» »

Hardwareski problem GeForce-a pri DXTC 2.

Hardwareski problem GeForce-a pri DXTC 2.

Sci-Fi Gaming - V četertek je TESKAn objavil novico s povezavo na stran The Register, kjer so objavili, da ima GeForce 2 res probleme s stiskanjem tekstur. Za dokaz pa so uporabili kar demo Dagoth More Zoological Gardens. Zadeva pa očitno spet ni tako enostavna. Na Sci-Fi Gaming so zato povprašali, kako je s to stvarjo Patrick-a Moynihan-a (iz skupine, ki je demo izdelala), in Patrick pravi, da Radeon ne podpira nekega tipa megle, ki ga ta demo uporablja. To naj bi bil razlog za razliko, screen shot iz GeForce MX-a pa naj bi bil pravi... Ker pa nisem uspel zrihat enga pametnga linka:
The problem lies not in the GeForce2's texture compression, but rather in the Radeon's lack of support for the type of hardware fog/haze effect we implemented for DMZG.

Zadeve sem se lotil še doma in tukaj so rezultati:
Prva slika
Druga slika
Tretja slika
Četrta slika
Ko pogledate prvo sliko vidite na levi A8R8G8B8 32bitni format, ki ima 8 bitov za alpha kanal (svetlo moder del slike je "povsem prosojen"). Na desni pa vidite DXT1, ki ima 1 bit za alpha kanal. Sedaj poglejte drugo sliko, ki je povečana za 800% in opazujte kaj se zgodi z robovi fontov... Tretja slika ima format DXT2, ki naredi še večje sranje. Četrta slika, pa uporablja format DXT5 in izgleda povsem vredu. Quake 3 pa NE uporablja DXT5. Slike so izdelane z programom DirectX Texture Tool, ki teče preko referenčnega (100% preko CPU-ja) načina, in je zato 100% natančen.

4 komentarji

undefined ::

A bodo za Q3A nebo isto rekli? Papaki jedni. [:]

Senitel ::

A sem ti že enkrat lepo reku, da je DXTC 16 bitni format, ki ima v najboljšem primeru 1bit za Alpha kanal?? In za nebo (ki je malo prosojno če se ti ne zdi) kompresija ni uporabna.

undefined ::

Zakaj pa Radeon in V5 potem nebo lepo kompresirata brez problemov? A mata več bitno globino? >:D

Senitel ::

Ja večje barvne globine ne morta met, ker pol to nebi bil več DXTC. Za Radeon-a sem neki slišal, da baje teh tekstur sploh ne kompresira. Voodoo 5 pa itak počne bog ve kaj (oziroma driverji). Lahko da poda najprej DXT5... Lahko, da namesto DXT1 vedno uporabi DXT5. Tuki je en kup kombinacij, ki jih driver lahko počne...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obdelava slike - orodje Resize - Filtri

Oddelek: Zvok in slika
202181 (1762) G@c
»

RADEON™ 9000 PRO ali RADEON™ 8500 128MB

Oddelek: Kaj kupiti
332096 (1036) kuglvinkl
»

O Matroxovi Parhelii

Oddelek: Novice / Grafične kartice
71668 (1668) Sergio

Aalchemy (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635992 (5230) Senitel

Emboss Bump Mapping vs. EMBM

Oddelek: Zvok in slika
441518 (1191) undefined

Več podobnih tem