» »

Windows Media Player vohuni

Windows Media Player vohuni

Newsfactor - Microsoft je priznal, da Windows XP verzija Media Playerja vohuni za uporabnikom. Vohuni pa predvsem za naslovi glasbenih CD-jev in pa naslovi DVD-jev ki jih uporabnik posluša oz. gleda. Več o tem tukaj.

3 komentarji

andrej ::

klko jaz razumem te novice je finta v tem, da ko vstavis CD not ti gre na net pogledat za naslove pesmi, tak da pol ne pise samo Track 1, Track 2 ampak prav naslove pesmi. Da naslednjic nebi rabo se enkrat na net hodit si te pesmi shrani na datoteko na disku - kao cache... Seveda pa lahko to obrnes tudi v drugo smer:D

Eschelon ::

Pa kwa še.

a) Tega se ne da izklopit. Teoretično se da izklopit tako, da disable-aš piškotke v IE. To pa ni nobena rešitev. Vprašaj Primoža zakaj.
b) Simptomatično je, da so povedali za zadevo šele potem, ko je nekdo to odkril. Vse bolj se mi zdi da paranoični pripadniki GNUjevstva niso paranoični. Koliko sranja je še poleg tega vključeno, ve samo Microsoft.
c) Odziv Microsofta, da spremeni EULA in ne morda WMP je ekstremno pišmeuhovski. Kar tako post-festum se grejo take fuke. Tule smrdi po tožbi.
d) Kar se tiče luzer-friendly obnašanja, me pa prav zanima, kaj ima WMP za sporočat Microsoftu, katere DVDje sem jaz gledal v roku zadnjega leta.

Tukaj ne gre za nek anonimno zbiranje podatkov za luzerja. Tukaj se zbira podatke za Microsoft in se mu jih dostavi s točno identifikacijo luzerja vred. A slučajno kdo vidi razliko med tema dvema načinoma delovanja?

Če bi mi nekdo dal Ballmerja pa eno odvezo odgovornosti pred zakonom, bi ga stepel ko cucka. Mater jim.

andrej ::

hja, zelo nefer je komentirat zgodbe iz tretje ali cetrte roke, ker vecinoma new site namesto da bi porocali kako je v resnici v bistvu delajo novice. In se enkrat so naredili iz muhe slona.

Ce zelis vedet kako je v resnici poglej:
http://www.computerbytesman.com/privacy...

in

http://www.computerbytesman.com/privacy...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei postal drugi največji ponudnik telefonov

Oddelek: Novice / Ostale najave
165613 (3467) Mr.B
»

Španski nogometni navijači vohunijo za svojo ligo

Oddelek: Novice / Zasebnost
287706 (5512) Markoff
»

Aplikacije za zdravje delijo podatke naokoli

Oddelek: Novice / Zasebnost
379221 (6511) antonija
»

HyperThreading je lahko nevaren (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
568281 (6429) BigWhale
»

Alica v deželi ugank

Oddelek: Loža
133123 (2874) Double_J

Več podobnih tem