» »

Zanimiva zgodba

Zanimiva zgodba

Overclockers Australia - Virus W32.Sobig.F, ki je marsikomu povzročil malce preglavic, naj bi imel še drugo fazo - 22. avgusta ob 19:00 UTC naj bi se namreč aktivirala druga faza, v kateri naj bi se virus povezal na enega od 20 strežnikov in z njega prenesel ter pognal program. Strežniki so bili pravočasno ustavljeni, ostala pa je zanimiva zgodbica o boju z virusom, ki se bere kot kak scenarij za film iz poznih 80-ih let.

8 komentarjev

jurc ::

če se bedak, ki se je zmislil tele jajca, ni potrudil zakrit sledi za sabo, ga čaka prijetnih 50 let v (ne)privat apartmaju, kjer je vse leto sonce - flourescentno that is.

Malinovc ::

Zakaj,... sej ni on kriv, ce niste mel poslihtane lukne....
Vi morte sami poskrbet za varnost sistema. Men je do danes samo en heknu masino in to je blo zarad glupega sendmaila... ki ga ne uporablam vec...
Z temu hroscu me je lah samo mal obremenil masino ter log... hek...
Za take buge nemors kr enga dat v rest....
V linuxu ponavadi pri nestabilnih kernelih celo prosijo, da nekdo naredi exploit, da lahko potem popravijo... Nevem zakaj bi potem pri M$ sel nekdo v rest....
SEJ JE SAMO PROGRAMCEK.... luskan programcek...

V-i-p ::

Malinovc, jutri bom oropal Novo Ljubljansko banko, z pištolo izsilil par MIO sit, potem bom pa rekel: ne grem na prisilni dopust (beri: v zapor), ker ste si sami krivi, kaj pa nimate varnosti pošlihtane". A tako to gre?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

jurc ::

v-i-p je dobr povedov. FBI ga kekca ne bo preveč spraševal kaj on misli, majo namreč zakone, da kdor dela škodo (gospodarsko, ampak ravno te američani ne marajo preveč) gre v zapor. kdor naredi milijonsko škodo, gre v zapor za dolg časa. spomni se velikega hekerja Mitnicka.

Jaka83 ::

Američani pa niso tolk neumni, kot pr nas, ker take modele, ki shekajo kaj velikega, lepo popokajo v CIA in napišejo, kao da je šel v arest. Pr nas te pa tolk psihično zjebejo, da še "samomor" nardiš (primer: Škulj - RIP).
Men tale virus ni povzročil nobenih težav, ker mojega sistema še povohat ni mogel. Sploh pa še nisem doživel heka, pa sistem laufa 24/7 priklopljen na net.

Bakunin ::

Pa gremo po vrsti.

Hacker != cracker

> Pr nas te pa tolk psihično zjebejo, da še "samomor" nardiš (primer: Škulj - RIP).

Skulj nikakor ni ogrozal varnosti varnosti sistema NLB.
Tip oz. nekdo, ki mu je Skulj placal, je napisal program, ki je izrabil napako v programu (Internet exploder) pri UPORABNIKU.

Banka je to videla (vedela) in se ni pustila izsiljevati. Skoda da so policaji (kot ponavadi.... ) naredili napako v "postopku"....


---
se ena "zgodba"

ce sem jaz tako neumen in pustim odprta vrata v svoji hiso ter mi jo nato ti izropas.
Sem sicer jaz neumen ter nosim posledice ropa, ampak KRIV si pa se vedno TI, ker si STORIL kaznivo dejanje.

Roadkill ::

Če je že tako, potem raje vzemimo primer, ko dobiš (15k sit mensezdi) kazni, če imaš odprto šipo v avtu oziroma kar odklenjen avto.
To pa zato, ker kar kličeš mimoidoče, da ti iz avta odnesejo mobitel, denarnico, avtoradio, al pa kr ceu avto... potem pa še policiji povzročaš nepotrebne muke, ko morjo vse popisat in še "lovit" zločince.

Tody ::

Roadkill a resno ? Bogi policaji >:D ! A nimajo že zadost da lovijo kolesarje ponoč po centru lj in jih dajejo v arest ?? >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najzaneslivejša spletna gostovanja

Oddelek: Novice / Varnost
82237 (2237) Lee_Nover
»

Microsoft lovi pisca virusov

Oddelek: Novice / Varnost
212135 (2135) mrTwelveTrees
»

Spackers - crackerji s "poslanstvom"

Oddelek: Novice / Zasebnost
172800 (2800) Gorky
»

En kup mailov z virusi

Oddelek: Pomoč in nasveti
111213 (964) bodom
»

Sobig.F na pohodu

Oddelek: Omrežja in internet
202078 (1778) ABX

Več podobnih tem