» »

Protesti proti WTO? Samo igra...

Protesti proti WTO? Samo igra...

Independent Media Center - Več ali manj so računalniške igre obdelale že vse plati človeške preteklosti in prihodnosti od pamtiveka do star treka, ampak tole je pa vendarle novost. Podjetje Rockstar games bo za PlayStation izdalo igro z naslovom "State of emergency".
Igra se dogaja v bližnji prihodnosti, ko izkoriščevalski ATO (American Trade Organization) prevzame oblast in razglasi izredno stanje. Kot demonstrant na ulicah se morate z vsemi sredstvi boriti za zrušenje ATOja (parodija na World Trade Organization) - obešati plakate, povzročati nerede, tepsti se z policijo itd.
Igra je precej razburila resnične demonstrante iz Seattla in Quebeca, saj jih je bilo v resnici nasilnih le peščica, ostalih 40,000 pa je protestiralo mirno, a o njih nihče ni poročal. Prav tako so precej besni tudi tamkajšnji policaji, ki pravijo, da je igra ravno prava za vašega otroka, če želite, da postane "nasilni anarhist".
Starši se že dolgo pritožujejo, da igre povzročajo nasilnost, a zaenkrat jih je večina govorila o dokaj oddaljenih in nerealnih dogodkih (Quake, Doom, UT...), ta pa se dogaja takorekoč tu in zdaj, zato bo zanimivo videti kako bo odreagirala javnost. Če igre zares povzročajo nasilnost, potem je na slo-techu verjetno že kar precej visokofrekvenčnih psihopatov...

6 komentarjev

jakinj ::

Hehehe>:D
Sami psihopati>:D

ahac ::

Sej demonstracije so ena velika žurka. Večina folka pride zarad tega, da bodo lahko vpil, metal jajca, kamne, itd.
Vsaj na velikih demonstracijah. Zdej jim pa sploh ne bo treba na kraj dogajanja, ampak se bodo lahko zabavali kar doma. Super!

ABX ::

Ti bom pičko razbil :)

Huey P ::

Če so že omenjeni demonstranti v Seattlu, pa naj povem, da so se eni tipi zbrali pa so na demonstracijah zaigrali par pesmi, ki so bile proti WTO. Glwvni vokalist je bil Jello Biafra. Pa še slika njihovega albuma;

Daedalus ::

A kupi kdo Puško po zelo ugodni ceni? Prodam, ker si bom nabavu railgun, he, he...>:D>:D>:D

Aggressor ::

HAHAHA!

Tole zadevo bo treba dobit...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študija: igranje nasilnih iger ne vpliva na porast ali upad prosocialnega vedenja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2310889 (8909) rachek
»

Diktatorstvo je morda gensko pogojeno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
578035 (6605) jype
»

AMD obtožuje Intel

Oddelek: Novice / Tožbe
234043 (3220) eee
»

(anti)globalizacija

Oddelek: Loža
492112 (1528) najna
»

Igrice preprečujejo razvoj možganov

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
123630 (3630) minmax

Več podobnih tem