» »

Fenomen binauralnih tonov

Fenomen binauralnih tonov

1 2
3
»

kitzbrado ::

@W1: No saj prav zato sem postavil to vprašanje. Ti navajaš, kakšna so eksperimentalna dognanja, jaz se pa sprašujem, kakšna je povezava. Torej ZAKAJ me zanima.

Eno podvprašanje je recimo, zakaj traja 10 minut, da pride do učinka - a s tem pes taco moli na kak konkreten proces v možganih?

WarpedGone ::

Moje skromno (in ničvredno) mnenje je, da gre za osnovo oponašanja signalov iz okolja in posledično učenja. Obstaja tudi reč ki se ji pravi NeuroFeedBack. Z dolgotrajnješim zagotavljanjem povratne informacije o stanju možganov, je možno dosečt trajni efekt - spremenjen spekter možganskih valovanj. Podobno je recimo z dvignjenimi rameni in zakrčenimi vratnimi mišicami, ki so standardni spremljevalec živčnosti. Če se naučiš prepoznavat to in zavestno spuščaš ramena, se živčnost zmanjša.

Zakaj 10 min? Ker je to očitno takšen interval, ki prepreči kaos v glavi, še vedno pa omogoča učinkovito pridobivanje novih vzorcev.
Zbogom in hvala za vse ribe

Jst ::

Jaz trpim za čudno vrsto nespečnosti:

Približno enkrat na mesec se mi zgodi, da 2 do 4 dni ne morem spati. Nula, niet, zip. V tem "obdobju" se mi je recimo zgodi, da sicer zaspim, a se takoj zbudim. Včasih po 40 min, nikoli pa ne spim več kot uro in pol. Ampak to ne vsakič v obdobju nespanja. Samo včasih.

Za to "stanje" sem zmetal dosti denarja in so ugotovili, da se v mojih možganih, ko naj bi padel v REM stanje, zasuje možgane z čudnim mixom hormonov. Tako, da se začnem zavedati, da se mi oči rapidly premikajo in to je grozno. Baje, da naj bi to zdravnica (specialistka za nespečnost), ki me je obravnavala, moj primer predstavila na neki konferenci, ki je bila letos. Rekla, mi sporoči, če se bo še kaj spomnila. (hehe, zlobno, ko bo spet rabila kakšnih 10.000EUR :)

Najbolj verjetno gensko pogojeno; nerešljivo. Ne pomagajo nobene uspavalne tablete med tem obdobjem: Sanval, Dormicum, pa še ene tri različna. (na kratko; prepisovat ugotovitve pa grafe iz merjenj mojih možganov verjetno nobenega ne zanima:)

Kaj ima to veze s temo?


--

Binauralni toni:

Za to sem slišal ob začetku te teme. Med obdobjem nespečnosti mi poslušanjem ne pomagajo.

A ko spim normalno, me dva mixa, ki sem jih naredil (po 60 min, po navodilih mogoče celo tukaj: prvo višje frekvence po 15min, nato pošasi na nižje) dejansko čisto sprostijo in včasih zaspim tudi s slušalkami na ušesih. (dobro, da imam high end sennheizerce (ta male), ki so iz gume in ne plastike in se prilagodijo ušesu in me ne motijo.)

Ali je to placebo ali to res deluje ne vem. Mogoče sem podzavest prepričal, da ko to poslušam, se zjutraj ponavadi zbudim z več energije. (in s slušalkami v ušesih:)

Tisti, ki pa učinka ne zaznavate, pa morate paziti, da soundtrack ne zakodirate/prekodirate, ker boste razliko na levem/desnem kanalu izničili z mp3/ogg/wma/aac. Ampak tudi če soundtrack vsebuje prave tone, ki ga poslušate, na vas ne učinkuje, shit happens.

Res pa je, da so na večih inštitutih izmerili spremenjeno aktivnost možganov. Ampak po 10min naprej. Tema je zelo zanimiva. Zanima me tudi recimo kombinacija binauralnih tonov in vizualne stimulacije. Več čutil dobi input, večji učinek na telo? (moje sklepanje)

edit: popravki.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Učenje tujega jezika v alfa/theta stanju

Oddelek: Loža
2419175 (7157) 737
»

pomoč pri magistrski nalogi

Oddelek: Šola
142580 (1947) D3m
»

zasvojenost

Oddelek: Loža
456531 (4386) MIHAc27
»

Asralna potovanja

Oddelek: Loža
111691 (1513) MarkV
»

Pranje možganov

Oddelek: Znanost in tehnologija
202971 (2345) lymph

Več podobnih tem