» »

Temna in meglena slika na monitorju?

Temna in meglena slika na monitorju?

TweakHardware - Lastniki cenenih monitorjev ste najbrž že neštetokrat bentili nad slabo sliko, ki jo proizvedejo vaši vpikčevalniki. Če odštejemo konvergenco, slabo geometrijo in ostale nevšečnosti, ki se jih da v veliki večini odstraniti z ustreznim nastavljanjem, ste mogoče že marsikdaj obupali nad meglenostjo in temnostjo slike, ki se jo z gumbi na maski zaslona nikakor ni dalo odpraviti. Čeprav ste imeli gumb za svetlost obrnjen do konca, je bila slika še vedno preveč temačna za uspešno igranje iger, kot so Counter-Strike in podobne. No, če ste imeli ali še imate take probleme, potem monitorja nikar ne mečite stran, saj obstaja precej enostavna rešitev. Pod plastičnim ohišjem številnih monitorjev se namreč nahajata dva potenciometra, ki sta namenjena svetlosti in ostrini slike. Če ste računalniški analfabet in ne veste, kje se nahajata, potem si obvezno preberite ta članek, ki vas bo vodil skozi celotno proceduro.
Pa še opozorilo: monitor je pod veliko napetostjo, zato ne šarite tam, kjer ne veste kaj se nahaja. Sicer pa itak vse stvari delate na svojo odgovornost ;) .

2 komentarja

Brane2 ::

NE bi rad bil žaljiv, ampak tole je še en primer ko softveraš piše o hardveru.

Njegove razlage so jako pomankljive oziroma jih ni. Tisti, ki jih to zanima, naj si pogledajo strani bolj resnega folka, kot je denimo Sam GoldWasser.

Na njegovi REPAIRFAQ

bi se znalo najti nekaj na to temo.

Lee_Nover ::

vpikčevalniki <-- ??? wtf ???
se vam ne zdi da ze orng najedate s temi butastimi besedami ??
delate konkurenco jokerju v neumnih besedah ?
in ne, niti mal niso zabavne, prow glupe so


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

podatkovne baze pomoč

Oddelek: Programiranje
192823 (2376) kr?en
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557124 (5808) trs
»

Lcd Samsung 152T ali 172T

Oddelek: Kaj kupiti
462353 (1592) tropinovec

Več podobnih tem