»

Nvidia poskrbela za preprosto navijanje novih kartic

vir: TechSpot
TechSpot - Kmalu prihajajoča serija grafičnih kartic GeForce RTX 20 ne bo imela le novih Turing grafičnih procesorjev in podpore za NVLink SLI povezave, kar bo krepko povečalo prepustnost povezav v spregah večih kartic, pač pa jim bo priloženo tudi močno orodje za malone samodejno navijanje kartic. Pač, ker zmogljivosti, ki jih kupimo, nikoli niso docela izkoriščene.

Scanner sicer ne bo aplikacija, ki si jo prenesemo s spleta, pač pa API, ki bo na voljo razvijalcem vseh znanih programov za navijanje, kot sta denimo MSI Afterburner in EVGA Precision X1. Kot poročajo mediji, Nvidia s tem v zvezi že sodeluje z MSI, Gigabyte, Asus in drugimi izdelovalci grafičnih kartic.

Posebnost Scannerja je v tem, da ne bo deloval, kot smo bili doslej vajeni...

9 komentarjev

Lenovo razvija lastno konzolo

The Wall Street Journal - Kitajski proizvajalec računalnikov Lenovo je najavil, da izdelujejo svojo igralno konzolo eBox, ki bo v marsičem podobna Microsoftovemu Xboxu 360. Njihov predstavnik za odnose z javnostmi Jay Chen je dejal, da so igralne konzole področje z veliko potenciala za rast, kar nameravajo izkoristiti.

Skupino 40 inženirjev za razvoj nove konzole so osnovali pred dvema letoma, ta mesec pa so jih premestili v novo podjetje z imenom Beijing eedoo Technology. Razviti prototip ima podoben sistem krmiljenja, kot je Microsoftov Kinect, podpira HDTV in prenos dodatnih vsebin z interneta, druge podrobnosti pa še niso znane. Najprej bo na voljo na Kitajskem, kar naj bi se zgodilo do konca letošnjega leta, kasneje pa še drugod. Okvirna...

26 komentarjev

Titanium kartice

X-Bit Labs - Nvidia je uspešno izdala svojo serijo Titanium čipov, vendar pa marsikoga zanima, katere grafične kartice na teh čipih lahko pričakujemo v prihodnje:

GeForce3 Ti 500:
  • ASUS V8200T5

  • AbsoluteMM Morpheus Titanium 500

  • ELSA Gladiac 921

  • Hercules 3DProphet III Titanium 500

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 500

  • MSI G3Ti500 Pro

  • VisionTek Xtasy 6964

GeForce3 Ti 200:
  • ASUS V8200T2

  • ELSA Gladiac 721

  • Hercules 3DProphet III Titanium 200

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 200

  • MSI G3Ti200 Pro

  • VisionTek Xtasy 6564

GeForce2 Ti:
  • ASUS V7700Ti

  • Gainward GeForce2 TI/500 XP "Golden Sample"

  • Gainward GeForce2 TI/450 TV "Golden Sample"

  • ELSA Gladiac 516

  • Hercules 3DProphet II Titanium

  • InnoVision Tornado GeForce2 Titanium

  • Prolink GeForce2Ti

  • VisionTek Xtasy 5864

Skoraj vse kartice so narejene na podlagi Nvidiinega referenčnega dizajna in delujejo na standardnih frekvencah. Večinoma se razlikujejo samo v barvi tiskanega vezja. Izjeme so samo ASUS-ove kartice, ki ne uporabljajo referenčnega dizajna in...

6 komentarjev

Ekstremizem

Guru 3D - Bladerunner, ekstremist, je naredil vodno hlajenje za svojo GeForce3 grafično kartico. In to ne kar tako malo-tu-malo-tam, ampak res lepo hlajenje. En vodni blok je dal na pomnilnik, drugega pa na jedro samo. Vse je res lepo zbrusil in polakiral... in objavil. Ko pa je to umetnino zagledal CEO iz Nvidie se mu je ideja zdela tako genialna, da je od Bladerunnerja odkupil vodno hlajeno GeForce3 za dve GeForce3-jki in majico.

7 komentarjev

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Resnične cene

X-Bit Labs - Iz Nvidie so ušle dejanske cene njihovih grafičnih čipov. Spodaj navedena cena pove, za koliko Nvidia proda proizvajalcu grafičnih kartic svoj čip. Vsi čipi razen GeForce3 so brez pomnilnika.
  • GeForce2 MX - $35
  • GeForce2 MX 200 - $27
  • GeForce2 MX 400 - $36.5
  • GeForce2 Pro - $42
  • GeForce2 Ultra - $105
  • GeForce3 with 64MB 3.8ns DDR SDRAM - $205
Torej... Kot vidite Nvidia še vedno prodaja Ultra in Pro čipe. Ker pa je, v primerjevi z boljšo GeForce3, tako navila cene, jih proizvajalci raje ne kupujejo. Ne pozabite, da pri GeForce3 paketu dobijo pomnilnik že zraven pri Ultri in Pro-ju pa ga morajo namestiti sami! Tukaj se tudi jasno vidi, kako dobro služijo proizvajalci. Za navaden GeForce3, pri katerem je pomnilnik že priložen, pokasirajo povprečno $150. To je zelo veliko, če upoštevate, da je njihov edini strošek PCB in par priključkov.
GeForce2 MX je še vedno v prodaji. Ker pa je cena tako podobna boljši GeForc2 MX400 se proizvajalci raje odločijo za MX400.
Iz tega dokumenta je jasno razvidno (če...

0 komentarjev

Ultimativni test

GamePC - Kaj je boljše od testa? Dolg test? Kratek? Ne, ne. Najboljši je primerjalni test. Ni ga lepšega kot videti točne razlike in prebrati prednosti ene in druge komponente. Točno to so tu pripravili fantje pri GamePC. Testirali so 7 (opa!) GeForce3 grafičnih kartic. Secirali so torej: Asus V8200 Pure, Asus V8200 Deluxe, Gainward PowerPack III, Hercules 3D Prophet III, Leadtek Winfast TD, Nvidia Reference GeForce3 in Visiontek GeForce3. Test je tudi zeloooo obširen, saj obsega 18 strani! Če boste v kratkem kupili GeForce3, si test morate prebrati. Če ne, pa si ga preberite kar tako, iz lastnega zadovoljstva.

2 komentarja

GeForce3 cenejši za 38%

Slo-Tech - Nvidia namerava občutno znižati cene njihovih grafičnih procesorjev, vključno z najnovejšim GeForce 3. Tako naj bi bile grafične kartice z vgrajenim GeForce 3 procesorjem cenejše za kar 200 ameriških dolarjev. Napovedanih je tudi nekaj t.i. low-end grafičnih kartic, katerih cena se bo gibala od 100 dolarjev navzgor, GeForce 2 Ultra pa bo dosegljiv že za 300 dolarjev.
Razlogov za ta korak je veliko, eden glavnih pa je zmanjšanje zanimanja za Nvidine procesorje, saj proizvajalci dobesedno zavračajo uporabo novejših različic. Zelo znan je primer čipa GeForce 2MX, predhodnika MX 200 in MX 400, ki ga nekateri še vedno vgrajujejo v grafične kartice. Kot drugo, se je na trgu pojavilo že kar nekaj grafičnih procesorjev, ki jim lahko suvereno konkurirajo in to po precej nižji ceni. Najodmevnejši je vsekakor Kyro II, za katerega se zanima že lepo število izdelovalcev grafičnih kartic. Veliko ostrih kritik je doletelo tudi najnovejši procesor GeForce 3, ki je od svojega predhodnika kar...

1 komentar