» »

Nič več kopiranja DVD?

Nič več kopiranja DVD?

Los Angeles Times - Slashdot poroča, da so pri Macrovision razvili novo zaščito pred kopiranjem DVD-jev, ki naj bi zmedla kar 97 odstotkov sedanje programske opreme za njihovo kopiranje (bomo torej kopirali z ostalimi tremi odstotki?!), po drugi strani pa bo še vedno združljiva z današnjimi bralniki in ne bo vplivala na kvaliteto slike. Macrovision še poudarja, da Hollywood vsako leto izgubi milijardo dolarjev od 27,5 zaradi kopiranja DVD-jev in da vsako leto izdajo stotine milijard DVD-jev (kar očitno ne drži!).

Macrovision je že sedaj največji ponudnik zaščite za onemogočanje analognega presnemavanja, kar pa v dobi DVD-jev nekako ni več moderno, saj lahko film 'zripamo' na disk v nekaj minutah. Zaradi tega je potrebno razviti zaščite pred digitalnim kopiranjem, pravi Danny Kaye, podpredsednik pri 20th Century Fox Home Entertainment.

Kljub temu ostajajo mnogi ob Macrovisionovi ponudbi skeptični, da jim je res uspelo kaj inovativnega. RipGuard, kakor se tehnika imenuje, naj bi preslepila programe za "ripanje" tako, da bi bil DVD narejen tako, da bi bilo hitro branje nemogoče, počasno branje za predvajanje pa normalno. Ameriški pravniki dodajajo, da imajo studiji pravico izdajati takšne DVD-je, kupci pa pravico, da jih ne kupijo. Bo torej nova zaščita kaj spremenila?

Več informacij na The Los Angeles Times.

16 komentarjev

motorc ::

Bos pac "pocas" zripal zadevo ...

Tilen ::

JA če se bo šlo za miljonske posle boš pač v "slow motion" presnel DVD. Saj nikjer ne pise, da to naj nebi bilo vec mozno. Pac bo zdaj ripalo 2 uri, lol. Pa itak bodo razbili kodo, nic bat.

edit: ups, me je ze nekdo prehitel :) Iste misli..
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Matev ::

brez panike
predno bi ta stvar zaživela
bo DVD že zdavnaj mrtev in bomo imele kaj drugega

icek ::

Se vedno to samo zmede software. Lahko pricakujemo v naslednih razlicicah popravek tega.
Rider of Theli
www.air-tv.net

c00L3r ::

da Hollywood vsako leto izgubi milijardo dolarjev od 27,5 zaradi kopiranja


Če bi jim slučajno uspelo spraviti skupaj to zaščito (kar jim ne bo) še vedno ne bodo dobili tiste miljarde, ker ljudi nimajo denarja, zato pa kopirajo. Če pa ne bo šlo kopirat, se bo pač manj gledalo filme...

Jux ::

kaj?

Hollywood ocenjuje da izgubi 4% svojega denarja zaradi ilegalnega kopiranja? HAHAHA. Jst sem bil prepričan da so vsaj ocene Hollywooda višje, ker vsi vemo da hollywood ne zgubi miljarde zaradi ilegalnega kopiranja - noben od nas nebi kupil niti 10% piratskih filmov ki jih prenesemo na svoj računalnik. HAHAHA. Še ko napihnejo se zdi samo 4% od vsega prometa zanemarljiva vsota, v realnosti je pa bolj 4 PROMILE.

Zarad takšnega drobiža se jim da metat pesek v oči in množično zavajat javnost, še posebej, ker po mojem mnenju po drugi strani obisk kinodvoran z hwoodskimi filmi narašča v primerjavi z obiskom ostalih filmov. Jst bi rekel da v resnici z piratstvom pridejo skoraj na ničlo, in vsa tale gonja je samo reklama na nakupe DVDjev.

LOL, komi čakam DRM, boli me patak za Hollywood, me prav zanima kako bo pol šlo hollywoodu, a bodo res tolk več filmov prodal.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

Jst mislim da ne, bomo pač downloadal filme iz kitajske, indije in drugod po svetu, vse kar manjka so angleški podnapisi. Naj že enkrat vsi te RIAA in MPAA dojamejo, da bodo vedno plačani za dober produkt, dober film (vsi ki gledajo filme kot cinefili oz. ne samo za to ker nimajo kej druzga za počet) se vedno dobro proda, isto kot z dobro cedejko, da ne govorimo da obisk v kinematografih ni nič nižji, koncerti so pa kvečjemu bolje obiskani.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jeebs ::

Hehe, a bo spet rešitev taka, da boš SHIFT držal ob vstavljanju ploščka?:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

alum ::

what people make, can people brake...pravijo:D

fahrenGONE ::

Sony je tudi naredil neko novo zascito, ArccOS, z bad sektorji in je ze razbita v novi verziji DVD Decrypterja in ostalih programih za ripanje na 1 DVDR. Macrovision bo verjetno odpravljen hitro in lahko boste gledali tudi ostale filme, ne samo kitajskih. Kar se njihovih "izgub" tice pa so to same dream statistike. V praksi ni nikdar tako veliko prodaje oz. izgube v tem primeru.Je pa dobro za press release in potem upravicijo kvazi legalne akcije proti nevednim uporabnikom in tako sejejo strah. FUD taktika. Mojster na tem podrocju pa je seveda nas ljubljeni Micro$oft. click

Boeing ::

Bejž ga srat, a celo pravico da NE kupim imam... mislim, kak so cukri! :\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Tear_DR0P ::

Sej ne morš verjet da oni nazadovanju pravijo razvoj.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Bistri007 ::

BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA...
Lahko je ne vem kakšen DRM - če se zadeva predvaja v digitalni obliki, lahko uloviš video, ki se predvaja na ekran. In ga zakodiraš z Xvid ipd. :D
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

DominusSLO ::

Jaz bom povedal samo to, da so ocene o škodi, nastali zaradi nelegalnega kopiranja, samo špekulacije.

B-D_ ::

Oni mutijo svoje, mi se pa smejimo in si mislimo svoje, downloadamo updejtano verzijo decrypterja, ki tudi to "nezlomljivo" zaščito polomi in ripnemo DVD tko kot smo ga prej.

Tko kot zaščite cdjev tiče tud tele zadeve niso vredne omembe. Kopije bodo pač kmalu bolje delovale v DVD predvajalnikih kot originali. :D

Remember protected audio CDje, ki so delal samo v navadnih playerjih (z malo čivkanja) drugje pa kao ne? Jest se jih ne, ker nikol nism bil tolk glup, da bi kupil kakšnega, pa nisem bil prav 0 prikrajšan za muzko. ;)

AndrejS ::

Več denarja zgubijo z izdelovanjem zaščit kot pa zaradi ilegalnega kopiranja >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za snemanje dvd-jev

Oddelek: Programska oprema
155608 (5458) mirkuma
»

Kopiranje HD DVD in Blu-Ray vsebine uspešno

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
325593 (4190) Looooooka
»

Nič več kopiranja DVD?

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
163571 (3015) AndrejS

DVD ---> DIVx

Oddelek: Sedem umetnosti
262208 (1625) DrSergioDJ
»

gledanje DVDjev na TVju - PROBLEMI SEVEDA

Oddelek: Zvok in slika
152029 (1727) BlackHole

Več podobnih tem