sugestij, ki so sprejemljive zame in spadajo v sprejemljiv okvir znotraj mojih etičnih/socialnih/verskih/moralnih... načel). V hipnozi ostanejo ohranjena vsa čutila, orientacija do neke mere, oseba v hipnozi NE spi, ker potem ne bi bila možna nobena komunikacija med hipnotizerjem (npr. terapevtom) in hipnotizirano osebo. Zgrešena predstava, da ljudje v hipnozi spijo je zaradi umirjenega stanja in zaprtih oči (izključitev enega od čutil zaradi lažje koncentracije), pa tudi samo ime hipnoza je izpeljanka iz grščine, ki se je ohranila do danes. Ena od posebnosti hipnoze je zmožnost pozitivnih/negativnih halucinacij v hipnotičnem somnambulizmu, kar pride še posebej do izraza pri terapiji, kjer so pridobile ravno zaradi te posebnosti mnoge tehnike iz psihologije npr. Gestalta, veliko potenco (Death Bed Therapy, Chair Therapy, Parts Mediation Therapy, ...).

spelic,
kot prvo ne rabi se zbudit, ker sploh ne spi. Drugače gre pa v takih primerih, ko se nekoga "ne da zbudit iz hipnoze" za nič drugega kot spontano doseganje t.i. koma stanja, ko oseba zaradi evforije, ki jo doživlja ne želi več slediti navodilom hipnotizerja, ker želi enostavno uživati v takem stanju. Gre za zelo zaželjeno stanje za operativne posege pri osebah alergičnih na inhalacijske in I.V. anestetike , ko mu ne smeš nič dat, moraš ga pa operirat. Ravno tako se uporablja pri hudih opeklinah in v primerih, ko je potrebna dolgotrajna imobilizacija v določenem položaju. Naziv Coma state je nastal zaradi zunanjih znakov kome in nič drugega. Za "zbujanje" iz tega stanja zadostuje vedno t.i. "coma-threat" sugestija v kateri se osebi sugerira, da ne bo nikoli več mogla doseči takega stanja, če ga v trenutku ne prekine. Vedno prekinejo samo stanje še preden skoraj ponoviš sugestijo do konca. Uporaba tega stanja je pa pri nas še vedno tam kot nekoč, za sedmimi gorami in sedmimi jezeri ...
Great are mysteries of the mind ...

gzibret ::

Hvala za odgovor.

Ali poznaš koga v Sloveniji oz. v Ljubljani, ki bi lahko za neke SIT-ne hipnotiziral človeka. Recimo, da bi dosegel stanje globoke hipnoze (tisto o halucinacijah se sploh ne sliši slabo, če pa je to slučajno "lucid dreaming", potem me ne zanima več). Kaj pa bi počel pod globoko hipnozo pa sam nimam pojma, bi prepustil izkušenemu hipnotizerju.

To bi naredil "iz firbca". Vse je treba probat he he he..... :D
Vse je za neki dobr!

ThePlayer ::

Hipnoza in sorodne zadeve morajo totalno pasat v worldview, sicer worldview ni kompleten in pravilen.

Eni ribi, ki plava v jati, se sledenje drugim ribam ne splača kej dosti kontrolirat. Ima pač vklopljenega avtopilota za to dejavnost in se sekira bolj za kakšen užiten košček, ki ji priplava pred gobec.

Takega avtopilota, oziroma eksternega pilota, vklopimo med hipnozo. IMO. No big deal!


Sej jest sem tud prepričan, da pri hipnozi ni nič "nadnaravnega". Se mi zdi verjetna taka razlaga, kot jo daješ zgoraj. Ampak me fascinira dejstvo, s kakšno lahkotnostjo se je mogoče poigravati s temi stvarmi (če privzamemo da naj bi razni psihoterapevti stvari dejansko imeli pod kontrolo).

Hypno ::

O kakšni "nadnaravnosti" ni govora že lep čas, je pa res da so jo obdržali med "Dark Ages" živo in prenašali znanje naprej razni artisti po vaških sejmih.

Eden takih, ki je pomagal razbliniti razne mističnosti na račun hipnoze je bil Dave Elman, ki je v prejšnjem stoletju predaval o hipnozi in kako jo "imeti pri roki", ter koristno uporabiti celi armadi zobozdravnikov in zdravnikov po Ameriki. Njegova knjiga Hypnotherapy (prvotni naslov je bil Findings in hypnosis) je lahko bi se reklo še vedno eno od boljših knjig o hipnoterapiji in hipnozi kot taki. Še dandanes mi ni žal, da jo imam na polici.

Na spodnjem linku je nekaj kratkih odlomkov iz knjige, priporočam pa branje celega članka.
A tribute to Dave Elman

Še ena manj znana zanimivost iz zgodovine:
"During WW1, between 1914 to 1918, the Germans realized that hypnosis could help treat shell-shock quickly. It allowed soldiers to be return to the trenches almost immediately."

Kot sem omenjal včeraj samo definicijo hipnoze, brez omembe kakršnekoli relaksacije, se lahko vprašamo kdo so bili najboljši hipnotizerji prejšnjega stoletja in isto ugotovitev lahko prenesemo na danes. Definicija pravi, da gre za zaobidenje kritične analize naše zavesti in vzpostavitev selektivnega mišljenja, ki nadomesti običajno "judgement making" dejavnost.

Hipnotizerji z največ uspeha (kvantitativno) so bili vsi svetovni voditelji od Hitlerja dalje, da ne omenjam vseh pred njim v zgodovini.

Zgodba se nadaljuje ...
Great are mysteries of the mind ...

stealth ::

hypno, bi te še jaz nekaj vprašal...

nekaj časa nazaj sem poslušal nekaj o samohipnozi, ampak nisem potem nič kaj bolj podrobno pozanimal, ker nisem imel časa.
Nekaj je bilo govora da človek doseže stanje hipnozo vsak dan tik preden zaspi, in tik preden se zbudi..... Kaj je s tem točno ?

Zanima me pa, ker večkrat hodim v spanju. Se zbudim npr. v kuhni ko si mešam cedevito in sem čist WTF...

Hypno ::

stealth,

ti si pač naravni somnambulist katerih je med mladimi veliko, mislim, da je tekla celo debata na forumu glede tega. Ko povsem avtomatično počneš stvari v spanju, ko ni omembe vredne aktivne zavestne kontrole. Kot zanimivost ti povem, da se naravni somnambulisti zelo radi javljajo kot prostovoljci za odrsko hipnozo in so praviloma odlični subjekti. Ravno zaradi ločevanja med naravnim somnambulizmom (hoja v spanju - sleepwalking), če si opazil vedno v primeru hipnoze pišem o hipnotičnem somnambulizmu, kjer gre za doseganje skoraj identičnega stanja "v dogovoru" z "dream" pilotom (hipnotizerjem).

Pa še glede prehajanja skozi različna stanja:
najlažje si predstavljaš uvrstitev hipnoze tako, da potegneš navpično črto, na zgornjem koncu označiš popolnoma aktivno zavestno budnost, povsem spodaj globoko spanje. Nekje vmes (odvisno od človeka do človeka) pa narediš še eno črtico in napišeš zraven hipnoza. Najmanj 2x dnevno si vsaj za kratek čas v tem stanju ob predpostavki, da redno spiš.

Za zanimivost pa navajam še nekaj primerov globoke hipnoze v budnem stanju brez formalizirane indukcije (vsi, ki ste prebrali definicijo hipnoze boste z lahkoto povezali vse skupaj):
Primer:
Oseba pride po 1 tednu k zdravniku, da ji pove rezultate biopsije, ki je bila narejena prejšnji teden glede možnega malignoma. Ta oseba je ponavadi v globoki hipnozi. Kritična funkcija zavesti drastično zmanjšana in pripravljen teren za vtis sugestij (izjav) s strani zdravnika.

Zakaj?
-velika večina ljudi še vedno dojema zdravnike kot nezmotljiva bitja, torej tisto kar bo povedal drži kot pribito (critical faculty bypass)
-vse kar pove zdravnik od trenutka kontakta z osebo dalje gre z lahkoto "noter", čeprav gre mogoče za informacije, ki jih ne želi slišati, vendar so zanj povsem verjetne

Tukaj pa pridemo do podajanja informacije na primeren način.
Zdravnik lahko reče:
"Ja, odkril smo da gre za to pa to, doba preživetja je npr. par mesecev (med vrsticami - sprijazni se, tok časa še maš potem pa konec)." NEGATIVNO posredovanje
ali pa
"Sicer gre za tako pa tako stvar, ampak bomo naredili vse kar je v naši moči in uspehi so vedno boljši." POZITIVNO (upbeat)

Razlika za to osebo je OGROMNA. NE smemo pozabiti, da ima podzavest velik vpliv na cel kup vegetativnih procesov in tukaj je tudi eden od zakonov delovanja našega uma, ki pravi, da ideja, ki je prisotna in preide iz zavestnega dela v avtomatizem (podzavest) teži k temu, da se slej ko prej tudi uresniči.

Toliko zaenkrat ...
Great are mysteries of the mind ...

nevone ::

> tukaj je tudi eden od zakonov delovanja našega uma, ki pravi, da ideja, ki je prisotna in preide iz zavestnega dela v avtomatizem (podzavest) teži k temu, da se slej ko prej tudi uresniči.

Ja, samo toliko bi pripomnila, da idejni memplex je zelo pisan, in veliko idej je opremljenih z nalepko "bad", ki potem nekako zagotavlja, da se bad ideje ne izvedejo. Ali pa je že pri vstopu neke vrste cenzura, da določena ideja že pri vstopu dobi oznako "no good", in je potem verjetnost da se bo dejansko uresničila bistveno manjša.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Pegaz ::

A obstaja na internetu kakšen članek (HOWTO), ki step by step opisuje kaj moraš osebi govorit/delat, da si bo recimo predstavljala recimo nekaj, kot je na tej sliki?

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Hypno ::

Ne bi ti predlagal, da se lotiš zadeve kar s howto-jem v rokah brez konkretne podlage pa tudi, če gre za "špilarije".

Kaj boš naredu recimo v primeru, da oseba ob indukciji povsem spontano "pade" v intenzivno abreakcijo? Lahko narediš več škode kot koristi, recimo nevede zasidraš (pogoglaj za NLP anchoring) abreaktivno neugodje, nepravilno terminiraš abreakcijo in še malo morje stvari na katere je treba pazit.

Ne jemlji teh stvari prelahko, 1000x ti bo šlo dobro skoz, za 1001 pa lahko, da boš kje odgovarjal, ko se ne bo izšlo.
Great are mysteries of the mind ...

nastyboy ::

Za vse ko vas zanima hipnoza obstaja dobra knjiga v slovenščini :Visoka šola hipnoze
Sicer pa obstajajo tudi filmčki na netu. od samih šovov pa do učenja, instrukcij, priporočil...

Glede na to da se nekateri spominjajo prejšnjih življenj (kar je za mene mal za lase privlečeno- in se mi zdi da je le plod domišljije) me zanima predvsem kaj pa za prihodnost... Baje da velika večina brcne v temo, so pa bile tudi osebe ki so ne samo povedale ime in priimek partnerja ampak tudi vec podrobnosti... ko so jo vrnili v normalno stanje in so jo vpračali če pozna osebo (njenega moža) je rekla da ga ne pozna...

(Kaj pa če pravilno napoveš številke za loto)

LP Marko

Pegaz ::

Kaj boš naredu recimo v primeru, da oseba ob indukciji povsem spontano "pade" v intenzivno abreakcijo? Lahko narediš več škode kot koristi, recimo nevede zasidraš (pogoglaj za NLP anchoring) abreaktivno neugodje, nepravilno terminiraš abreakcijo in še malo morje stvari na katere je treba pazit.


Saj se oseba lahko sama "zbudi", če se hoče, a ne?

Za vse ko vas zanima hipnoza obstaja dobra knjiga v slovenščini :Visoka šola hipnoze
Sicer pa obstajajo tudi filmčki na netu. od samih šovov pa do učenja, instrukcij, priporočil...


A daš kakšen link?

.:joco:. ::

Skoda edino, da vecina amaterskih hipnotizerjev mece slabo luc na hipnozo z raznim bullshitom o prejsnjih zivljenjih in podobno.

nekaj citatov z neta:
- if you don’t want to cluck like a chicken, the best hypnotist in the world cannot make you cluck like a chicken. vir
- In fact, people hypnotize themselves all the time. vir
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Pegaz ::

Kaj pa a lahko hipnotizer pripravi človeka do nekaj kar se zaveda pod drugačno lučjo? Recimo, da misli, da strelja z vodno pištolico v plastične kipe, v resnici pa ubije človeka s pištolo.

.:joco:. ::

Cloveska domisljija je sposobna marsikaj.

Dost je blo okol tega razlozeno v filmu "What the Bleep Do We Know!?"

Recimo kolk realen se zdi cloveku en gejm, ki cele ga dneve nabija? Odvisno od cloveka verjetno. Dostim je v dolocenih primerih bolj pomemben lajf v Warld of Warcraft kot pa real life.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Hypno ::

Pegaz,

v primeru abreakcij oseba podoživlja neko situacijo z vsemi čutili, vključno z negativnimi in pozitivnimi halucinacijami. Tista stvar, ki jo podoživlja je zanjo tako resnična kot je bila, ko se je zgodila, zato ji ne "pade na pamet", da se naj zbudi v realnost, ker tisto je zanjo realnost v danem trenutku. Itak se nima od kod zbujat, ker ne spi, pravzaprav je v stanju zvišane senzibilnosti kot ponavadi.

Je kdo sanjal kdaj kaj neprijetnega pa se ni in ni mogel zbuditi iz morečih sanj?

Kot sem že povedal, Visoka šola hipnoze je outdated in ni referenca za resno branje, kvečjemu informativni pregled.
Great are mysteries of the mind ...

antonija ::

Ko smo ze glih 3 leta od otvoritve tele teme... a so kaksni update-i glede primerne literature/tecajev/sol? (Predvsem linki...)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Loki ::

kaj pa avtohipnoza in avtosugestija? sta uspesni, komentarji....?
I left my wallet in El Segundo

lymph ::

V vsakem primeru autohipnoza ni primerna za terapijo.
Še posebno, če se učiš avtohipnoze sam, boš po vsej verjetnosti ugotovil, da je to sposobnost kot vsaka druga in da se jo je potrebno naučiti. Če se nekdo, ki nima nobenih izkušenj s hipnozo, začne učiti avtohipnozo, bo verjetno porabil ogromno časa za kakršen koli napredek.
Je pa avtohipnoza dokaj preprosta, če te jo nauči hipnoterapevt.

Avtosugestija je pa preprosto ponavljanje določenih stavkov, oziroma predstavljanje določenih dogodkov. Lahko jo izvršuješ v budnem stanju, lahko pa v hipnotičnem.

Glede učinkovitosti je pa različno. Tipični avtogeni trening ti lahko vzame mesece, če ne celo več, preden boš opazil kakšne spremembe. Za razliko od tega boš veliko boljše rezultate dosegel s hipnoterapevtom.
"Belief is immune to counter example."

Pegaz ::

A pozna kdo koga ki lahko "upočasni čas" torej da mu 1min njemu mine v 5min, 10min, 1h (in obratno)?

BigWhale ::

Ja, to je easy, vsedes se v avto in se ZLO hitr peljes. Samo se moras kar precej hitr peljat. ;)

Camalotz ::

Avto je precej prepočasen za kaj takega ;)
Se da pa čas zelo lepo upočasnit, ko sredi zime ob 2h zjutraj čakaš sredstva javnega prevoza....
Za obratno pa, a si šel kdaj ob 6.15 spat, pa moral vstat ob pol osmih? Urca mine kot minutka...
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Hypno ::

Time distortion in time expansion znata včasih prav prit, ja. Recimo dolgočasna par urna vožnja ali pa ravno kontra, predelat veliko snovi v kratkem času (v kombinaciji s fotografskim spominom pa itak zmagaš). :D

P.S. Ne se name obračat, če vas naučim tega, sem še vedno v fazi rehabilitacije po marčevski prometni, lahko pa vseen predebatiramo zadevo. ;)
Great are mysteries of the mind ...

lymph ::

Sicer še nisem podrobno pregledal zadeve, ampak prvo stran, ki jo da google mate tukaj:

Time distortion
"Belief is immune to counter example."

Hypno ::

Nekje v tem threadu sm že dal en link o uporabi time distortiona v borilnih veščinah, mal pobrskajte, e ne druzga je zanimivo prebrat (zraven so še neke zadeve o či-ju, ampak tist se ne tiče več hipnoze).

Evo, sem že našel.

Martial Arts, Hypnosis, and Rapid Learning A Perfect Match
Great are mysteries of the mind ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hypno ()

DominusSLO ::

Fascinantna tema.
Hypno
Misliš, da se da uspešno naučiti time distortiona iz teh zadnjih dveh linkov? In v kolikem času? Ali pa v kolikem času bi te uspel naučiti nekdo, ki to obvlada? In če veš za koga v Sloveniji, ki se ukvarja z učenjem time distortiona in kakšna je njegova uspešnost?

Se opravičujem za zasipanje s celim kupom vprašanj ampak se mi zdi zadeva zanimiva in nimam pojma o njej.
LP

lymph ::

Vsak hipnoterapevt te lahko nauči tega brez problema. Time distortion je namreč uporabno sredstvo, ki ga lahko uporabljajo usposobljeni hipnoterapevti v terapiji.

Sam boš pa verjetno imel bolj malo sreče.
"Belief is immune to counter example."

Hypno ::

Je že kar lymph odgovoril namesto mene.

Je pa tudi res, ja, da se uporablja v terapiji, recimo pri uporabi raznih forgiveness tehnik, pri analitični regresiji oz. hipnoanalizi, pri progresiji po uspešnem Informed Child/Adult procesu, Death-Bed terapiji, itd ...
Great are mysteries of the mind ...

Pegaz ::

Če se time distortion naučiš ga lahko uporabljaš v vsakdanjem življenju? Če ga lahko, potem slišiš osebe ki ti govorijo, kot da bi imele zelo nizek in počasen glas?

antonija ::

Kolkrat je treba povedat da to ni matrix efekt? Tebi se zdi da tece cas pocasneje, se vedno pa celo vesolje dela po istih zakonih ket je pred "upocasnitvijo" casa. Nic ni drugace; ne frekvence zvoka, ne frekvence svetlobe, ne mores se super-hitro izmikat kroglam,... To je za filme.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pegaz ::

Ampak v time distortionu lahko razmišljaš hitreje, ne? Če ti nekdo reče, da zračunaj 13446+46513 se ti zdi kot da računaš 10 sekund v resnici pa poveš po 1 sekundi, a ne?

antonija ::

Jaz tega takrat nebi mogel. Tiste "vzorce" ki jih lahko izvajas avtomatsko brez pretiranega razmisljanja lahko navidezno naredis hitreje. Matrix efekta ni sploh (razen v filmih). Je pa verjetno res da ce uporabljas time distorsion za ucenje, da nehas vmes zehat, se praskat,... in nehas pocet vse druge neumnosti, ki ti zmanjsujejo pozornost in ti "kradejo" vsakic po par sekund...
Zakoni fizike veljajo ce si pod hopnozo al pa ne.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nastyboy ::

Pegaz: Linkov nimam lahko pa ti dam naslov filmčkov, pa si jih sam izbrskaš :
Rick Boyes - Rapid Hypnosis Inductions.avi -od kliničnega hipnoterapevta - kr neki tehnik...

Paul Mckenna - (ma kr neki zadev) naprimer odvajanje od kajenja, hujšanje, reševanje problemov s fobijo...

Mark Cunningham - Intro to Hypnosis , ma pa še druge serije
(advanced hypnosis, marknosis,.... v glavnem išči po avtorjih)

Gerald Kein - Advanced Hypnosis training - Adv1.avi

Telkenmeyer Ernest - Mistifying Hypnosis Part 1of2.avi (2 dela...)

pa še pa še jih je .....


kak link http://www.neurosemantics.com/
Tuki je pa kr dost obširen forum, nasveti, problemi...

Tako da veselo gledanje...

LP Marko

M@73Y ::

mene pa zanima ali se da s hipnozo zdraviti psihološke težave. npr: jecljanje. Lp.

nastyboy ::

Moje mnenje, je da je jeclanje definitivno psihološka " težava", ravno zaradi tega bi rekel da je hipnoza odlično sredstvo za izboljšanje stanja. Sicer ne vem ali je to res ali ne .. vendar naj bi jecljanje sprožil nek dogodek v preteklosti. Hipnotizer naj bi te privedel do tega dogodka(ki se skrije v podzavest), da ga zavesto obdelaš zaradi česar naj bi kolcanje izginilo.

Zanimiva je ta zgodba:

Nek trgovski potnik je močno jecljal. Ko je prišel v neko podjetje sklepati nek posel, ga je oseba, ki se mu ga ni ljubilo poslušati poslalo k drugi osebi, ki je imela isto govorno napako. Seveda sta oba ob vsesplošnem jecljanju mislila, da se dela drugi norca iz njega in da ga zafrkava. Kmalu sta ugotovila, da oba jecljata, kar jih je zelo zelo približalo drug drugemu. Postala sta zelo dobra poslovna partnerja in dobra prijatelja. In od takrat naprej ko sta se skupaj pogovarjala nista več jecljala. (Kar pomeni da je zadeva odpravljiva)

Ponavadi pa se jecljanje poveča ob tremi, če vidiš da se osebi mudi, pod stresom.....


veliko uspeha ti želim...

LP Marko

.:joco:. ::

Marsikdo jecljanje že od rane mladosti uporablja za pridobivanje časa za odgovor. To izkoriščanje postane tako samoumevno in zabetonirano, da človek pač misli, da je neodpravljivo in jeclja potem celo življenje. Čeprav je vzrok za jecljanje dokaj beden in zlahka odpravljiv če se ga loti dovolj zgodaj.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

C_maniak ::

zelo, zelo zanimiva tema. sm kr prevzet trenutno česa vsega so sposobni naši možgančki.
zanima me pa kako se ta časovna metoda obnese v praksi. potem npr. eno stran preberes v dejnskih parih sekundah, al kako?

antonija ::

Ja, Vojno im mir mas fertik v pol minute. :\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

polona3110 ::

Mene pa zanima (Hypno ali če ve kdo drug) ali je mogoče s hipnozo priklicati v spomin nekaj kar se je zgodilo pred parimi dnevi? Npr. imela sem prometno in povzročitelj je pobegnil... Ali bi se dalo s hipnozo priklicati registrsko stevilko iz moje glave?

MarkV ::

Am, da se priklicati dogodge, osebe, imena, ki smo jih že davno pozabili... Registrsko? Hm težko. Odvisno od tebe namreč. Če si v splošnem matematičen tip in si zapomniš številke, potem bi se dalo, je pa vse odvisno...

Probaj...

MarkV ::

Obstaja namreč nevarnost, da bi si možgani registrsko enostavno izmislili, samo da bi zadovoljili potrebo. Posebej če hipnotizer preveč vrta, ti pa se ne moreš spomnit.. To so t.i. false memories, oziroma summoned memories v tem primeru.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primeri Reinkarnacij, regresija, hologramska zavest? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8212840 (10203) Aston_11
»

Hipnoza in Nevrolingvistično programiranje

Oddelek: Loža
4510246 (5154) globalna80
»

Telekineza & telepatija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6810773 (6121) miska_hiska
»

iščem strokovnjaka za 'vrnitev v preteklost'

Oddelek: Loža
133713 (3031) C_maniak
»

Potovanje duš, reinkarnacija,....

Oddelek: Problemi človeštva
329384 (8812) freserovski

Več podobnih tem