»

DisplayPort nadgrajen v 1.2

DisplayPort priključek

vir: Hexus
Hexus - Z dopolnitvijo brezplačnega standarda DisplayPort v različico 1.2 so pri VESA (organizaciji, ki skrbi za slikovne elektronske standarde) v primerjavi z različico 1.1a podvojili prepustnost, z 10,8 na 21,6 Gbps. Poleg tega so omogočili tudi dvosmerno komunikacijo med vhodno in izhodno napravo. Podvojitev pasovne širine zdaj omogoča prenašanje več signalov, tako slikovnih kot zvočnih, po le enem kablu, ki zdaj npr. lahko s sliko hrani štiri različne zaslone ločljivosti 1920 x 1200. Po drugi strani bo pri osveževalni frekvenci 60 Hz zdaj mogoče prikazati sliko s kar 3840 x 2400 oz. v prihajajočih časih 3D zaslonov 3D sliko pri 120 Hz z ločljivostjo 2560 x 1600 pik. S podporo dvosmerni komunikaciji DisplayPort ni omejen zgolj na prenos slike...

11 komentarjev

Prodati hladilnik Eskimu? Ni problema!

Slo-Tech - Slovenski krošnjarji z računalniško robo si že nekaj let režejo tanke kose kruha. S strojno opremo je vedno manj zaslužka, pa še presneti splet jim odnaša stranke, ki namesto, da bi kot včasih patriotsko obiskale svojo lokalno trgovino, kupujejo onkraj meje. Pa so zato kaj prilagodili svoje poslovanje, začeli delati na dolgoročnem odnosu s strankami?

Ponovili smo preizkus izpred treh let. V trgovino smo poslali dve maškari, ki sta se bili pri nakupu prisiljeni popolnoma prepustili prodajalcu. V pričakovanju, da jima prisluhne in nato še sam pridoda vse tisto, za kar meni, da uporabnik še brezpogojno potrebuje. Popoln računalniški analfabet se namreč v letu ali dveh zna preobraziti v znalca in si dobro zapomniti svoj prvi nakup, nato pa naslednjega opraviti kje drugje.

In rezultat? Dno kot kaže še ni prišlo. Naši trgovci namreč v očeh študenta ekonomije preberejo željo po 24" monitorjih, grafičnih karticah in predimenzioniranih operacijskih sistemih. Na drugi strani pogosto...

69 komentarjev

Varnostna luknja v Firefoxu in ostalih brskalnikih (preko IE)

Slo-Tech - Yeah, uporabljam firefox, sem varen, ni mi potrebno odgovarjati z "NE" na meni neznana vprasanja ponujena na internetu ... Zakaj le, saj je Firefox varen ...

Tako verjetno mislijo (mislite) tisti, ki ste s Firefoxom iskali po straneh, ki ponujajo razna besedila pesmi ipd. ter ste kliknili na "DA" na tem pogovornem oknu: Kaj se zgodi? Vaš dragi IE se preko luknje v JRE v Firefoxu okuži z raznimi spywari in ostalimi nevšečnostmi ... Več preberite tu.

Omeniti velja, da je prizadet le Firefox za Windows ;)

36 komentarjev

Najbolj zanesljiv sistem Mac OS X

Slashdot - Na Slashdotu se je pojavila zanimiva novica, ki govori o nedavni raziskavi podjetja mi2g. Raziskava, ki je trajala 12 mesecev, je ugotavljala, kateri OS je najbolj primeren za delovanje računalnika brez prestanka -- 24/7. Raziskava je bila naravnana tako, da je simulirala osebne računalnike, računalnike v podjetjih in računalnike, ki jih uporabljajo vlade držav.

Rezultat je zanimiv, saj naj bi bil najbolj zanesljiv operacijski sistem OS X. Kar je pa še bolj zanimivo pa je to, da naj bi bil Linux najbolj nezanesljiv OS, ko govorimo o ročnem vdiranju v sistem, saj naj bi bil neuspešen se ubraniti v 65.64% primerih. Vendar pa je v večini primerov vseeno Windows zavzel neslavno zadnje mesto. Prav tako se je za izredno zanesljivega izkazal tudi BSD, ki se je edini lahko kosal z OS X v večini kategorij.

Avtor članka pa opozarja na eno izmed glavnih pomankljivosti te raziskave -- v njo niso vključeni virusi, črvi in ostale nevšečnosti Windows sistemov.

8 komentarjev

Streljanje po Counter Strike turnirju

Heise - Oblasti v Los Angelesu razmišljajo o uvedbi strožjega nadzora nad internet kafiči, saj naj bi po Counter Strike turnirju v njihovem malem mestu prišlo do streljanja. V njega je bilo vključenih kar 8 mladeničev, eden njih pa je bil ranjen v nogo. Podobne razprave potekajo tudi v Nemčiji, zaslugo za to pa ima mladenič z Erfurtske gimnazije, ki je storil samomorilski napad. Naključje -- bil je vneti igralec Counter Strika. Klik!

14 komentarjev

E3

The Tech Zone - Kot vsi vemo, je E3 eden izmed najbolj pričakovanih sejmov, kjer si lahko obiskovalci ogledajo (in preizkusijo) kar nekaj najnovejših iger. Da pa ne bi ves čas strmeli le v monitorje in ostale ekrane, vam podajam tale naslov, na katerem naj bi se nahajalo kar 180 slik z omenjenega sejma. In o kakih slikah govorim? Upam, da vam bo tale, ki jo bom prilepil, povedala dovolj.

Saj veste, slika pove več kot tisoč besed [;)]. Le spočijte si oči.

9 komentarjev

Temna in meglena slika na monitorju?

TweakHardware - Lastniki cenenih monitorjev ste najbrž že neštetokrat bentili nad slabo sliko, ki jo proizvedejo vaši vpikčevalniki. Če odštejemo konvergenco, slabo geometrijo in ostale nevšečnosti, ki se jih da v veliki večini odstraniti z ustreznim nastavljanjem, ste mogoče že marsikdaj obupali nad meglenostjo in temnostjo slike, ki se jo z gumbi na maski zaslona nikakor ni dalo odpraviti. Čeprav ste imeli gumb za svetlost obrnjen do konca, je bila slika še vedno preveč temačna za uspešno igranje iger, kot so Counter-Strike in podobne. No, če ste imeli ali še imate take probleme, potem monitorja nikar ne mečite stran, saj obstaja precej enostavna rešitev. Pod plastičnim ohišjem številnih monitorjev se namreč nahajata dva...

2 komentarja