» »

Ali AMD zopet grozi navijalcem?

Ali AMD zopet grozi navijalcem?

PC Stats - Na to vprašanje bi lahko odgovorili pritrdilno, saj so navdušenci na PC Stats ugotovili, da klasično odklepanje L1 mostičkov, ki so tako pomembni, če želimo spreminjati množilnik frekvence, pri zelenih Athlonih XP 2100+ preprosto ne deluje več. Izgleda, da je AMD navijalcem zopet otežil delo, saj se je izkazalo, da je zapolnjevanje luknjic pri Athlonih XP starejše generacije vse prej kot težko delo. In kako bomo potem navijali Athlone XP 2100+?. Na PC Stats so se odločili, da procesor z rezanjem mostičkov spremenijo v navadni Athlon XP 1600+ (Athlon XP 2100+ ima v primerjavi s tem kar nekaj sprememb na mostičkih). Tega so se lotili s povezovanjem in rezanjem (uporabili so Dremelov komplet) mostičkov in uspelo jim je. Procesor se je predstavil kot Athlon XP 1600+ in vse omejitve glede prostega spreminjanja množilnika so bile odstranjene.
Čeprav se zdi, da je rezanje mostičkov povsem enostavno opravilo, pa avtorji opozarjajo, da je takšno opravilo izjemno (!) zahteven postopek, ki se ga niti podrazno ne lotevajte. Vse prerado se namreč lahko zgodi, da se vam roka malce zatrese in s pregloboko zarezo prekinete eno od mnogih povezav, s katerimi je procesor povezan s podnožjem. Rezultat je seveda neuporaben procesor. Če niste ravno rezalni mojster, lahko procesor še vedno navijete samo s spreminjanjem FSB-ja in dosežete spodobnih 1.9 GHz, le malce boste prikrajšani pri svobodi. Če pa naredite modifikaciji, pa lahko isto frekvenco čipa pridobite s precej večjim FSB-jem.
Ob branju tega članka se boste najverjetneje spraševali, če nas podobni zapleti čakajo tudi pri T-breadih. Mogoče bo AMD res uporabil svojega asa, vendar pa sem mnenja, da AMD spet malce straši navijalce. Samo spomnimo se AMD-jevega strašenja, ko je podjetje napovedovalo, da bo z odstranitvijo nekaterih pinov popolnoma zatrlo navijanje.
AMD, saj nočeš, da bi svetovna navijaška srenja začela množično navijati Pentiume4, kajne :D.
Še slika spremenjenih mostičkov:

2 komentarja

Boeing ::

future is fast... :))

sirotka ::

sej ga >:D že navijajo!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov Procesor! AMPAK KATERI?

Oddelek: Kaj kupiti
271868 (1372) Dead_Eye
»

How to AMD Duron

Oddelek: Navijanje
401765 (1276) HyperKiller
»

večna drama, kateri AMD XP kupit za max izkoristek cpu hitrost/OC/cena ???

Oddelek: Navijanje
212099 (1403) Cako
»

ECSKA DA ali NE

Oddelek: Kaj kupiti
221421 (989) Boky
»

NAVIJANJE DURONA (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
654161 (3426) SkyNet

Več podobnih tem