» »

Kakšen prenosnik?

Kakšen prenosnik?

asPeteR ::

Odločil sem se za nakup prenosnika. Sedaj me pa zanima tole.
Se sploh splača kupiti prenosnik v Sloveniji? Ali v tujini? Kje?
Kakšne izkušnje imate z gericom modeli?
Jaz sem pripravljen odšteti do 400ksit.
Torej kaj bi dobil najboljšega za ta denar?
Ta novi compaq presario 700 mi je zelo všeč. In ima not Durona,...:D
Skratka, ma kdo kekšno pametno idejo?




  • spremenil: asPeteR ()

|GrEgOr| ::

jaz ti predlaggam da si ga kupiš v avstriji v media marktu al pa v metroju

Tomi ::

Z Gericomi nimam izkušenj, tako da ti tega ne bi mogel povedati. Imam pa pozitivne izkušnje s Compaqi, in sicer Armado, ki dela zelo solidno.
Je pa res, da je cena čez 500.000.
Kupiš ga sicer lahko v tujini, vendar pomisli, kako je z garancijo, ki, če ni mednarodna, ne pomeni ravno veliko, razen, če se misliš voziti na servis.
metrodusa.blogspot.com

TribesMan ::

Hm jest sm zaenkrat sprobal Compaqa, Toshibo in IBM.
Compaq deluje zelo plastično, starinsko in krhko tako da ga sam definitivno ne bi šel kupit, mogoče tudi zato ker sem en VELIK sovražnik vsega Compaqovega junka. Drugače pa so kr zadost zmogljivi baterija pa je tud kr OK. Model armada 700 je lahk.
Toshiba ima u ibr hudo obliko in design je hiter baterija zdrži ma pa neke probleme s kompatibilnostjo. Tako da če se misliš ukvarjati z kakšnimi eksotičnimi stvarmi ga odsvetujem.
IBM pa sem ravno dobil pod prste model A30 je hud ma tualina 1.2GHz, 15" LCD, wireless network, osvetlitev tipkovnice, 48G diska, DVD/CDrw enota, skratka zadeva vredna okroglega miljončka kolikor stane. Baterija je tud še kr sam zaenkrat o tem nimam prave predstave saj sem ga iz začetka precej gonil in je najbrž pokuril malce več kot pri obični uporabi. Ma pa eno napako je brez disketarja.

Če maš dnarja nekje za 500kSIT pa bi ti priporočal IBM A24 P3 1G, 20G diska 15" DVD itd... trenutno je zadeva v akciji ker je še lanski model in se ga po mojem mnenju zelo splača kupit. Aja pa durona jest definitivno nebi tlaču u prenosnika razn če mislš sabo nosit akumulator od avta>:D.

Gericomu pa tud ne bi zaupal glede na to da v nekatere modele ugrajujejo čist obične desktop procesorje.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

andrej ::

Hm, pri compaqu se ravno nebi strinjam. JAz sem zdaj mel eno leto Armado E500 in sem bil zelo zadovoljen. Zadeva sploh NI tako plasticna ampak je ohisje zelo kvalitetno. Ti samo pribaj kaksnega Dell Inspiron ali Gericom pa bos vido kaj je grda plastika.

Pri Toshibi in kompatibilnosti je pa zopet odvisno od modela. Toshiba ni samo ena.

IBM je klasa, treba pa tudi pazit kateri model kupis.

Glede Durona in Gericoma pa se popolnoma strinjam.

TylerDurden ::

PIII 1.1 Ghz, 256 Mb RAM, 14.1 " TFT, DVD, 20 Gb HDD, Firewire, LAN, analogni modem, TV out. - 399.000 SIT Notebook je čisto nov in zapakiran.
Let\'s make some soap ...

asPeteR ::

TylerDurden: Katere firme je ta prenosnik?
Kje ga prodajajo?

Načeloma je res, da AMD res ni za v presosnik, toda v ta zadnjem Monitorju je test Compaq presario 700 in so ga zelo pohvalili. Cas avtonomnosti je 2h 21min kar je solidno,...

Ja Gericoma sem že odmislil, res je, da je ohišje v nuli pa tipkovnica, ni dobra,...Le cena je nadvse ugodna.

|GrEgOr| ::

samo ne vem če izgled ohišja odtehta 200 jurjev razlike v ceni???
meni osebno je pac pomembnejše delovanje in ne izgled (sploh pa da bi plačal izgled 200 K)

MRtwister ::

Kaj menite pa o temu?

Cena je precej nizka...pa se speedstep ima.



Cene pa je p3 1000(ni celeron), 128 rama, neka cudna graficna :), 10gb hdd....rama in diska je malo...samo se pomoje da razsirit.
cena je 2.743.695 lir brez ive. Prodaja ga essedi, bi vam dal tocen link, samo imajo tiste javascripte...poglejte si sami , kliknite tukej.

Prvo klikneste na prodotti, potem pa na notebook na desni. Tam izberete to "F.SIEMENS AMILO M6500 CD P1Ghz 10G 128Mb 14"TFT"

andrej ::

pri "no-name" prenosnikih moras pazit na:
- CPU. Podjetja kot so Gericom, dajejo v prenosnike kar navadne namizne procesorju in ne mobilne procesorje. Zaradi tega je poraba vecja pa se vec topolote se proizvaja.
- chip-set. Hja, podjetja kot je recimo Acer uporabljajo ne-Intel nabore, ki so lahko problematicni. Ok, ce gori laufas ustaljene OS-e se gre, ce pa vedno mas gori najnovejse zadeve pa so ze lahko problemi.
- graficna kartica. Nekatera podjetja uporabljajo zelo cudne kartice. problem je lahko znova z gonilniki v prihodnosti.
- kvaliteta zaslona. Sicer so LCD-ji kvalitetni pa so razlike velike. Tega v bistvu niti ne opazis, ce nimas vec prenosnikov skupaj za primerjavo...
- garancija. Osebno vam svetujem, da kupite 3 letno garancijo. Strosek je minimalen, prenosnika pa je kasneje bistveno laze prodati.
- tipkovnica. bolj poceni prenosniki majo "cudne" tipkovnice, vendar se cez cas na njih kar navadis.
- plastika. hja, poceni plastika ni nobenemu vsec, vendar tukaj ne mores nic. nenazanjde, je tisto kar je notri bolj pomembno a ne!:D Moras pa pri poceni plastiki pazit na zaslon. da nebi slucajno dajal na prenosnika kaj tezkega. Aja, pa na letalih ne deval prenosnika v predal nad glavo!
- support. pri poceni prenosnikov ne pricakujte kaksne posebne podpore, novih gonilnikov vsakih par tednov etc... Ce bi radi vidli kaj je dober support na netu si malo poglejte http://support.dell.com...
- specifikacije niso vse...

Za same modele pa lahko greste na net na http://www.epinions.com in pogledati kaj si kupci mislijo o svojih prenosnikih.

CIrCAcevl ::

Moj fotr ma Gericoma SuperSonic2. Res da je predrag zate, sam nudi pa vse novejše funkcije. Lepo je oblikovan, pa velik pomoči dobiš zraven(navodila).

asPeteR ::

Uh, najlepša hvala in slava vsem, ki ste podali uporabne informacije.
Hja, zdej sem še bolj v dilemi kot sem bil,...a ni namen foruma ravno obratno?:D

Bom pa še tole vprašal, kateri prenosnik priporočate?
Konkretno lahko pa tudi nasplošno,...

:O

TylerDurden ::

Moj prenosnik je iz Stutgarda, tako da original racun odpisi, je pa jebacki na pogled. Poleg tega ima tako ali tako garancijo, procesor je nedvomno mobilni, imaš tudi avtonomni CD player in ostale fore. Zraven so še licenčni winXP ter word 2000. You wanna make a deal? Mail Stvar se da tudi pogledat, samo za nek pameten dan se morva zment.
Let\'s make some soap ...

Malecky ::

Ej zdele mamo doma dva comapq-a Presario 700 UK, prej je imel bratec gericom overdose 3 s P3 800 in je bil tak jajc napram compaq-u da nism mogu verjet.

Na compaq-u dela CMR2! Kar niti pribljižno nisem mogel reč za gericoma odličen sound(JBL PRO) to me je tudi motilo na gericomu pa LCD je vsaj trikrat boljši mislim nora razlika, procesor je seveda mobile duron 900 s Power now tehnologijo, ki se pred P3 absolutno manj greje notebook je popolnoma tih in stalno hladen ventilator se samo na vsake par minut malce vklopi pa še takrat je neslišen.

Ma DVD, 256Mb, 14,1, 20GB, super ozvočenje, najbolj me moti da nima IR porta ne vem zakaj...

Drugače pa Gericom ali pa Intel v notebooku nikoli več. Če primerjam čipseta!!! Groza težko če je mel gericom 200/300 točke v Sandrinem memory benchu, ta ma čez 400/450 kar je odlično za K133. Za 300KSIT brez DDV so zakon!

Lahko ti ga celo zrihtam ali ga pa kupiš v tujini, kjer je verjetno še cenejši. Zraven dobiš tudi licenčne Win XP home edition in torbico ipd... Če te kaj zanima sam vpraš. Mam pa tudi slike na: http://users.volja.net/telebajsek/home.... lahko ti ga pa še bolj poslikam:D

OldSkul ::

Daj Gericom je itak en shit tko da ne pričakuj enih rezultatov.DEJ PRIMERJAJ IBM-a z tvojmu prenoskikom pa boš vidu kera kvaliteta je to.
Pa nedvomnu je boljše kupit Intela kot pa AMD-ja.Intel ma na področju mobilnih procesorjev mnogo več izkušenj, procesorji se manj grejejo, pa še hitri so!

TribesMan ::

Ja telebajsek logično da se tebi v gericomu p3 bolj greje kot pa novi duron v Compaqu, ampak to je samo zato, ker je že dobro znano da gericom v večino svojih laptopov vgrajuje obične desktop procesorje.

Aja pa presenečen si ko vidiš da dela Colin McRae Rally 2 na laptopu predstavljaj si ga na IBMu ki ima vgrajenega ATIjevega RADEONA z 32 MB DDRa aja pa še nakaj je na IBMih česar še nisem videl ne na Compaqu ne na Toshibi ne glede na ločljivost je slika na ekranu vedo od roba do roba, recimo pri Toshibi je pri ločljivosti 640*480 viden samo srednji del zaslona. Aja pa ko praviš da nikoli več intela v prenosnik. A ti podatek 3 ure avtonomije pri 1.2GHz kej pove
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Malecky ::

Da ti nam ene okrog ušes!

Manj grejejo ja Gericom ti je nohte krivil ker je tako vroče ven pihalo. Pa ne ti tle neki men s čim primerjat lahko primerjam ravno to Gericom, IBM, Compaq ker sem vse že preizkušal.

IBM je veliko bolj dodelan logično kot Gericom sam je bil še zmer jajc napram temu Compaq, ne vem če lohk zase rečeš da maš 4 notebooke na miz in jih lahko primerjaš kar zase lahko.

Svoje neumestne pripombe si pa nekam vtakni, VSAK SVOJA JAJCA HVALI!

Sam kaj so pa res jajca bomo pa povedal mi ki smo več teh jajc že preizkusili in trenutno je tale Compaq nadvse pohvalen.

Da nam o intelu začen ki hoče 500$ za en kurčev mobiln procesor, če kupiš AMD-ja ki bo hitrejši in cenejši večkrat! Pol si zraven vržeš še 512Mb rama pa 40 GB disk da bo cena enaka kaj bi raje imel?

Ne mi s tem vsi mobilni čipseti za Intela so jajca tle pa ni tko kot na Desktopih ko je imel intel celo konkurenco in so mogli dobre plate delat v nottebookih jih je pa bolil k.....

OldSkul ::

Tribes Man ima prov!

P še nekaj me zanima Telebajsek! Kaj si ti? Dipsy,Tinki pinki , Po ali Lili

Malecky ::

POJMA NIMAŠ!

Ravno zato sem js nehal pisat stvari na Slo-techu ker je ta forum PODN! Tolk debilov kot se tuki zbere nakup js nikjer nisem sreču!

Slovenci smo grozen narod! GROZEN! kako lahko neki ubijamo v glavo, kše sami nismo prepričani da je res men to gre tako na jetra da se mi trga! Zj pa k tvojim blodnjam, vidim da nimaš pojma drgač....

Aja pa presenečen si ko vidiš da dela Colin McRae Rally 2 na laptopu predstavljaj si ga na IBMu ki ima vgrajenega ATIjevega RADEONA z 32 MB DDRa aja pa še nakaj je na IBMih česar še nisem videl ne na Compaqu ne na Toshibi ne glede na ločljivost je slika na ekranu vedo od roba do roba, recimo pri Toshibi je pri ločljivosti 640*480 viden samo srednji del zaslona. Aja pa ko praviš da nikoli več intela v prenosnik. A ti podatek 3 ure avtonomije pri 1.2GHz kej pove


Presenečen ker vidim CMR2 na notebooku za 300 fakin kilo sit ne pa za miljon kolkr smo odštel za pof... IBM-a k sploh ne dela CMR2. Pa ne ti men a si že videl notebooka z GF2 go???? Ne nisi pa ne mi pamet solit ker primerjamo NB za 800$ proti notebooku za 3000$. bodo tud Compaq-i z GF ali Radeonom to še ne pomen da bojo zastonj LOL.

Ločljivost? Tle se pa vid da nimaš pojma to je stvar biosa in opcij notebooka ne pa stvar LCD-ja, v biosu maš opcijo LCD expand mode in bo na Compaq-u slika čez cel zaslon pr Compaq je to defoult pr Gericomu si pa pač nastavu.

Pa kje si mel sploh razlog furat 800*600???

Zj pa na avtoniomijo ja to pr notebooku je pa to pomembno! A misliš da se baterije v notebooku za 1mio SIT in 300KSIt nič ne razlikujeta? Al pa tako v notebooku debelem 3cm al pa 6cm??? compaq zdrži 3h čist realno! To ni dovolj? kaj pa Gericom in njegovih 1,5h ??? Totalno neuporabna stvar. Gericom je kul compaq je pa 100 let uporabnosti naprej. Delo je blo na Gericomu in WinXP skoraj neznosno zj je to užitek! Dodelava lep izgled pa k temu sam pripomoreta + to da je kšno kilo lažji in cenejši.

Malecky ::

Tribes Man ima prov!

P še nekaj me zanima Telebajsek! Kaj si ti? Dipsy,Tinki pinki , Po ali Lili

Sam potrdu si na kakšni kmečki ravni Slovenca si.....

Očitno je da se ti na telebajske prov dobro spoznaš...:D

R0K ::

Pa nedvomnu je boljše kupit Intela kot pa AMD-ja.Intel ma na področju mobilnih procesorjev mnogo več izkušenj, procesorji se manj grejejo, pa še hitri so!

.....tu si pa čisto stran usekal....res je da delajo dle mobilne proce, vse drugo pa ne drži.....se veliko bolj grejejo kot AMD, so dražji, manj zmogljivi......

AMD mobile je trenutno najbolša izbira.....glede firm pri notebookih je pa še vedno razred zase Compaq in Toshiba....ibm je že malo zadaj....gericom pa sploh....

OldSkul ::

Kaj pa ti veš!
Jaz sem imel prov!
Itak da se AMD bolj greje, vsaj v primerjavi z 0.13 mikronskim Tualatinom!
Pa kokr jaz vem se boj splača Tualatina vzet!

Ma dej telebajsek pejdi na telemakco!:O
Telebajsek sem spoznal da se je s tabo brezveze drkat, grem raj gas vn delat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Malecky ::

No napiš kolk se js za Durona vem v watih ti pa pojma nimaš, mi lahko razložiš kako deluje speedstep in kako PowerNow??? Nimaš pojma >:D

asPeteR ::

Se se ni treba kregat.

Koliko dolgo zdrži prenosnik brez vtičnice ni odvisno samo od prosesorja.
VELIK porabnik energije je tudi zaslon, tako, da ne nanga pozabt!>:D

V glavnem kaj pravite o DELL inspiration 4100? Kdo pozna?

para! ::

Ne vem zakaj vsi kritizirate Gericom prenosnike. Pa tisti, ki je izjavil, da je GERICOM no-name podjetje. Kupi si moder um, v trafikah ga prodajajo model...

Skratka, jaz uporabljam Gericom prenosnik, s konfiguracijo:
Intel Mobile PIII 1GHz SpeedStep technology
256 MB 133MHz RAM
IBM 20GB HDD 7200rpm
SB Live! Player 1024
ATi RadeOn Mobility
14.9´ TFT zaslon
Ethernet adapter
56k modem
Advanced touchpad
Toshiba DVD 16x
Dual PCMCIA slot
+ Vsi mozni prikljucki

Slaba tipkovnica in ohisje? Po cem to sklepate? Tipkovnica je super, tipka se zelo lagodno, brez tezav. Ohisje je tudi kvalitetno. Edina res velika napaka je postavitev zvocnikov, ki so POD TIPKOVNICO in jih ob tipkanju prekrijemo z rokami...

Baterija ob optimalni uporabi zdrzi 2h 16min, kar niti ni malo...

Prenosnik mi dela brez tezav. Delal sem na veliko Compaqih, ki pa se mi zaradi svoje futuristicne oblike zdijo bolj primerni za ActionMan dodatke in ne resne uporabnike...pa nisem prav nic nazadnjaski. Toshibe...hmmm, tezave so pri kompatibilnosti. S Sony VAIO pcjem sem imel kar nekaj tezav.

Tako da, ce kupujes prenosnik, imej v mislih dve podjetji, in sicer IBM in GERICOM. IBM zaradi svojih izredno superiornih prenosnikov, vendar imajo zal malo zasoljeno ceno... GERICOM pa zaradi prav tako kakovostnih prenosnikov in zelo nizke cene...

DELL...hmmm, nisem se probal. Najdi zastopnika za Slovenijo in jih prosi, da ti posodijo kaksen poskusni model, da dobis predstavo o tej znamki...po mojem so dokaj podobni Compaq...nisem pa preprican...
Death before dishonor!

OldSkul ::

Jaz mam doma DELL latitude C600 z P3 850 , DVD,......
Super vam povem,sam problem je ker so WIN 2000 gor.Razlogov je polno!

Tomi ::

Telebajsek: to je tvoje prvo opozorilo. Drugega ne bo.
Drugače pa Gericome prodaja v Sloveniji Anni iz Ljubljane, na Podutiški, in verjetno bi se dalo kaj zmeniti.
Samo jaz bi še vedno dal raje malo več denarja in kupil firmo.
metrodusa.blogspot.com

andrej ::

sadarj79: saj lahko w2k dol vrzes pa das kaj drugega gor. Moj Dell je tudi priso z w2k, pa sem dal XP gor...

krneki0001 ::

Imam službenega compaq-a armada e700 pa nimam nobenih problemov z njim - procesor je 1Gh PIII 256Mb rama in 60Gb diska - grafična je Ati zvočna paq neka leva - daje pa vseeno od sebe dober zvok, pa CDRW namesto DVD-ja. Gor imam pa WinXP.
Stvar dela zelo solidno. Kakršnokoli vprašanje glede prenosnika lahko nasloviš na compaq in na vsako odgovorijo.
Do sedaj nisem imel nobenega problema.
Sicer pa je compaq pred propadom in ga bo najbrž kupil HP.
LP
Nebivedu

Krofojed ::

Moj prijatelj ima Gericoma in mu prav dobro sluzi. Za malo denarja dobis veliko racunalnika in ce mogoce kaka malenkosti ni tako dodelana, kot pri firmah z bolj zvenecimi imeni, to ugodna cena (oziroma vec zmogljivosti za isto ceno) navadno odtehta. Seveda pa je vse odvisno od tega, kaj je zate vazno.

In ce se slucajno odlocis za Gericoma, povej, pa ti morda lahko priskrbim kako posebej ugodno ponudbo.

asPeteR ::

nebivedu: Compaq ni pred propadom, temveč se le združuje z HP-jem; čeprav so nekateri proti temu, v HP-ju,...

Zanima me kako je s tem če bi kupil prenosnik v tujini? Recimo Nemčija, Austrija, Italija,...kam? Kako je potem z davkom,....v trgovini dobiš nazaj davek, potem ga moraš prešvercat čez mejo?
Pa še to; če bi jaz kupil presonik v USA pa poslal enmu znanu, ki je tud v USA, in on bi ga pa men poslal kot "darilo" potem nebi plaču davka pa carine? Kako je s tem?

|GrEgOr| ::

to je najboljse da na carinarnico poklices... pa se tam pozanimas kako in kaj

andrej ::

carino placas ne gleda ali je darilo ali ne. Carine samo ne placas v primeru, ce resec, da je za testirat. Potem pa jim moras dokazat ce nakaj casa ali da si ga poslal nazaj ali pa unicil ali nekaj takega... mimo carine ne mores razen ce svercas:D

ali pa ga tujec prinese k nam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrej ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosniki

Oddelek: Strojna oprema
131247 (1084) andrej
»

Firme prenosnih računalnikov...

Oddelek: Kaj kupiti
161694 (1437) Pithlit
»

Kter notebook kej priporocate?

Oddelek: Kaj kupiti
221615 (1309) zigadr
»

Optimalno kuplen NOTEBOOK !

Oddelek: Kaj kupiti
362070 (1587) Jeronimo
»

Prenosnik...

Oddelek: Kaj kupiti
181641 (1452) PsiHO

Več podobnih tem