» »

SSE2 upočasni Opterone?

SSE2 upočasni Opterone?

The inquirer - Na The Inquirerju so pojavila namigovanja (druga stvar je njih resničnost) o hrošču v novem Opteron procesorju. Japonski novinar naj bi bil namreč ugotovil, da se Opteron procesorji z vključenim SSE2 naborom ukazov ob poganjanju aplikacij, ki te ukaze izkoriščajo, upočasnijo do nerazumne meje. Sprva je opazil, da so Opteroni bistveno počasnejši od Intelovih procesorjev, kar je priposoval Intelovi optimizaciji, nakar je ugotovil, da je Opteron serije 242 počasnejši tudi od običajnega AthlonaXP. Celotno zgodbo si lahko preberete na tem naslovu, o nje resničnost, pa presodite sami.

4 komentarji

Azrael ::

Vse je mogoče. Tudi, ko je bil v začeku 90 let prehod s 16 bitnih procesorjev 8088 in 286 na 386 in pozneje 486 so se dogajale čudne stvari in to vsem proizvajalcem. Vsak nov začetek je težak.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

mrTwelveTrees ::

čas bo pokazal...

noraguta ::

ma nehajte sirit babje cence okrog no. lepo vas prosim. pa primerjajte rezultate z drugimi testi. ta novica ki okrog krozi je totalen foo na podlagi testa bencha v enem programu. ki ocitno narobe zazna funkionalnosti procesorja.ce ze pisete novico potem se vsaj malo potrudite raziskat vire in komentarje. ne pa copy-> paste ->bable fish-> slotech.

bf4ed ::

L0L @
ne pa copy-> paste ->bable fish-> slotech.
>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamude pri Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
92198 (2198) Zheegec
»

Malo AMDja

Oddelek: Novice / Procesorji
222435 (2435) ferdo
»

O AMD-ju in njegovi prihodnosti

Oddelek: Novice / Procesorji
272008 (2008) Pyr0Beast
»

AMD: "Bingo!"

Oddelek: Novice / Procesorji
212229 (2229) Dr_M

Več podobnih tem