» »

HELP!!! PROBLEM!!!

HELP!!! PROBLEM!!!

element ::

Torej moj problem je tak: Včeraj, ko sm overclockal mojo Winfast GeForce 2mx DH pro, sem jo navil do meje. Hotel sem še malo več, zato mi je šteknu in sem ga resetiru. Ko sem resetetiral računalnik nisem šel v windows, kjer bi me vprašalo, če želim obdržati nastavitve za grafično in bi kliknil ne, ampak sem šel v bios, kjer sem dal FSB na 150mhz iz trenutnih 133. Računalnik sem ponovno zagnal a monitor se ni prižgal in je sam zapiskal, ko se je prižgal (kot običajno), je začel štet ram (po zvoku sodeč) in potem vse tiho je bilo (monitor se ni prižga in windowsi ME se niso nalagali). Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe, sumim pa plato, ker procesor pomoje ni kriv, ker ko sem dal v kompjuter p2 350 je bil isti šit. Grafična tud pomoje ni, ker na njej sveti zelena lučka, če bi bil pa error bi rdeča. Res ne vem kaj narest.

Sistem:

P2 400 (100mhz) je bil navit na 533 (133mhz) potem sem ga hotel dat na 150fsb in glej zgoraj kaj je blo

128mb pc133 RAM

4GB disk

plata: DFI P2XBL

grafična: Winfast GeForce2mx DH pro (blue orb) 42°c nenavit???, navit 50°C??? (a nej zbrusim pa termalno pasto originalno dol pa kšno drugo gor???)

ostalo: modem USR 56k Voice Winmodem

zvočna Abit AU10 + daljinc

DVD 8x

Disketnik



Dejte mi prosm pomagat, da vem kwa si vi mislte, kaj mi je storiti.:'(
  • spremenil: element ()

Tjulenj ::

resetiral bios? dal nazaj na 133?

Pretorijanec ::

Ja pomoje mors resetirat BIOS-e. Na knigci, ki si jo dobu zravn plate in najd CLEAR CMOS SWITCH in ti bo pisal kaj nared. Pol bo pa slo.

SaTaNIsT ::

Daj vse na default, (beri: resetiraj BIOS) pa če ni kej zanič, mora delat. Poskusi tud zamenjat grafično za vsak slučaj, čeprav je mala verjetnost, da bi bla fuč.

ChiefThunder ::

Kokr so že fantje pred mano napisal, resertiri CMOS s juperjem al pa daj batreijo ven in pol nazaj not. Pa če boš še zviševal frekvenco, zviši tud I/O voltažo (ta napaja kartico), saj slike ni bilo zato, ker kartica ni imela dost energije oz. je bila prenavita...

element ::

OK. Thnx zdej mi dela, zanima me pa še kako bi voltažo na GeForcu zvišu in kaj nej nardim z blue orbom, ker skor nč ne hladi. A ga nej zbrusm, pa še enkrat termalno pasto gor dam al pa kej tazga? Pa kam kako nej blue orba na grafično prklopu, da mi bo RPM kazal v winsih? Prej je za to poskrbel Winfoxev Hardware Monitor, zdaj pa, ker blue orb ni priklopljen na grafično, kot default hladilnik ne kaže RPMjev in pol mi izklop Hardware Monitor, in ne morem več spremljat temperature v Hardware Monitorju pa ne morem izklopt opcije pri kok RPM nej bo warning, da bi ga dal na 0, ker je slider zaklenjen.

TESKAn ::

Blue orb ma tri pinsk konektor, dej ga na plato prklopi, pol lahko pa z hardware monitorjem spremljaš RPM, če plošča to podpira, seveda.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

element ::

Sam problem, tist 3pinski konektor je večji kot je pa vhod na kartici. A nej odrežem od blue orba žičke pa nej jih ustavm u tist manjši 3pinski konektor, ki je zraven defaut ventilatorja? Sam al bo mela pol plata dost energije za uspešno navijanje, ker default hladilnik je bil dost manjši? Pa orb nč ne hladi (50°C čip na grafični)! Kaj nej nardim?:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

8500 Vs. Ti200

Oddelek: Kaj kupiti
391724 (1034) _Xavier_
»

Dajte to nardit

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241595 (1186) element
»

GeForce 2mx in dvig voltaže!

Oddelek: Navijanje
101186 (992) element
»

Program/Hack za OC GF2MX

Oddelek: Zvok in slika
201355 (1091) eraserr
»

Abit BH6

Oddelek: Strojna oprema
231543 (1295) Loki

Več podobnih tem