» »

Učinkovitost Blue Orba

Učinkovitost Blue Orba

Overclockers Australia - Vse se je začelo, ko je neki avstralski overclocker zamenjal matično ploščo za Asusovo A7V133. Odločil se je za namestitev Blue Orba na Northbirdge, da bi izboljšal hlajenje. Prvi šok je doživel, ko je odstranil originalni hladilnik, ker pod njem ni bilo termalne paste ("Shame" on you, ASUS!). Potem človek jezno vzame termalno pasto in namesti Blue Orba. Ko poskuša namestiti WinME se mu računalnik sesuje. Z Windowsi 98 je bilo malo bolje, a je po dveh dnevih ponovnih zagonov obupal in se odločil, da bo matično ploščo odnesel nazaj, ker je očitno pokvarjena. Vse pa mu je bilo jasno, ko je odstranil Blue Orba, saj je bil ta po robovih spraskan. Zato se je odpravil po brusni papir in pobrusil Blue Orba in moram vam reči, da je ta hladilnik ZELO konkaven (upognjen navznoter). Začuda je po tej modifikaciji vse delovalo (Shame on you, Thermaltake!). Iz tega članka se lahko naučimo, da termalna pasti niti ni tako pomembna, kot pa direkten stik hladilnika s čipom, saj je z originalnim haldilnikom vse delovalo vredu in pa to, da je priporočljivo pobrusiti skoraj vsak nov hladilnik. Aja, še tole, članek si le preberite. Če ne drugega, se boste nasmejali.

10 komentarjev

OZZY ::

Da je stvar tako upognjena navznoter je pa že preveč. Mene sicer ne bo to odvrnilo od nakupa, saj moj zlato poštrihan hladilnik na čipu ne zadostuje za dobro hlajenje in se svinjsko greje. Ga bom pa pobrusil, kot sem corba.
Je pa to zelo slaba izdelava BOrba, če so vsi taki. ;(

alien-w ::

Matr ej, jest se bom tudi lotil brušenja BlueOrba, pa potem še GPUja. Čeprov dela OK tudi sedaj, samo nikoli ni dovolj dobro, da ne bi bilo lahko še boljše.

element ::

Hehe, alien, vidm, da se boš tud ti k temu spravu. >:D Jest ravno zdaj končujem, sam še originaln kuhler prlimam na ram :)). :D

Mate ::

EJ folks pa kaj je z vami ?!?.... VI ste norci!!

TESKAn ::

Moj je že zbrušen:D, sm ga danes, ko sm prebrau novico...rezultat? zaenkat 5°C manj...

b4d ::

bruste bruste
;)

Mate ::

Damn... 5 stopinj... no ja to je ze "nekaj"

Jeebs ::

Yo, folk! Jst bi tud rad mal navil mojo mašino, pa še nikol nism tega delu...;( A mi lahk kdo na kratko pove, kva je pravzaprav treba narest razen pošteno ohladit vse skup? A ja, to kar se je tistmu tipu o kermu govori članek zgodil je res svinjarija!>:D

BlackAdder ::

Naj mi kaka dobra duša pokaže kakšen dober link o brušenju orbov, da ne bom odkrival Amerike. Predvsem me zanima gradacija brusnega papirja.

primozn ::

Jaz sem vceraj ztbrusil Vulcanota 2 z vodobrusnim papirjem (1000) in rezultat je ... pazi... 12 stopinj C manjsa temperatura procesorja!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična se kuri!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61126 (956) Aljo1
»

mamaplata hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61141 (1053) VASkO
»

HELP!!! PROBLEM!!!

Oddelek: Navijanje
7954 (832) element
»

Namestitev Blueorba na 3D Prophet II MX

Oddelek: Pomoč in nasveti
101345 (1202) megane
»

V3 3k Vroc kot le kaj!

Oddelek: Pomoč in nasveti
201821 (1612) alien-w

Več podobnih tem