» »

HP kupil Compaq

HP kupil Compaq

Slashdot - Hewlett Packard bo kupil Compaq. Zanj bodo dali 25 miljard USD v delnicah. S tem bo nastalo po prihodkih drugo največje računalniško (hardware) podjetje, takoj za IBM.
Kaj bo to prisnelo kupcem še ni čisto jasno... Kam to sploh pelje?

Appendix by Morpheus: Zatem, ko je HP za 26$ miljard dolarjev kupil Compaq in je tako sedaj združena firma vodilna dobavljalka osebnih računalnikov z vsega skupaj nič manj kot 87.4$ miljarde dolarjev, so vodilni možje HP-ja objavili novico, da bodo odpustili 13.000-15.000 delavcev. Novica je že sama po sebi slaba, vendar pa fantje pri www.theinquirer.net pravijo, da je to šele začetek. Toda to še ni vse, saj bodo posledice odpuščevanja pri HP-ju in Compaq-u, še večje na podjetjih, ki dobavljajo HP-ju in Compaq-u. Sploh se bo to poznalo na večjih Tajvanskih podjetjih, ki Compaq-u dobavljajo orodja in naprave v vrednosti do 10$ miljard dolarjev in tako ni popolnoma jasno, kako bo HP-jev mogočni direktor balansiral težo verjetnosti. Več o tem si lahko preberete na tem naslovu.

9 komentarjev

undefined ::

Do printerjev Compaq? :P

Ziga Dolhar ::

Ehhh :| Mislim da sledi še malce obsežnejši članek od Morphya :]

cahahopie ::

NEeeee!!! HP suck! Škoda je to, da bo izginilo ime. Kakor je izginilo ime 3dfx, tako bo sedaj tudi Compaq. Preklemanski zavoženi menagerji.[:\]

Morpheus ::

Jah jst sm že napisu sam... Ga ni. ga še noben ni objavu... Drgač pa nej bi se na začetku tut odpustil 13.000-15.000 delavcev pri Compaq-u... Mah, sej bl obsežn je v članku, sam nej ga en obes!!!

Sergio ::

evo, morpheus, dodal sm :D

Morpheus ::

Heh, thx...

minmax ::

Joj kaka feministka bi bila precej besna, da takole HPjevo direktorico pošlješ na operacijo spola... HP ima direktorico Carly Fiorino že od sredine leta 99 in je kao ful pomemben ženski row model (američani so nori na 'vzornike')


cekr ::

HP nebo kupil Compaqa. firmi se bosta združili. V HP niso toliko trapasti kot pri nas, ko moramo sedaj plačevati bolestne sanje nekega ZJ, ki bi želel pokupiti vse slovenske trgovske firme. Plačujemo pa kupci in predvsem zaposleni v neki firmi na M..

undefined ::

HP ni slab, Compaq pa je (bil).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Erase-eaze disabling (compaq tipkovnica)

Oddelek: Strojna oprema
81148 (1089) Blinder
»

TroNote DA ali NE

Oddelek: Kaj kupiti
375084 (4217) OwcA
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322579 (2265) andrej
»

HP kupil Compaq

Oddelek: Novice / Ostale najave
92208 (2208) minmax
»

Ej a je kaksen se tok neumen k nasa firma ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161568 (1173) Ribicija

Več podobnih tem