» »

Računalniki "bolehajo" več kot njihovi uporabniki?

Računalniki "bolehajo" več kot njihovi uporabniki?

ZDNet - Zanimive rezultate analize o računalnikih in njihovih virozah so objavili na strani ZDnet. Ugotovili so namreč, da je povprečen osebni računalnik v Veliki britaniji na bolniški več kot njegov uporabnik, in sicer kar devet dni na leto. V primerjavi s tamkajšnjim povprečnim delavcem je to dva dni več.

Razlog? Boj proti nezaželeni pošti in virusom.

Očitno Britanci ne poznajo filtrov proti nezaželeni pošti.

17 komentarjev

CIMEK ::

Problem je če si tak radoveden da moraš pogledati v mail kaj ti je pisala Anna Kournikova ali kakšna gospodična njej podobna >:D eni še kot zgleda vedno nasedejo :D
Prvih sto let imajo ljudje lahko veliko težav, kasneje pa zagotovo manj.

WarMaker ::

lol...tudi to je res... če si radoveden in pogledaš, kaj ti je nek X človek poslal, potem imaš probleme... potem, še če neseš na servis, se vse skupaj zavleče :)

lorenz ::

---Wake up .

IceIceBaby ::

Zanimivo bi blo videt posebi podatke za PCje z winsi in Mace.

CIMEK ::

kst: mislim da podatki niso odvisni od sistema ampak od uporabnika, če je ta začetnik v računalništvu in internetu ta nasede marsičemu dokler ga enkrat ne udari po žepu ali pa mu nehče pred tem ne pove kaj je to SPAM, spyware in podobne kozlarije.
Prvih sto let imajo ljudje lahko veliko težav, kasneje pa zagotovo manj.

hruske ::

pomoje je tud precej odvisno od sistema.:\

Nejk0 ::

kst: mislim da podatki niso odvisni od sistema ampak od uporabnika, če je ta začetnik v računalništvu in internetu ta nasede marsičemu dokler ga enkrat ne udari po žepu ali pa mu nehče pred tem ne pove kaj je to SPAM, spyware in podobne kozlarije.

Se ne strinjam. Mislim, da je to, ali imas cel sistem prepojen z navlako ala GAIN, dialers, virusi, backdoori, ... zelo odvisno od sistema. Svoji mami sem instaliral Linux dve leti nazaj in ga uporablja za iste stvari, kot tajnica (OpenOffice, posta, internet), ki ima Windows (ker ga pac mora imeti zaradi nekih bancnih aplikacij), le da moram tajnici vsak mesec "spucat" masino, ce zelim, da je operativna kot je treba. Aja, moja mama ve o spywareu, virusih in spamu tocno toliko kot tajnica: nic. S tisto Linux instalacijo nisem imel niti enega taksnega ali podobnega problema. Enostavno deluje brez prestanka. Je pa res, da sem ponucal kaksen dan, da sem vse nastimal kot se spodobi. Pa se zato, ker sem se prvic lotil "resne instalacije" Linux desktop masine.
--
A life without music is a life in error.

TESKAn ::

Nejko, poštimaj malo tajnici mašino - blokiraj kukije v IEju, namesti vse varnostne popravke, daj gor kak orenk AV program,...obstaja ena stran (naslov izgubil...), kjer je bilo napisano ogromno nasvetov, kako 'poštimat' okna, da se izogneš večini navlake. Meni je vzelo ~1 uro, da sem par stvari porihtal, sedaj že dooolgo časa nisem imel nobenega spywarea in podobne navlake na računalniku.
Tako da ja, problem je v uporabnikih, ki veselo inštalirajo vsak 'free xxx p0rn', ki ga dobijo v nabiralnik.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

IceIceBaby ::

Na macu (in linuxu) lahko klikaš tiste priponke v nedogled, pa ne bo nič. Spyware ne obstaja, virusov tudi skoraj ni (za OSX še ni bilo pravega virusa), ni registra ki bi ga zafilal in s tem upočasnil računalnik itd.

Seveda je veliko odvisno tudi od uporabnika. Tisti, ki obvladajo windowse si lahko poštimajo sistem, tako da deluje čist spodobno tudi dalj časa. Ampak navadni smrtniki pa po 2 tednih mesecih zafilajo windowse po 2, 3 mesecih do te mere da je treba nest na servis, al pa sosedovem mulcu. Na Macu pa recimo namestiš sistem in čez eno leto vse deluje tako kot prvi dan po namestitvi.

Dr_M ::

normalno, da je za winse najvec navlake, ce jih je pa par 1000x vec kot pa ostalih sistemov. men se to nekak logicno zdi...
sej pr avtomobilih je podobno...kdo bo pa delu dodatke za avtomobile ki se jih po svetu vsako lepo proda npr 5.000...
itak bo vsak raj masovno delu za take ki se jih proda 100.000.

no samo v tem primeru, je se velik kompleksov uporabnikov, ki delajo tako sranje...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

IceIceBaby ::

Navlake za windowse je tolk zato ker se M$u jebe za varnost. Za unix je veliko težje napisati virus, sploh tak ki bi povzročil omembe vredno škodo.

Sicer pa ena novica višje tudi dosti pove :) Spet bodo servisi polni, uporabniki windowsov pa plačevali mastne denarce za odstranitev virusov.

MasterMind ::

To je pa cena za enostaven sistem...:D

undefined ::

Bodo za računalnike uvedli zdravstveno zavarovanje?

CCfly ::

ne avtanazijo ...

hruske ::

E.
Evtanazijo.
Eu-tanatos.

CCfly ::

se opravičujem

hruske ::

eh, vsak dan kj novga ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čas preživetja samo še 20 min (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
675011 (5011) Ziga Dolhar
»

V Münchnu na prosto programje

Oddelek: Novice / Brskalniki
492280 (2280) poweroff
»

Ask Jeeves razširil svoj iskalnik

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
62136 (2136) rekunius
»

Zmešnjava z SP2 za WinXP

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
102361 (2361) Matri[X]
»

Maxtor podvaja kapacitete diskov

Oddelek: Novice / Diski
121772 (1772) The dog

Več podobnih tem