» »

3D Studio MAX na SMP sistemih

3D Studio MAX na SMP sistemih

X-Bit Labs - Zanimiv test pri x-bitovcih. Vzeli so dva konkurenčna si testna dvoprocesorska sistema. Prvi je AMDjev, na katerem se potita dva Athlona MP 1200, na drugem pa podatke obdelujeta dva Pentiuma III 1133 MHz s 512 KB predpomnilnika. Oba sta sparjena z enim gigabajtom pomnilnika, s to razliko, da na AMDjevem sistemu tiktaka DDR modul. Testni program je bil 3D Studio MAX 4, z njim so pa merili hitrost renderirnega procesa večih različnih scen. Do česa so prišli? Do zaključka, da je za 3DS Max 4 še vedno bolje uporabljati Intelove procesorje, saj je AMDju v nos hodilo ozko grlo pri AGP vodilu, kar se je izkazalo v počasnosti renderiranja žičnatih modelov. Pri renderiranju končnih scen, kjer AGP več nima vloge, se AMD pobere in prevzame vodstvo za 10% navkljub večjemu predpomnilniku Intela. Kaj bi torej izbrali? Pasje hitre in navijanju prijazne Athlone MP ali standardizirane stabilne Intele?

12 komentarjev

sirotka ::

sej ga je kr dost prehitu!

CaqKa ::

standarizirane stabilne intele.... ko dodam še dejstvo da se amdji hudicevo bolj grejejo, se bom kljub ceni še vedno odločal za intele :)

Matri[X] ::

Hehe, INTEL je še vedno hitrejši kot bedni AMDji. Zdaj vem zakaj folk še vedno kupuje INTELa. Kdor kupi AMDja za delovno postajo je neumen. AMD je dober samo za igranje igric in za popolnoma nič drugega.

Trdi ::

Neo, pa ti nimaš pojma. A je kdo bral test v Monitorju, primerjava je bila, se mi zdi med PIII 1700 in AMD... mislim da 1800+. Dvoprocesorski sistem, seveda. AMD bo že zelo zelo kmalu občutno pohitril vodilo, pa kljub temu spravi pentiuma tam kjer ni muh. AMD je občutno hitrejši. V enotedenskem delovanju ni naredil ene same težave. Nasploh sem prepričan, da gre dandanes samo za Pentiumovo reklamo, kako je AMD nestabilen. Neo, ti si očitno še iz stare šole, ko so nihče ni upal delati stvari za Dual AMDje, od naborov do plošč. AMD je sedaj (pred kratkim) vzel stvari v svoje roke in tu se rezultati: na hitro spacan sistem je že v izhodišču občutno hitrejši od Pentiuma in to v VSEH stvareh!! Če upoštevamo še 3× (!8-O !) višjo ceno Pentium sistema, mislim, da se intelu slabo piše tudi na tem področju. Grem stavit za čast, kdo si upa?

Wolverine ::

Go AMD:D

Brane2 ::

Pri Intlu so mi všeč čeap Celeroni (ki tud več niso tko čeap).
Recimo 1300ka. Frizneš jo na 133 MHz FSB in dobiš recimo 1.6GHz stroj. Vzameš kako star(ejšo) dual S370 plato in si zmagu. Mislim, čist solidna mašinca za povprečne domače potrebe.
To sploh, če plato že maš in ti torej ni treba menjat vsega (sam CPU) ali pa če si jo dobil za male pare od kake firme ki se gre SMP vedno s tazadnjimi stroji in stare plate ne rabjo..
Sam, da bi pa vzel nov P4, P III ali Xeon, malo morgen.




AtaStrumf ::

Intel podpirajo samo še tisti reveži, ki nimajo jajc da bi prešli na AMD, ker nasedajo Intelovi reklami, kako oh in sploh je Intel stabilen in kako je AMD nestabilen. Bull Shit!! Probajte reveži že enkrat da boste videli, ne pa nasedat drugim glih tako glupim kot ste sami!!! Ko boste probal pa govorte. In sigurno boste v prid AMD-ja. SIGURNO!!!

andrej ::

jaz nimam nobene proti AMD, ampak sam se vedno prisegam na intel. AMD je velikokrat mel tezave z nabori cipov, bli so potrebni patchi pa driverji jada dada. Raje dam malo vec pa mam mir. Za performance pa se mi tak ne gre tolko. Razlike so v vecini primerov minimalne, in ce jih ne meris s kaksnim specializiranim programom jih niti ne opazis...

Se vedno pa je intel na boljsem v velikih streznikih. samo poglejte trenutno ponudbo recimo v 8 ali vec CPU masinah. Druga zadeva so tudi prenosniki, kjer hitrost in cena nista najvecjega pomena. Tukaj sicer AMD pocasi prihaja, ampak intel se vedno kraljuje.

ce potegnemo crto vidimo da AMD prevladuje predvsem v home sistemih in sistemih, kjer je najbomembnejso razmerje med cena/hitrost. Na ostalih podrocjih se se vedno proda vec intela.

kdo je pa "boljsi"? Ahem, o tem bi se dalo na veke debatirat...

Wolverine ::

andrej: kaj si mogoce kdaj pomislil, da amd se ni presel na 13 micronsko tehnologijo? Ko pa bo presel (bojda konec tega meseca) bomo pa lahko realno primerjali.

CaqKa ::

na vsak način amdji porabijo več elektrike :) in ravno zato mi ne dišijo, to pa zato ker bi si vsak želel neko tiho mašino, ne pa navitega amdja, da misliš da mama sesalec vklopla

goranTNT ::

Dejte prov ze presedate s temi ka neki govorite kok ma AMD problemov, kok se segreva in ...............se cel kup.

Grejejo se res mal bolj sam se vedno ta temperatura ni niti blizu meji kot je procesor lahko zdrzi. En poceno, soliden hladilnik pa bo.
Kar se pa toce prbloemov, pa kr neki bluzite pomoje se vidl niste AMD-ja.

OldSkul ::

Ej jaz bi kupu Intela! To da izrisuje žičnate modele hitrejše je kar pomembna stvar.Pa še to tist k piše da so navijanju prijazni ni prav napisano ker je 0.13 mikronski P3 sigurno bolj navitju prijazen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvoprocesorski sistemi?

Oddelek: Strojna oprema
241149 (909) slawc
»

Nov MP procesor

Oddelek: Novice / Procesorji
72009 (2009) Tarzan
»

Dvojno Procesiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
352555 (1946) cRaZY
»

dvoprocesorska plata + procesorja

Oddelek: Strojna oprema
6809 (681) kuglvinkl
»

Katero workstation graficno?

Oddelek: Kaj kupiti
191591 (1311) Senitel

Več podobnih tem