» »

MPAA: pričakujte naše odvetnike

MPAA: pričakujte naše odvetnike

The Register - TheRegister zopet poroča o nadvse zanimivem primeru ustrahovanja malega človeka. Represivne težnje tokrat izraža ameriški filmarski krožek, MPAA, ki od Laurenca Skegga zahteva prepustitev domene www.ratednc-17.com, češ da si lastijo pravice do blagovne znamke in posledično tudi domene.

Pri tem gre po mnenju pisca predvsem za blefiranje (beri: korporacija proti malemu kmetu), saj navajajo nemalo neresnic. Tako ga obtožujejo namernega izkoriščanja priznane blagovne znamke (za katero sam še nikoli nisem slišal) v komercialne namene (fante na strani poganja -- osebni dnevnik), povrhu vsega pa celo namigujejo, da proti njemu morda -- ako jim domeno prepusti zelo hitro -- ne bodo vložili tožbe, v kateri bi lahko zahtevali izplačilo 100.000 ameriških zelencev (nepomembna podrobnost: fante ni Američan, ampak Anglež--). Vsekakor zanimivo branje.

11 komentarjev

CCMbrother ::

Svasta i svega! Samo v ZDA so lahko ljudje tako...Katastrofa!

flipflop ::

Jao8-)

Sid Izprijeni ::

Podobno, kot so hotele budale od MS zaščitit besedico Windows!

Čudno, da se še ni našla brihtna buča, ki bi poizkusila registrrati kot blagovne znamke prijazne besedice, kot so Fuck, Shit, Damn, Hell, God, etc.

:\
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

LojzePek ::

etc je zaščitena

BigFoot ::

Bi blo fajn če bi se enkrat eden odločil tožiz MPAA (al pa kakšno podobno organizacijo). razlog: ker so vsi eni bebci s štangami en meter v rit.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Asgard ::

pofafajo naj nam rit in se userjejo , pa me prav boli penis

Filo ::

to je pa to k zdaj američani mislijo, da lahko naredijo vse kjerkoli komurkoli...in to je čisto logično, kakršn recimo fotr tak tudi sin...ameriška vlada oziroma kongres je odobril, da se lahko napada brez privolitve oziroma podpore Združenih narodov (že drugič se je to zgodilo) in tako zdej "svobodni" američani delajo oziroma mešajo isti shit...jest pravm, da jih je treba naučit da se tako ne dela...no poeni strani uredu, da so šli nad irak oz. sadama, ker tuki je bilo res veliko svinarije, ampak kaj pa ko enkrat ne bo sadam oz tak človek, ki dela krivice svojemu narodu, kaj pa potem?! Potem bo amreika spet šla mem Združenih narodov in bo naredila največjo pizadrijo kar jih je možno...Združeni narodi bojo potem upam uvideli problem človeštva na tej zemljici in bojo upam vrgli ven američane in jim povrh še zagrozili še z vojno napovedjo.....ali bo do tega prišlo? ne, zakaj? zato ker imajo američani kapital....jebeš jih... Tako kot komentar nad mojim...pofafajo naj nam rit in se userjejo , pa me prav boli penis...in bo rešen cel svet..

Ziga Dolhar ::

Malo zmernosti, prosim.
https://dolhar.si/

Matri[X] ::

Filo: strinjam s steboj in sem enakega mneja, da je treba američane spametovati pa četudi z vojno. Samo se bojim da ko bo do tega prišlo bo III svetovna vojna.

Filo ::

...maja sej itak brezveze si razbijat glave zaradi tega, itak bojo oni prišli in ti jo bodo razbil namesto tebe hehe

BigWhale ::

Ah ja,

Glede na to, da lahko v ameriki patentiras, _sideway guganje na gugalnici_, in MS je skoraj dobil trademark na besedo windows... :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi znaki v imenih domen

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
172835 (2835) BuDi79
»

Minutni ADSL

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
212262 (2262) Tilen
»

Prodaja glasbe v porastu

Oddelek: Novice / Ostale najave
102206 (2206) Pyr0Beast
»

Dan, ko je skoraj umrl mp3.com

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
82165 (2165) Mic-E
»

Se Registru obeta propad?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
61879 (1879) Jeebs

Več podobnih tem