» »

Nov članek: Uvod v Linux

1 2
3
»

Brane2 ::

AJa, se nekaj- te dni sem bil resda sicer stalno v WInsih, vendar je bil poleg vedno prenosnik na Gentooju, s katerim sem popravljal in pregledoval bazo podatkov knjigovodskega programa, ki je delal v WInsih in katerega tozadevne moznosti niso vredne pol pi*de mrzle vode. :| :|

Gawk caruje >:D

undefined ::

Brane, čeprav trdiš, da večino časa preživiš v Linuxu, si pomembne stvari, kot je bilo tudi pisanje zgornjega sporočila, prisiljen opraviti v Windowsih.

Ne si zatiskat oči pred resnico. ;)

Bojan xxxx ::

Kadar se ukvarjam s statistiko laufajo Winsi & SPSS. Jasno je, da takrat ne naredim reboota masine, ce hocem mal pobrskat po webu.
TAKOJ ko bo PSPP (GNU varianta SPSS-a) se malo zrastel bo pa Gentoo-fdisk Winsom povedal nekaj pomembnega :D

Skratka ... kisto piva stavim, da je na Slo-techu uporabnikov Linuxa vec kot 11% !!!

undefined ::

> TAKOJ ko bo PSPP (GNU varianta SPSS-a) se malo zrastel bo pa Gentoo-fdisk Winsom povedal nekaj pomembnega

Ti mogoče boš, ali pa tudi ne. Večina drugih pa sigurno ne bo, ker bo v Windowsih spet kak pomemben software, ki ga v Linuxu ne bo.

In tako bo za vedno, Linux bo komaj sledil korakom Windowsev. Vedno bo zadaj, počasnejši in okornejši.

Phil ::

No velika večina je anketo izpolnila v OS ki ga največ uporablja (štejem prosti čas - pustimo v kaj nas prisilijo v službi,faxu). Aja pa na FRI nas ves čas v linux silijo (nekdo je zgoraj spraševal). Lani je bil UPO (openoffice,latex,...) letos pa UV (motif,GTK/Gnome programiranje...), pri drugih predmetih pa ne ne dajejo prednosti ne enemu ne drugemu(java,c...).
LP

roko22 ::

Pomoje na FRIju cist nic Linux ne silijo. Se mi zdi, da za razliko od drzavne uprave, prej malo premislijo kaj se bomo ucili in kaj se je najbolj pametno ucit. Na zacetku solskega leta dobis lepo napisano, kaj je v solskem programu za tisto leto. Ce ti ni vsec, se pac vpisi na Organizacijske vede v Kranj, kjer te pa res silijo z raznimi Accessi in podobnimi sranji. Za razliko od drzavne uprave in ministrstev tudi "premislijo" kaj je najbolj ugodno za studenta. Vsak student si pac ne more privosciti Accessa, ... in GTK je pa lepa knjiznica, ki je uporabna na vecih platformah in pod GPLjem. Ko se naucis GTK, ti tudi ni problem programirat v drugih programskih jezikih, kjer imajo svoje knjiznice ali GUIje za uporabniske vmesnike, saj je logika "dokaj" podobna (event handlerji, ...).

OpenOffice je naravnost odlicen za studenta, saj si ga lahko privosi vsak, je uporaben v razlicnih okoljih in podpira tudi .doc fajle, Word pa ne podpira glih formatov, ki ti jih "sili" OpenOffice (mogoce podpira, ker nisem preveril, vendar dvomim).

Brane2 ::


In tako bo za vedno, Linux bo komaj sledil korakom Windowsev. Vedno bo zadaj, počasnejši in okornejši.


Tako ni ze zdaj. BVili so nekoc casi, ko so bili WInsi nasploh lepsi in hitrejsi. Sedaj vsaj zame ni vec tako. Ja, je se vedno kak kos softverja, ki hoce WInse, a tega je vse manj in vse vec delam v Linuxu. Saj ti pravim, v Winsih sem bil sao zaradi tega kur*evega PEachtreeja pa recimo zaradi Proklika Plus.

VEndar vneto delam na obeh problemih... :D

undefined ::

> Tako ni ze zdaj. BVili so nekoc casi, ko so bili WInsi nasploh lepsi in hitrejsi.

Oh ja. Zdaj so pa dodali večje JPEGje in prenasičen kič, je pa kar naenkrat Linux "lepši" in hitrejši. Naj ti povem, da imam jaz v Win2k3 še vedno nastavljen klasični GUI znan iz Win95, ki mi požre minimalno sredstev. Če pa želim imeti Linux, pa imam na izbiro ogromno klado za resorse KDE in malce manjšo klado Gnome. Ostala namizja pa sploh niso vredna omembe, kar se tiče funkcionalnosti.

Kar pa se samega softwarea tiče, so pa do sedaj edino dobro usposobili spletni brskalnik, ki je seveda Firefox. Vsi ostali nadomestki so bolj za zjokat kot ne.

OwcA ::

Niso vse samo nadomestki. Mathematica, Matlab, Ansys ... vsi podpiraju tudi Linux.
Hitrost je razmeroma neugodno primerjati, ampak recimo igre na osnovi Quakeovega ali UT-jevega grafičnega pogona so pod Linuxom hitrejše.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Brane2 ::

Iceman:

Sedaj je to stvar okusa. Na dveh enakih Toshibinih notesnikih imam pac na eni Gentoo s KDE okoljem, na drugi pa XPje.

Tista z Gentoojem laufa bistveno lepse- bolj tekoce. Ja, se vedno se najde polno situacije, kejr so Winsi lepsi/boljsi/bolj uporabni a stvar danes se zdalec ni tako enostranska kot prej.

Enako velja za stacionarne masine. Vcasih si nisi mogel niti misliti, da bi denimo lahko zavrtel vse filme na Linuxu (DivX, DVDji itd), danes pa je vsaj zame Linux bistveno bolj uporaben za te stvari. Dekoderji so na uc priblizno enako hitri ali hitrejsi, se pa lepse ujamejo s playerji.

Zgodilo se mi je ze veckrat, da kakega DivXa nisem mogel lepo zaigrati na WInsih in da mi je ustrezen codec zanj naredil stalo v WInsih, na Linuxu pa stvar dela super.

Vsaj zase lahko recem, da so mi WInsi vse bolj passe. Verjetno jih ne bom nehal uporabljat se lep cas (tko kot sedaj uporabljam kdajpakdaj celo DOS), vendar nikoli vec ne bom nabavil novih Winsov. Tisto kar imam, se pac stara, novih pa ne bo.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV nosilec na knaufu

Oddelek: Zvok in slika
187591 (6762) JanezH
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
351932 (1422) cbelica
»

linux par vprašanj

Oddelek: Operacijski sistemi
101464 (1343) romci
»

Mandrakelinux 10.0 za AMD64 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
615793 (5793) Poldi112
»

Izredno zacetniska Linux vprasanja

Oddelek: Operacijski sistemi
91400 (1176) PARTyZAN

Več podobnih tem