» »

Al-Quaenkripcija

Al-Quaenkripcija

Vnunet - Kriminal: v vseh filmih zlikovci uporabljajo ne vem kakšne zaščite, 'pgp'je in podobno (odmislimo to, da na koncu geslo pogruntajo v treh poskusih, pa da je vse skup bolj podobno igranju s 3D studio Maxom...), ampak ne, da bi se oni, ki se po mnenju nekaterih (ZDA) ukvarjajo s kriminalom, kaj naučili. Torej, dva Wall Street Journal-ova novinarja sta kupila dva v Kabulu zaplenjena abaka (z Okni 2000), na njih pa so našli dokumente v naslovu nakazanega krožka. Rezultat uporabe 40-bitne enkripcije? Ih, 5 dni dela gruče računal, in gesla so bila zlomljena. Klik!

4 komentarji

cyer^3d ::

40 bitov za kljuc je pac 40 bitov...ze dolgo ne vec varno, nekateri se tolazijo da je 128 bitni, ki je sedaj v uporabi navadnih smrtnikov dovolj...optimisti.

Brane2 ::

Seveda so se držali strogih ameriških zakonov in stvari niso 128-bitno zakodiral, da dajo amerom šanso.
To, da je 40-bitni PGP ranljiv, je stara stvar, saj je bil ravno zato tko narjen (da imajo NSA itd backdoor do vaših podatkov). Tud to, da so ravno novinarji skrekal zadevo, je bolj patka. Uporabil so softver, ki je že znan in kao sesul stvari. Če bi blo to karkoli pomembnega, bi jih že Army stisnila za vrat, zakaj jim tega niso predali...

Eschelon ::

Je 40bitni PGP sploh kdaj obstajal?
Vsekakor pa vem, da je PGP že kar nekaj časa zmožen kodirati s 1024-bitnimi ključi. (morda sedaj že kaj več - je že kar nekaj časa kar sem ga nazadnje uporabil).
Hehehe. V slogu - break THIS sucker. :P

poweroff ::

Pri PGPju je ključ od 1024 do 4096 bitni. Govoric o backdooru v PGP je bilo pa veliko, vendar se do sedaj še niso NIKOLI izkazale za resnične. PGP je paš odprta koda in vsak lahko preveri zadevo - in tudi jo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novozelandski cariniki lahko zahtevajo vaša gesla

Oddelek: Novice / Zasebnost
456502 (3529) poweroff
»

Hekerji lani milijardi ljudi pokradli 172 milijard dolarjev

Oddelek: Novice / Varnost
318398 (6247) AštiriL
»

FBI zaskrbljen zaradi bitcoina (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
5021269 (17947) MrStein
»

Kiberkriminal pod Alpami

Oddelek: Informacijska varnost
263637 (2572) STASI
»

FBI ponovno uporabil spyware za izsleditev osumljenca preko interneta

Oddelek: Novice / Zasebnost
204363 (3604) poweroff

Več podobnih tem