» »

IBM, kaj počneš?

IBM, kaj počneš?

Storage Review - Kot ste najbrš že vsi slišali, so IBMovi diski serije 75GXP (DTLA) odpovedovali kot za stavo. Sam osebno sem bil prav tako žrtev s svojim 45 GB modelom, od prijateljev pa sem slišal še za najmanj dvajset takih pripetljajev, Slo-Techovi forumaši se pa najbrž še spomnijo poročanja ostalih sotrpinov. Trenutno je v postopku tožba proti IBMu glede zanesljivosti diskov iz te serijo, na to temo pa gigant sploh ne daje izjav. Za ti serijo je izšla serija 60GXP (IC35), ki je bila malo manj kvarljiva, a še vedno mnogo preveč (molim, da moj 60 GB model ne bo med njimi). Ves ta čas nas je IBM pustil živeče v obliviju™, sedaj pa so ob predstavitvi nove 120GXP serije podali opozorilo, da diski ne smejo biti prižgani več kot 333 ur na mesec. Naj vam prihranim poseganje po kalulatorjih - to je 11 ur na dan. Da pa bo stvar še hujša, je sedaj nek IBMov predstavnik v pogovoru s StorageReview izjavil, da je te diske priporočljivo obremenjevati največ 8 ur na dan, kar pomeni, da so za strežnike (in še za marsikaj drugega) popolnoma neuporabni. Katastrofa! Več si lahko preberete tukaj, a pohitite, preden novejše novice izrinejo le-to iz glavne strani.

11 komentarjev

kuglvinkl ::

Ni čudno, da ima novega CEO!

attackiko ::

Heh, ce bi pred parimi mesci reku, da mam WD, bi mi vsi rekli naj vrzem ta jajc stran in nabavim IBMa :))

cekr ::

Zanimivo,

sam sem med lastniki opevanega disk 45GB 7200 75GXP.
Ker sem bil zelo zadovoljen s prvim, sem šel kupit še drugega.
In ni mi žal. Mogoče samo sreča, samo če se dva diska obneseta dobro, pa še obremenjena sta več časa, kot je zgoraj priporočeno.
Zato me moti posploševanje, ker poznam primere podobnih okvar tudi na diskih drugih firm. Predvsem Maxtor in WD sta takšna "neomadeževana". Zakaj je pa toliko reklamacij - količinsko ?
Iz enega čisto preprostega razloga, trgovine so imele na voljo samo IBM-ove diske, zato je teh pri nas in tudi drugod veliko. Če bi bila recimo namesto IBM neka druga firma, bi bil rezultat podoben.

tha_man ::

IBM, IBM... saj ne morem verjet, namesto da bi naredili res zanesljiv disk, gredo oni gor nalepit opozorilo o max dovoljenem času obratovanja ;(( Še jaz imam doma računalnik prižgan več kot 8 ur na dan, kaj šele da bi imel server...

SasoS ::

hmm....ponavadi se govori da prav zarad diskov ni priporočljivo ugašat rač. ponoči ker škodi glavam...Še zdej mi hodjo po glavi besede od prfoksa za arhitekturo da so diski najbolj varni če skos laufajo :D guess not :D. Imam 2 IBMa...skor sigurn sm da nasledn ne bo IBM :D

Neo32 ::

Nekako se mi dozdeva da IBM s svojim "carom" izgublja kupce, vsaj tiste ki se malo bolj spoznajo na diske in njihovo !pravilno! delovanje. Morda se motim?!

Piranha ::

NI kaj... IBM me je potemtakem res razočaral.:|

Jaz mam sedaj not v mašini mislim da IBM Deskstar 7800 ali nakaj takega SCSI UW2 in mi dela dobro ampak da se je IBM tako poslabšal, to pa je res katastrofa!

Samo po eni strani pa je neka druga finta... jaz ne vem kaki so ti diski DTLA... mislim glede vodila... kak IDE ali pa ATA... to ni ravno najlepše za kak server ker ATA ali pa IDE sploh nebo vedel kaj naj dela kot prvo... medtem ko je SCSI neko čisto drugo poglavje...

Drugače pa kot osebni računalnik doma...pa bi moral vsak tak disk bit v redu ampak je res malo, da dela samo 11 ur na dan to je mizerno malo, ker že jaz mam mojega skoraj nonstop vžganega.

Ajaj... IBM me je zelo zelo razočaral.

LP

CaqKa ::

kaj potem ostane za domače server izvedenke?

aky ::

IBMe sigurno vec ne. Nam je v roku dveh mesecev odslo 8 diskov, 73 Gb IBM. Seagatei laufajo like a charm, samo je skoda, da se zastopniki za Seagate v SLO obnasajo, kot da jih sploh ne bi hoteli prodati.

aky ::

Aja, diski so bili SCSI. Crknil je pa tudi boot 15 Gb DTLA.

andrej ::

ma EIDE diske tak nima misla dat v server, razen v budget serverje...
res pa je, da nas je IBM tokrat razocaral... res skoda...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939028 (5983) dela
»

Tihi diski (120-160GB) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575738 (3890) Grimlord
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452710 (1922) Dr_M
»

IBM 120GXP da/ne?, Fluid bearing?

Oddelek: Kaj kupiti
231508 (1135) Jok3r
»

kateri disk? IBM ERICSSON 40GB 7200/100

Oddelek: Kaj kupiti
141194 (946) branko_bm

Več podobnih tem