» »

Tiskalnik kater?

Tiskalnik kater?

Janus ::

Ker tiskalnik mi priporočate za ceno okol 20-30k? tiskal bi večinoma tisk in kvaliteta slik mi ni pomenbna
Janus

MadMax ::

HP 845C
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

miha ::

Vse razen epsona.

krucymucy ::

Najbolj je važno, da so kartuše pocen ... epson, HP ... mogoče še kej .... nikakor pa ne Lexmarka - sej je dober, hiter, lepo printa... samo ko pa je kartuša prazna!!!
P.S. jest ga mam enga ( na polici stoji ze dve leti - ker sta kartuši dražji kot printer s kartušama za 3K sit) ... sam da so kartuše pocen

Jst ::

Za text tiskat je najboljši HP. Res da so kartuše drage, vendar z kvaliteto econoFast natisneš 1500+ strani texta.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

matter ::

Pri HP kartuše res dolgo držijo na economic.
Klega je pa zdaj kupu Epsona, HP mu je crknu, pa skos jamra, da mora glave menjat. Sice pa si poglej kak test. Bil je v reviji monitor.

dr.J ::

Pri Lexmarku in HPju hkrati s kartušo zamenjaš tudi glavo tiskalnika, pri Epsonu pa ne. Zato je kartuša dražja, ampak če se slučajno zamaši kaka šoba, ni težav.
Za printanje večjih količin pa vzemi laserja, tu ni debate. Je sicer dražji, ampak na malo daljši rok bo precej cenejši.

SLOWWWeb.net ::

HP930-hiter, tih, pa še platenj mu lahko zložiš, tako da se notri ne nabira prah :D . Jaz sem z prvo kartušo, ki je bila zaraven natiskal že čez 450strani. Kakovost tiskanja ODLIČNA!
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

goranTNT ::

Ker model ne vem sam jst bi ti priporocu al Hewallta al pa Lexmarka. Sam za tega zadnga so kartuse res zlo drage sicer kar dolgo zdrzijo sam vseen.
Pac odvisen za kaj rabis tiskalnik.

BustA ::

hm ... mam lexmarka 3200 in je stal 18k, sedaj pa mi je zmanjkalo črnila, barvna kartuša pa se še drži. Vendar se mi zdi, da sploh nisem toliko tiskal, da bi bila prazna ampak je :D Ena kartuša je cca 8k kar znese 16k. Raje kupim nov tiskalnik in mislim,da bom kupil HP 845c. ki je dobil v tomesečnem Moniturju nagrado, je pa nekaj če 20k
Devide Et Impera

Milko ::

HP 920C majo v BIG BANGU v akciji. Pride 30.000 SIT (redna cena okol 39.000). Jst sm ga kupu, ceprav mam doma ze 970Cxi model, ampak rabim med tednom se v Lj printer. Tiskalnik je res odlicen za svojo ceno...

kokos ::

Hewallt je rez nartabolsji!
:))Hec mora bit sorry goranTNT ampak vcasih so takale zatipkavanja prav zabavna. (saj je blo to, a ne? ... ?).
Po mojih izkusnjah je razlika v ceni natisnjene strani zelo zelo velika in jo je tezko ocenit po samih podatkih proizvajalca. Epson se res hvali, da je tiskanje cenejse zaradi menjave barve brez glave, vendar to NE drzi vedno. Njihove kartuse so sicer res cenejse a so tudi precej manjse (po mojih izkusnjah priblizno 30-50%), kar v koncni fazi prinese enako ceno na isto stevilo natisnjenih strani.
Nezmoznost menjavanja glave je lahko zelo zoprna;(, ker se glave kljub se takim zagotovilom proizvajalcev pac masijo in umazejo. Ze papirnata vlakna ter prah se rada obesajo na glavo in ce je ne mores vzeti ven in obrisati, te to posteno znervira...

Ce malo pobrskas po netu, najdes tudi obsirne teste tiskalnikov, kjer primerjajo tudi porabo (isti dokumet tiskajo na razlicnih tiskalnikih toliko casa, da je kartusa prazna in pac prestejejo koliko strani je uspel potiskati), kar je edino objektivno merilo. Podatki, ki jih navajajo sami proizvajalci NISO primerljivi!!!

Aja pa se to - gonilca razvoja sta vsekakor EPSON in HP, vcasih kaksno pogrunta se CANON, ostali pa bolj ali manj capljajo zadaj (ne sledijo razvoju), kupujejo licence in podobno. Jaz bi se drzal prvih dveh.

Exterminator ::

js mam lexmarka z31 pa ful dober dela. kup lexmarka z33, sam so kartuše po 10k. drugač je pa moj zakon (pa še dobu sm ga za 20k, se ga pa ne prodaja več)

SpiDEr8 ::

sej HP-ji so dobri sam ke pa greš nabavlat črno pa barvno kardušo pa daš blis 20k kar pomen da je ceu tiskalnik uredn ene 10k :| tak da se pozanimi keri tiskalniki majo najcenej kartuše ker kot si rekel ne rabiš kvalitete!!!
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

kokos ::

Ja to je ze res da precej skripajo zobje:'(, ko odstejes 10+ KSIT za obe kartusi, vendar bos to pocel vsaj 2x redkeje kot ce kupis Epsona, ker so vse HPjeve kartuse precej vecje (je pa poraba razlicna od modela do modela tudi pri istem proizvajalcu).
VSI proizvajalci se prekleto dobro zavedajo, da bos v zivljenjski dobi tiskalnika porabil vec desetkratno vrednost zacetne nalozbe v tiskalnik se za barvilo.

- Ce kupis poceni printer (20-30Ksit), bos verjetno printal text in obcasno kaksno slikco in zamenjal kartuso na kaksnih 300-500 strani.
- Ce bos dal veliko denarja za kak dober photo printer (70-90 KSIT), pa bos verjetno printal fotografije in poleg blazno dragega papirja menjal kartuso na vsakih 50-max150 :Ostrani.
V obeh primerih znesek porabljen za barvo in papir ZELO hitro preseze vrednost tiskalnika:|.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kokos ()

tha_man ::

Jaz imam Epson Stylus 480, pa je prav fajn printer. Kartuše so tud poceni (črna okrog 3 jurje, barvna pa enih 4-5). Moram pa povedat da Epson pri kartušah prav nesramno goljufa. Kartuša se namreč navidezno prazni tud ko ne printaš! Na srečo ga lahko za*ebeš >:D. Ko se mi je kartuša spraznila, sem jo vzel ven ter jo dal takoj nazaj. Od takrat sem sprintal že kar lepo število listov, pa še kar printa z enako kvaliteto kot prej :D. Indikator barve se tud čist normalno prazni (ko sem dall 'prazno' kartušo nazaj je kazal da je le-ta spet polna). Slišal sem celo, da je nekdo z Epsonov dal kartušo dvakrat nazaj, pa je še vedno bilo barve noter! Bom probal ko se spet sprazni 8-)

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

SLOWWWeb.net ::

Mimo grede: HP je končno izdal gonilnike za "sreberno serijo" tiskalnikov. Sedaj lahko spremljamo porabe barve tudi v XPjih :D !
Uradna izdaja 22.01.2002
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

tedybear ::

TY-TEAM: DEJ LINK PLEASE1!!!!
KABEL RULA!!!

SLOWWWeb.net ::

Link do strani, kjer samo še vpišeš oznako printerja, potem pa izbereš XP OS >:D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NAKUP TISKALNIKA

Oddelek: Pomoč in nasveti
236022 (5718) kixs
»

Lexmark ne bo več izdeloval brizgalnih tiskalnikov

Oddelek: Novice / Ostale najave
174582 (2992) roli
»

HP: "Vaši kartuši je potekel rok trajanja."

Oddelek: Novice / Ostale najave
239493 (6919) francek1
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385252 (4152) KoKi
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433766 (3190) TheJack

Več podobnih tem