» »

Nove varnostne kopije na pohodu

Nove varnostne kopije na pohodu

ZDNet - Bitka med tvorci intelektualne lastnine na področju zabavne elektronike in podjetji, ki jim gredo zaradi inovativnih rešitev v nos, poteka že precej časa. Kljub temu pa se ena od strani trdno oklepa represivnih metod kot edine rešitve problema. Tako bo, kot kaže, tudi v tem primeru.

Tako je po poročanju ZDNet-a podjetje Tritton Technologies v petek predstavilo izdelek, imenovan DVD CopyWare. Gre za bolj ali manj preprost program, ki omogoča izdelavo popolnih kopij vaših najljubših medijev DVD.

Da gre lahko v tem primeru za novo poglavje v bitki med MPAA in izdelovalci programske opreme kaže dejstvo, da je sorodno podjetje 321 Studios že zadela tožba združenja MPAA. Vendar, kot nam zagotavlja Von Huben iz Tritton Technologies, imajo sami v tem primeru prednost, saj niso neposredni avtorji izdelka, ampak samo vmesniki pri prodaji.

O tem, kako se bo zgodba razvijala, vas bomo še obveščali, saj MPAA zaenkrat še ni podala svojega mnenja. Vseeno pa gre pričakovati opiranje na dejstvo, da je rešitev "idealna" za nelegalno kopiranje avtorskih izdelkov. Izvorno novico in ozadje zgodbe 321 Studios pa najdete tukaj.


MPAA pa v jok in novo tožbo...

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniki "bolehajo" več kot njihovi uporabniki?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
172106 (2106) hruske
»

V Münchnu na prosto programje

Oddelek: Novice / Brskalniki
492131 (2131) poweroff
»

Java odslej hitrejša ?

Oddelek: Novice / Ostale najave
122707 (2707) MrStein
»

Sharman Networks proti RIAA

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
52358 (2358) AtaStrumf
»

Maxtor podvaja kapacitete diskov

Oddelek: Novice / Diski
121655 (1655) The dog

Več podobnih tem