» »

Težave z MS Word-om!

Težave z MS Word-om!

Nazgul ::

Vsakič ko skrolam po dokumentu z Wordom malo gor pa dol se mi naenkrat, po nekaj poskusih, začnejo delati taki zmazki po celem zaslonu, ne samo v samem oknu Worda ampak po celem desktopu in to tako hudo da skoraj nič ni več razpoznavno, vedno več se jih dela, tako da moram cele Winse XP na novo zagnati če hočem odpraviti te raznobarvne zmazke. To se mi dogaja tako z Wordom v paketu Office XP, kot tudi Office 2000. Kaj je zdaj to?! Uporabljam pa nForce plato z Athlonom XP, Radeona 9000Pro z Catalyst 3.0.

Prosim za pomoč.
  • premaknil: ToniT ()

Sandi79 ::

Morda imaš preveč navit ram na grafični !

Ps. Rekel sem MORDA !;(

Nazgul ::

Ampak moj računalnik ni navit.

Kaj sem jaz edini na planetu ki mu Word tko čudno dela? Pa kaj je narobe z mojim računalnikom da ravno pri meni noben Word noče delat?

Duhec ::

Imel sem podoben problem z Wordom2002, ko je slika (ne tekst) zaostajala,se plazila in prekrivala tekst po zaslonu.
Težavo sem odpravil z drugimi gonilniki (starejšimi). Grafika je bila RivaTNT64.

roCkY ::

Skoraj zagotovo je kriva grafična (gonilnik) ali osveževanje RAM. Poizkusi Catalyst 3.2. Naloči tudi drajverje za plato, AGP če nimaš. Morda pomaga.
Sam sem mel packe pred leti, ko je blo v računalniku vsega 64 MB RAM, za grafično pa se ne spomnim več.
Z radeonom pa nimam nobenih problemov.

Ali je enako če spremeniš resolucojo, barvno globino in/ali frekvenco osveževanja?

Nazgul ::

Spremenil sem barvno globino na 16 bit in zgleda da Word zdaj deluje v redu. Samo s spreminjanjem resolucije ali osveževanjem se težav nisem mogel znebiti. Pa saj imam moderen računalnik, Word je tud relativno nov program - KAKO JE TO MOGOČE?! Kar je še bolj čudno je dejstvo da vse drugo dela kot bi moralo, samo Word ga biksa. Kaj naj storim da bo tud Word deloval na 32 bitih, saj nočem skoz laufati na 16-bitih?

(imam vse driverje za matično - temelječo na nFroce čipovju - inštalirane, tudi AGP, vse)

Dusko ::

Pa to se ti dogaja že od začetka ko si mel še čisto na sveže dan gor win xp? Verjetno je to oziroma 100% je to povezano s driveri od grafične. Kaj si kaj updatal driverje za grafo?
Ker to da bi moral zdaj laufat 16 bitno globino da bi ti word delal je malo bedarija.
Kak pa je kaj s obremenjenostjo procesorja. Kaj maš dosti programov ki laufajo v ozadju.Mogoče pa preveč obremenijo procesor pa pol s kupaj s grafično kartico povzročajo težave.
Ali pa preprosto ker verjetno maš orginalni Office xp ga updadal s SP2.Če nimaš orginala tega ne počni ker bodo potem težave.

ToniT ::

Office oz. word je zelo odvisen od gonilnikov za grafično. Mogoče je rešitev namestitev gonilnikov za grafično in potem ponovna namestitev Offica - samo kot predlog.

Nazgul ::

Samo čudi me da vse laufa brez problema, samo Word ne. Pa tud da je tko z Word 2000 in Word XP (zarad tega mislim da Service Packi ne bodo nič popravili - zakaj tega niso naredli že leta prej?, tud prebiral sem kaj SP-ji popravijo pa nič nisem videl kaj v zvezi z mojimi težavami). Tale Microsoft ga včasih tko biksa. ;( Kaj čemo. Obremenjenost sigurn ni problem, procesor je obremenjen v normalnih količinah, itak pa nimam tolk programov ki bi laufal v ozadju. Res pa je da sem najprej uporabljal integrirano grafično na nForcu, pred kratkim pa kupil Radeona, morda se nekaj ni čisto v redu inštaliralo pri driverjih, tko da bi blo morda najbolje da bi enkrat Winse čist na novo namestil, ker to takrat nisem storil. Samo vseeno, zakaj mi pol vse drugo dela normalno, tudi igre?

No ja, bom probal vse dol vržt in še enkrat namestit. Sam bom še mal počakal na nove driverje za nForca, pol pa jovo na novo. :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nazgul ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Word & co versus diplomska naloga (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6112426 (9549) marflor
»

Prenosnik HP Stream 13-c010nm

Oddelek: Pomoč in nasveti
113838 (3490) hojnikb
»

MS Word

Oddelek: Programska oprema
71585 (1450) acerAspire
»

Popačene pisave v Wordu in OpenOffice

Oddelek: Programska oprema
71072 (968) CaqKa
»

Problemi z računalnikom..

Oddelek: Pomoč in nasveti
111119 (936) tx-z

Več podobnih tem