» »

SiS 746(FX)

SiS 746(FX)

TheJack ::

A kdo ve, kje so plošče s tem chipsetom? Na OCWorkbench sem našel že tri teste plošč (Asrock, 746FX Reference, ECS L7S7A2) s SiS746(FX) čipsetom, drugače je pa čista tišina. Na tem forumu ni nič, na drugih forumih ni skoraj nič, plošč pri nas (izgleda) ni…
Ampak po testih sodeč je čipset precej dober, skoraj enako hiter kot nForce2.

Sem kaj spregledal ali kaj?

TheJack ::

Še tole sem našel:

http://www.arstechnica.com/archive/news...

http://www.hardwarezone.com/articles/ar...

Kaj res nikogar ne zanima ta čipset? Madona, vsak drug topic je o nForcu2, tule pa čista tišina. Izgleda, da SiS ni dovolj zanimivo podjetje...;)
Pa veste, da na OCWorkbenchu pravijo, da bi znala biti s tem čipovjem opremljena ECSova L7S7A2 primeren naslednik za ultraodlično prodajano K7S5A?

kuglvinkl ::

Z ultra primerno ceno. Nisem se ravno poglobil v 746 ampak, ali ni to 745 z AGP 8X?

Ti razmišljaš o tem zaradi ugodne cene ali si opazil kaj drugega?
Your focus determines your reallity

TheJack ::

Predvsem me zanima, zakaj se o njem nič ne sliši (pa ga, se mi zdi, SiS napoveduje že vsaj pol leta).

Nisem se ravno poglobil v 746 ampak, ali ni to 745 z AGP 8X?

Morda. Ne vem. V testih tega ne pravijo. Ampak ob SiSovem zanemarjanju AMD tržišča zna biti to res.

Cena bo gotovo precej ugodna. Bolj so vprašljive zmogljivosti. V testih na OCWorkenchu so plate s tem čipsetom povsod hitrejše od KT400, nekje celo od nForce2, v igrah pa za slednjim zaostajajo le za 3%. Popolnoma drugačno sliko da test na Hardwarezone. Tu 746FX v aplikacijah še nekako drži korak z nf2 in KT400, v igrah je pa od obeh precej počasnejši. Vprašanje je, kaj je res. Bo treba počakati na kakšne bolj zanesljive teste. Če bodo.

steiner ::

Evo, plata je zdaj na voljo tudi v Sloveniji za isto ceno kot K7S5A (Mlacom). Men se zdi super plata za to ceno.

Zoidberg ::

Po ceni je to verjetno najbolša plata pa še z dražjimi je konkurenčna.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

TheJack ::

Veste morda za kakšne zaupanja vredne teste plošč s tem čipsetom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

kuglvinkl ::

Tole naj bi blo kar zanesljivo. Misli, glede na stran, testa bral nisem.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

Res zanimivo, kako različne rezultate dobivajo v različnih testih. Na OCWorkbench je bila hitrost le malo pod ravnijo nf2, na Hardwarezone pa celo daleč za KT400!
Na telem zadnjem testu je nekje na ravni (morda celo malo nad njo) KT400, kar je za za tako poceni čipset dober rezultat.

Po drugi strani pa je treba tu vedeti vsaj nekaj reči. Kot prvo, SiS že najavlja 748 čipset, ki naj bi bil precej boljši od 746FX. Kot drugo, se da KT400 plate relativno kvalitetnih proizvajalcev (recimo Albatrona) dobiti za ne dosti več kot 20 jurjev. In kot tretje, ECSove plate s SiSovimi čipovji so znane po tem, da so popolnoma gole (to najbolj velja za K7S5A). Pred kratkim je brat kupil DFIjevo plato s KT266 čipsetom. Čeprav je zaradi slabega čipseta počasnejša od moje K7S5A, je njen bios precej bolje opremljen (zaščita pred pregretjem, ugasnitev kompjuterja, če se ventilator ustavi, bolj podrobne nastavitve rama, overclockanje...) in na splošno deluje bolj kompetentno.

noraguta ::

0 ni toliko cudno, Sis ov chipset ima izredno dober ide krmilnik. Predvsem na racun cache-a. Precej slabse pa se obnese pri grafiki. Solidni chipseti za ne 2hard gamerje.

Btw. kar sem videl K7s5a sistemov so to hudicevo stabilne zadeve.

Cosmo ::

Ok, se moja izkusnja s L7S7A2L. Kupil sem jo v Grazu za 79€ kar se mi je zdelo dokaj nizka cena za plosco, a sem kasneje ugotovil da sem se zelo motil.

Kot prvo, plata ima izjemno slabo reseno napajanje, ceprav je 3 fazno. 400w noname napajalnik, ki brez problemov poganja Nforce2 in KT400 plate, tukaj preprosto ni dovolj mocen, da bi laufal fsb na 166. Zadeva se enostavno rebootne. Za "stabilno" delovanje nuca napajalnik ala Enermax, Chieftec, Antec itd..
Drugic, tudi napajanje rama je izjemno slabo reseno. Ko sem hotel ram laufat na CAS2.5 Ultra (na drugih ploscah bp na 2/6/2/2) je zadeva zmrznila, ker je voltaza rama padala na 2.46v (ceprav je bilo nastavljeno na +3.5% - 2.64v)
Tretjic, ima nalotan bios
Cetrtic, zelo okrnjen bios, pa se kaj bi se naslo

Skratka, osebno sem raje doplacal malenkost in vzel Asusovo KT400, ki deluje 100% stabilno tudi brez elektrarne tipa Enermax:D

**Updated** Mislim da sem pri Megahitu videl na ceniku MSIjevo 746 plosco ki je verjetno kvalitetnejsa kot ECSka.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cosmo ()

bmen ::

Ampak se je treba zavedati, da so (bodo) te plate predvsem namenjene tistim, ki ne overclockajo (ali vsaj večini od teh).

Za mašino, ki bo prvenstveno namenjena delu!! in ne iskanju maximuma, ki ga lafko potegneš iz plate pa je to idealna rešitev. Za ceno cca. 20 k SIT dobiš tako rekoč vse novotarije, s katerimi ljudje iz marketinga pecajo bodoče kupce. Obstajajo boljše in zmogljivejše plošče - vendar imajo svojo ceno. Povprečen kupec, ki kupuje računalnik in ga OC ne zanima oz. je to zanj bavbav bo s tako ploščo enako zadovoljen kot z najdražjo Asusko ali Abitko.

Za Cosmota pa eno podvprašanje.
Kaj je (razen estetskih razlogov) narobe s tem, da je Bios nalotan. Najbrž je tako cenejše tako proizvajalcu kot posledično kupcu.

Cosmo ::

Glej, ce plosca uradno podpira 166 FSB in vec se pricakuje da bo tam tudi stabilno delovala.
Ce ne morejo zagotoviti delovanja pri 166mhz z navadnimi napajalniki naj ne oglasujejo plosce kot 333 Mhz. Prav tako mora bit stabilna voltaza rama, ne pa da tako niha da sistem friza zarad undervoltanja.

Glede biosa pa tako, ce bi bil v plasticnem podnozju (ne vem tocnega izraza) iz katerega se ga da potegnit, bi se ga ob morebitnem misflashu se dalo resit s hotflashom ali pa zamenjavo. Ce pa je nalotan kot v tem primeru pa je resitev samo se zamenjava plate ali pa lotanje novega gor, vendar ti tukaj dam prav saj "navaden" uporabnik ne bo velikokrat flashal biosa, zato te nevarnosti skoraj ni.

Aja, razlika med ECS L7S7A2 in Asus A7V8X je slabe 4 tisocake (Graz), v kvaliteti pa taksna kot bi primerjali Fiata in Toyoto. Oba greta 200 km/h, materiali in izdelava pa so druga pesem:D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cosmo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VIA: nič več veznih naborov za namizne računalnike?

Oddelek: Novice / Matične plošče
374067 (2854) Pyr0Beast
»

mali oglasi ... kaj vse folk našteje, da bi prodal računalnik za veliko denarja

Oddelek: Loža
91593 (1159) mile
»

Katera poceni plata

Oddelek: Kaj kupiti
121569 (1384) jest10
»

Katero maticno(socket A)?

Oddelek: Kaj kupiti
71360 (1291) rabely
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595785 (4520) frenk

Več podobnih tem