» »

Mandrakelinux 10.0 za AMD64

1
2
»

BigWhale ::

> > Enostavno nisi kompetenten, da bi odgovarjal na tako vprasanje, ker necesa se nisi sprobal.

> In kdo ti je to oslarijo povedal? Dedek Mraz?

Pa tudi mojih postov ne razumes najbolje? Ali kaj ti ni jasno? Se ti zdi, da lahko nekdo, ki neke stvari ne pozna, argumentirano razglablja o njej?

(Da ti bodo stvari bolj jasne, jaz ne govorim o tem kaj lahko ti poves o linuxu/windows ker ne vem kako je tvoje znanje s tega podrocja in o tem nikoli nisem govoril. Zgleda, da si me narobe razumel. Mortadela in ogrska sta pa bili uporabljeni kot primer. Razumes? Upam, da sedaj razumes.)

> Potem tudi jaz lahko rečem, da ti nisi kompetenten reči kaj o
> Windowsih, ker teh nisi sprobal.

Prvo, jaz nisem nikoli govoril o tebi (Ce ti moj zgornji odstavek tega ni dovolj jasno dal vedet). Ding! Wake up! Svet se ne vrti okrog tebe in tudi vsak post ne govori o tebi. ;>

Drugo pa, ti lahko reces kar hoces. Meni je vseeno. Windows uporabljam od verzije 3.0 naprej, hm, ne kot user ampak kot developer, ja tudi Win aplikacije razvijam in to celo take placljive. Hecno ne? Ah, kar nehaj s pisanjem. Tudi za razvoj open source aplikacij so me ze placevali, me na nek nacin se placujejo in me bodo se placevali.

Poznam oba svetova in poleg teh dveh se kakih deset drugih.

> Daj poskusi ohraniti malo intelektuale v razpravi, drugače se
> lahko kar pridružiš ostalim flejmom šolarčkov.

Khm, look who's talking.

undefined ::

BigWhale, ti kot prvo nisi zastopil mojega posta, zato tudi ta nesporazum, ker sem sklepal, da razumeš kar sem napisal in sem na podlagi tega tudi sklepal, da sloneč na tem pišeš ti nadaljnje odgovore. Očitno sem se motil in te precenil glede funkcionalne pismenosti, se opravičujem. :)

Da ti povem short & simple: ne velja le developerski pogled, ampak bolj pogled nekoga, ki deli potrebo in želje množice, kar se OSa tiče. To pa upam, da razumeš, da pod to ne štejejo tisti tvoji razvijalski skili.

BigWhale ::

> BigWhale, ti kot prvo nisi zastopil mojega posta,

Daj povej kje te nisem zastopil ;>


> Da ti povem short & simple: ne velja le developerski pogled,
> ampak bolj pogled nekoga, ki deli potrebo in želje množice, kar
> se OSa tiče. To pa upam, da razumeš, da pod to ne štejejo tisti
> tvoji razvijalski skili.

Jaz bi ti rad samo dopovedal to, da nekdo, ki ni sprobal obeh stvari ne more povedati katera je boljsa. Pa cisto vseeno, a je to user, developer, dimnikar ali pa ginekolog. Lahko pove kaj mu je pri doticni stvari, s katero ima izkusnje, vsec in kaj ne. To je pa tudi vse kar lahko naredi.

undefined ::

> Jaz bi ti rad samo dopovedal to, da nekdo, ki ni sprobal obeh stvari ne more povedati katera je boljsa.

To jasno drži. Potrebno je toliko izkušenj, da lahko ovržeš napačne trditve in potrdiš pravilne, ali pa jih ob pomanjkanju le teh navržeš sam. Tako tudi lahko jasno izraziš kaj "sucks" in kaj "rules" in če so javne statistike na tvoji strani, je potem vsem pametnim jasno, da se ne motiš.

boogoo ::

statistike nimajo veze z tem kar je dobro in kar je slabo. Od kod ti to? Torej po tvojem je bil za casa jugoslavije najboljsa znamka za avtomobile zastava, ker je bila statisticno v jugoslaviji najbolj uporabljana in daaaaalec pred ostalimi proizvajalci.
In sedaj je recimo toyota manj kvalitetna od fiata?

Statistika enostavno ni merilo za kvaliteto, stejejo dejstva. Treba sprobat in rect to je boljse tukaj, to je boljse tukaj. Te tvoje kvazi raziskave iz pogledov takih pa onakvih, v kombinacijo s statistiko obiskov ... daje samo lazne rezultate. Sej najverjetneje poznas tisto, obstaja laz, vecja laz in statistika...

Pa recimo se ena tvoja primerjava, v sloveniji je na cestah priblizno enako porschejev in zastav 750. Torej je ta nas fico na isti ravni kot porsche, wow.

undefined ::

> Torej po tvojem je bil za casa jugoslavije najboljsa znamka za avtomobile zastava, ker je bila statisticno v jugoslaviji najbolj uporabljana in daaaaalec pred ostalimi proizvajalci.

To je neumestna in nelogična primerjava. Zastava je bila popularna, ker je bila izjemno poceni, a še vedno šrot. Po tej logiki bi ljudje morali večinsko uporabljati Linux, katerega se tudi da praktično dobiti zastonj.

BigWhale ::

Zastava je bila popularna, ker drugega ni bilo za dobiti... ;)

krho ::

@IceMan:

Veš, ravno uporabniki IE-ja so vzrok, za 99,9% problemov, ki jih je z oblikovanjem spletnih strani.
Nepodpiranje Alpha kanla v PNG, nepodpiranje CSS2,... (In ravno to me konstanto vsak dan v službi spravlja ob živce.) (Poleg tega da moram kot programer delati ŠE design...)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

|{wan ::

statistika uporabe OS-ov, ki jo navajajo apologetiki MS-a je posledica MS-ovega ustrahovanja in izsiljevanja OEM-ov, ki si (razen največjih) ne morejo privoščiti MS-ovega gneva in prodajati sistemov s prednaloženim linuxem, čeprav bi bilo to za nekatere finančno ugodneje (jasno, to ni edini razlog, v prejšnem postu sem naštel še nekatere druge).
se pa v eni stvari strinjam s "snežkom" -- nismo devi ali t.i. "power user-ji" najbolj kredibilni sodniki OS-ov, pač pa povprečen "joe user". Osebno zagovarjam t.i. "poneumljenje" OS-a, a le v "default setup-u", obenem pa hočem pa imet vpogled "pod pokrov" in proste roke brez bojazni tožb.

CaqKa ::

zelo rad bi pa videl kaksno anketo o uporabi operacijskih sistemov med naprednejsimi uporabniki. ne namigujem nic, samo zanima me ce je kdo kaj takega videl..



čisto enostavno... recimo slotech moderatorji in pisuni napišemo kaj uporabljamo?
mene bi tudi zanimalo. :)

CaqKa ::

za nekje tam zgoraj imam en link: Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI]
potem pa dalje
Veš, ravno uporabniki IE-ja so vzrok, za 99,9% problemov, ki jih je z oblikovanjem spletnih strani.
Nepodpiranje Alpha kanla v PNG, nepodpiranje CSS2,... (In ravno to me konstanto vsak dan v službi spravlja ob živce.) (Poleg tega da moram kot programer delati ŠE design...)

mene zanima zakaj se še noben iz OS comunity ni spravil delat popravka za to če je to tako moteče?
poleg tega mislim da so na vseh področjih taki problemi da neka stvar ne podpira določenih standardov.. kaj če pa ti standardi enostavno niso vredi? poleg tega se sprašujem kaj je z izgledom današnjih strani tak slabo da bi potreboval css2 ter png? prepolne flasha so.

nadalje na iceman in BW vojno.
bw ice ti hoče samo razložit da kako uporaben in user friendly je določen OS potrebuješ povprečnega janezka oziroma ciljno publiko. in ciljno publiko je linux šele pred dvemi tremi leti spremenil na tisto windowsev.

undefined ::

> statistika uporabe OS-ov, ki jo navajajo apologetiki MS-a je posledica MS-ovega ustrahovanja in izsiljevanja OEM-ov

A si ti res tako slabo pismen? Ta statistika je iz Google iskalnika - strani, ki teče na Linux strežnikih. Beleži pa vse uporabnike, ki obiskujejo Google. Jasno?

Link.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash končno s 64-bitno podporo za Linux

Oddelek: Novice / Brskalniki
306711 (4875) BaRtMaN
»

[C++] novi standardi in compilerji

Oddelek: Programiranje
211545 (1138) Ezekiel
»

Novell in Mandrakesoft odgovarjata Ballmerju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
915408 (5408) SXR
»

Poplava novih distribucij Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
132798 (2798) 64202
»

Izšel Mandrake Linux 10.0 Official

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82949 (2949) borchi

Več podobnih tem