»

App Store zabeležil 10 milijard prenosov

Slo-Tech - Apple je z današnjim prenosom 10-miljardte aplikacije s svojega App Stora ugasnil števec, ki je sešteval število prenosov ter se na uradni strani obenem zahvalil vsem uporabnikom, ki so kdaj namestili katerokoli izmed aplikacij, pa naj bo to plačljiva oz. brezplačna. Ime zmagovalca, ki je namestil 10-miljardto aplikacijo oz. v pravem trenutku poslal obrazec za sodelovanje v nagradni igri in ki bo dobil darilni bon v vrednosti 10.000 ameriških dolarjev za glasbeno trgovino iTunes, še ni znano, a naj bi se to spremenilo že v nekaj dneh.

V pripravah za dosego tega mejnika so pred nekaj dnevi pri Applu objavili najbolj popularne aplikacije v celotni zgodovini trgovine. Med plačljivimi aplikacijami za iPhone oz. iPod Touch so v zmagovalni deseterici daleč...

1 komentar

Boj za 3Par se stopnjuje

ComputerWorld - V začetku tedna smo poročali, da se Hewlett-Packard in Dell resno borita za podjetje 3Par, ki prodaja virtualna polja za shranjevanje podatkov in sicer tako imenovani thin provisioning. Tekom tedna smo videli še kar nekaj protiponudb, tako da je usoda kupčije še nejasna.

Spomnimo, najprej je Dell ponudil 18 dolarjev na delnico. Ponudba je bila že malodane sprejeta, ko je presenetil Hewlett-Packard in ponudil 24 dolarjev. V četrtek je Dell ponudil 24,30 dolarjev na delnico, a je HP še isti dan svojo ponudbo dvignil na 27 dolarjev. Naslednji je bil na potezi Dell, ki je bil prav tako pripravljen odšteti 27 dolarjev za delnico 3Para, kar so delničarji 3Para v petek potrdili, pri čemer so kazenski penali za 3Par v primeru, da jih prevzame kdo drug, 27 milijonov dolarjev. Te nekdo drug na vse kriplje skuša biti HP, ki je ponudil 30 dolarjev na delnico oziroma dve milijardi dolarjev za podjetje. V primerjavi s tem zneskom so penali 27 milijonov dolarjev videti nepomembno majhni.

Sedaj...

0 komentarjev

HP kupil Phoenix Technologies

Phoenixov BIOS

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - HP-ju očitno ni dovolj, da imajo zdaj lasten operacijski sistem, webOS, ki so ga dobili z nakupom Palma. Za sicer mnogo nižjo ceno, 12 milijonov ameriških dolarjev, so kupili Phoenix Technologies, enega izmed največjih razvijalcev BIOS-ov za osebne računalnike. Med največja konkurenta na tem področju spadata še American Megatrends oz. AMI in Insyde Software.

A podjetje Phoenix ni povezano samo z razvojem BIOS-a, kar najverjetneje tudi ni glavni razlog za HP-jev nakup podjetja. Pri Phoenixu so namreč razvili na Linuxu osnovano platformo HyperSpace, ki se zažene v zelo kratkem času, v dobesedno nekaj sekundah, in ponuja osnovno funkcionalnost, kot je brskanje po spletu, prebiranje elektronske pošte ter poslušanje glasbe, brez da bi proizvajalec oz. uporabnik...

6 komentarjev

Hewlett-Packard v preiskavi zaradi podkupovanja

Kenneth Willett

vir: CNet
CNet - Ameriški organi pregona so se pridružili ruskim in nemškim v preiskavi obtožb zoper Hewlett-Packard, da naj bi si podjetje z večmilijonskimi podkupninami zagotovilo javna naročila v tujini, s čimer so kršili zakon FCPA. Kot poroča The Wall Street Journal, ameriško pravosodno ministrstvo in njihov ATVP poizkušata ugotoviti, ali je podjetje kršilo omenjeni zakon s podkupovanjem tujih državnih uradnikov, kar je v njem eksplicitno prepovedano.

Nemške oblasti že nekaj časa raziskujejo, ali je HP resnično plačal 10,9 milijona dolarjev podkupnin, da so dobili posel, v katerem so ruskemu tožilstvu prek nemške podružnice prodali sistem za varne komunikacije. HP-jeve moskovske pisarne je v sredo ruska policija preiskala, da bi...

2 komentarja

Intel pričakuje boljše rezultate v zadnjem četrtletju

X-Bit Labs - Intel je danes objavil rezultate svojih analiz, v katerih predvideva, da bodo poslovni rezultati zadnjega četrtletja boljši od predzadnjih. Tiskovni predstavnik tovarne v Santa-Clari je sporočil, da Intel načrtuje povečanje prodaje za šest odstotkov, medtem ko Wall Street ni tako optimističen, saj napovedujejo le triodstotno rast.

Če se še spomnite, Intelovi prihodki v tretjem četrtletju so znašali 6,5 milijard dolarjev, kar je za tri odstotke več kot v drugem četrtletju letos. Za zadnje četrtletje tako Intel namerava svoje prihodke povečati s 6,5 na 6,9 miljarde dolarjev, pri čemer so gotovo pomemben faktor tudi bližajoči se prazniki. Klik!

0 komentarjev

Smešna Microsoftova poravnava

Linux Today - Torej MS bo očitno odnesel celo rit iz tožbe, ki jo je proti njemu sprožilo 20 zveznih držav. Zadnji MSjev predlog za poravnavo je bil, da bi plačali 1.1 miljarde dolarjev za računalništvo v 14000 najrevnejših ameriških šolskih okrožjih. ... Ne boste verjeli... 900 miljonov od te miljarde naj bi MS dal v lastnem softwareu. Pa koga oni zajebavajo?

No ... po drugi strani pa se je odzval RedHat in rekel, da bo dal zastonj software in podporo za _vse_ ameriške šole. S tem namerava priskočiti na pomoč MSju, da lažje izpolni obljubljeni cilj - pomagati otrokom. RedHat mu predlaga, da naj prihranjen denar raje investira v hardware, ki ga šole krvavo potrebujejo. Evil :)))))

14 komentarjev

Lexmark in Compaq: Prepovedana Ljubezen

CNet - No, kot je kolega pisun že povedal, pa prizadeti (v primeru združevanja podjetij HP in Compaq) ne bodo le nekateri delavci pri HP-ju in Compaq-u, pač pa tudi neke tretje osebe. Sam si, pravici na ljubo, nisem niti predstavljal, da bi to lahko med drugimi bil tudi Lexmark.

Namreč, od IBM-ja odcepljeni proizvajalec je svoje OEM tiskalnike med drugim prodajal tudi Compaqu, ki pa bo sedaj 'verjetno' uporabljal HP-jeve tiskalnike. No, na spletu se je našlo nemalo člankov v kako kritičnem položaju naj bi Lexmark bil, na CNET-u pa mi je uspelo najti veliko bolj optimističnega.

Namreč, Compaq je bil dejansko Lexmark-ov največji kupec, nikakor pa ne edini - še več, po besedah nekaterih naj bi Compaq Lexmark-u predstavljal zgolj 7 % dohodka, po besedah proizvajalca tiskalnikov pa zgolj 3 % (saj vemo, da večino dohodka proizvajalci tiskalnikov črpajo iz potrošnega materiala)... Lexmark-u pa še vedno ostajajo recimo Kodak, Xerox, Samsung, Fujitsu :]. Klik!

0 komentarjev

HP kupil Compaq

Slashdot - Hewlett Packard bo kupil Compaq. Zanj bodo dali 25 miljard USD v delnicah. S tem bo nastalo po prihodkih drugo največje računalniško (hardware) podjetje, takoj za IBM.
Kaj bo to prisnelo kupcem še ni čisto jasno... Kam to sploh pelje?

Appendix by Morpheus: Zatem, ko je HP za 26$ miljard dolarjev kupil Compaq in je tako sedaj združena firma vodilna dobavljalka osebnih računalnikov z vsega skupaj nič manj kot 87.4$ miljarde dolarjev, so vodilni možje HP-ja objavili novico, da bodo odpustili 13.000-15.000 delavcev. Novica je že sama po sebi slaba, vendar pa fantje pri www.theinquirer.net pravijo, da je to šele začetek. Toda to še ni vse, saj bodo posledice odpuščevanja pri HP-ju in Compaq-u, še večje na podjetjih, ki dobavljajo HP-ju in Compaq-u. Sploh se bo to poznalo na večjih Tajvanskih podjetjih, ki Compaq-u dobavljajo orodja in naprave v vrednosti do 10$ miljard dolarjev in tako ni popolnoma jasno, kako bo HP-jev mogočni direktor balansiral težo verjetnosti. Več o tem si lahko...

9 komentarjev

AOL le z ikonami na namizju

The Register - Morda se še spomnite incidenta, ki je nastal med Microsoftom in AOL-om, glede vgrajevanja AOL-ovih ikon za dostop do interneta v bodoče Windows XP operacijske sisteme. Microsoft kljub dogovoru med podjetjema ni ustregel željam AOL-a, zato se podjetji še vedno ne gledata preveč lepo. Vendar pa ima AOL kar nekaj premetenih ljudi, zato so se prenehali ukvarjati z Microsoftom in se raje spravili na sestavljalce računalnikov, ki bodo promocijske ikone ročno vgrajevali v Microsoftove operacijske sisteme. Pristop je uspel, saj so s Compaq-om tik pred sklenitvijo dogovora. Compaq-u pa se bodo gotovo pridružili še drugi veliki proizvajalci, saj AOL ponuja 35 $ nagrade na vsakega novega uporabnika, ki se bo preko AOL-ovih promocijskih ikon pridružil številnim AOL-ovim naročnikom. Microsoftu to seveda ni preveč všeč saj ima tudi on v Windowsih reklamno ikono za svoj MSN (Microsoft Network), AOL-ova prisotnost pa bi pomenila samo še dodatno konkurenco....

3 komentarji

Tudi Compaq z Athlon 4 prenosnikom

The Register - Po HP-ju se je opogumil tudi Compaq in predstavil svoj najnovejši prenosnik Presario, ki vsebuje 1 GHz Athlon 4 procesor, 192MB SDRAM pomnilnika, 20GB diska in 8x DVD enoto. Cena prenosnika je trenutno L1699, kar ga postavlja na cenovno raven HP-jevega modela. Compaq-ova najava prenosnika z AMD-jevim procesorjem niti ni tako veliko presenečenje, saj je Compaq že v preteklosti precej uporabljal AMD-jeve procesorje v svojih cenenih računalnikih (trenutno se spomnim samo desktop modela Presario, možno pa je, da je Compaq AMD-jeve procesorje uporabljal tudi v drugih modelih). Ali se bo končno opogumil tudi Dell in najavil svoje Athlon prenosnike?

1 komentar