» »

iBook G4

iBook G4

vir: Apple
Apple - Apple je predstavil prenovljene prenosniške iBooke, ki so po novem osnovani na G4 procesorjih. Vsekakor predstavljajo zelo zanimivo ponudbo, glede na to, da najcenejši model ($1099) vsebuje 12,1 palčni monitor, G4 800 MHz procesor, grafično kartico ATI Mobility Radeon 9200 in še kup drugih sladkorčkov.

Pa vendar postaja Apple dosegljiv množicam!? Klik.

51 komentarjev

«
1
2

undefined ::

Lahko bi vsaj dal slikco odprtega iBooka. Bi potem morda še kdo spregledal smešno vrtoglavo ceno tisoč dolarjev. ;)

Frgazor ::

zopet nekam svohotno in smesno drago :>

AtaStrumf ::

Pazite to, skor me je pobral od smeha:

With its extra long battery life, compact size and ultralight weight, the iBook G4 can accompany you everywhere. And with a choice of 12.1-inch or 14.1-inch displays, turbocharged 800MHz, 933MHz or 1GHz PowerPC G4 processors, 30GB, 40GB or 60GB Ultra ATA/100 hard disk drives, 256MB of RAM expandable to 640MB — plus optional AirPort Extreme wireless networking and optional built-in Bluetooth wireless peripheral connectivity as well as conveniently located FireWire, USB 2.0 and Ethernet ports — the iBook gives you astonishing performance in a stunning design.

What a bunch of PR crap!!! Samo za fashion victims!

Gandalfar ::

IceMan: koliko pa stane navaden PC notebook?

Jux ::

zakaj za vraga ne nardijo tolk lepga notebooka tud na wintel platformi? A te neskončne količine proizvajalcel pc komponent res nimajo tolk dnarja da bi najel enga tolk doberga oblikovalca kot ga ma apple?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Xplicit ::

lol - '...iBook with the visibly larger 14.1-inch TFT XGA active-matrix display. Both iBook models have brilliant 1024-by-768-pixel resolution...'

IceIceBaby ::

IceMan ti si spet pameten pa ga verjetno še od daleč nisi vidu. Povej mi kakšnega laptopa bi ti kupu za dobrih 300k (cena pri nas). Mogoče Acer Travelmate ? Jaz sem mel do pred kratkim oba doma. Pa je resolucija na 15" LCDju še vedno 1024x768, tipke so postavljene tolk nerodno da se ne da normalno tipkat, trackpad sploh ni uporaben grafična je pa ena brezvezna integrirana. Tako da kljub 1000mhz razliki v procesorju na Acerju igre delajo slabše kot na iBooku (tastarem).
Ali pa bi raje neki manjšega. Kakšno toshibo ki tehta 2kg, nima internega CDRWja in 900 mhz PIII ? To bi bla alternativa iBooku a ? Za 800k sit.

Sicer pa brez veze se je kregat s tabo o teh zadevah. Ker če se ti zdi 1100 dolarjev velik za notebooka s takšno opremo pol je očitno da nimaš pojma ali pa da provociraš (pomoje drugo :))

Piranha ::

@ kst : Iz tvojih tipk v božja ušesa!

V vsaki točki se popolnoma strinjam s tabo!

dcy747 ::

Vsakemu svoje - vsakemu svoje. Imam iBooka G3-600 (drugo revizijo - Radeon Mobility 16 MB VRAM ;-)) in Dell Inspirona 4150 (P4-1.8) in imata in en in drug svoj namen - dejstvo je, da je iBook neskoncno bolj portable, je dejansko pravi notebook (ko včasih cel dan trogam okrog Della ga počasi že začenjam preklinjati ;)), dejstvo je tudi da ima zadevscina vecjo avtonomijo od Della, 12.1" TFT display je pa res kvaliteten (pri čemer je za priznati da je Dellov UXGA boljši), edino kar zamerim Apple-u je to, da ima iBook zvočnike ki so zanič :-)

D.

undefined ::

Praise the mighty ol' Apple. (Samo da se ne bo kst razhudil, ker pljuvam po ljubezni njegovega življenja;). Heheh. :)

Road Runner ::

iCeman. ti lohk neki predlagam. vsi smo ze opazil da teb appli niso vsec. ampak zakaj mors usakic znova dokazovt svojo ozko miselnost in pljuvat po stvari o kateri nisi prebral/videl vec kot cene in hitrosti procesorja? dj naslednic si ob takih cenah misl svoje nm pa prhran tvoje komentarje, ker nas ne zanimajo. bi naredu to? prosm?

undefined ::

Racer D, potemtakem jest lahko v enaki meri izrazim željo, da utihneš tudi sam, ker mi niso dobrodošli tvoji komentarji, a ne? Pa ne bom, ker se ne mislim spuščat na tvojo ozkogledno raven, ampak vedno dopuščam mnenja drugih, kar pa tudi pričakujem v povratek. Hvala. :)

IceIceBaby ::

iCeman (lol, dobra racer :)) ti kar pljuvaj po Macih, mene osebno nič ne prizadene. Samo ne bit pol jezen če ti kdo pove, da nimaš pojma.

undefined ::

> iCeman (lol, dobra racer :)) ti kar pljuvaj po Macih, mene osebno nič ne prizadene. Samo ne bit pol jezen če ti kdo pove, da nimaš pojma.

Ne skrbi, ne bom nič jezen, sem morda že kdaj bil? Nope. Ker jest tebi tud lahko rečem, da nimaš pojma in da si še nedolžen mamin sinček. Pa ne bit jezen. ;)

Road Runner ::

iCeman lahko ampak povej mi kaj ti na mojih komentarjih ni vsec

undefined ::

> iCeman lahko ampak povej mi kaj ti na mojih komentarjih ni vsec

To, da s svojim otročjim nivojem preideš iz objektivne debate na osebno? Sicer pa nisi edini. ;)

Road Runner ::

pisanje o tem kako je nekaj totalno slabo, brez nekih argumentov (ne to da so dragi ni argument, tut mercedesi so), je zate objektivna debata?

undefined ::

> pisanje o tem kako je nekaj totalno slabo, brez nekih argumentov (ne to da so dragi ni argument, tut mercedesi so), je zate objektivna debata?

1.) Kje sem trdil, da je nekaj totalno slabo?

2.) Ja, tudi če bi kaj takšnega res rekel, bi to bilo še vedno neosebno, saj bi žalil kvečjem hardware, ne pa človeka. Ti tukaj res ne vidiš bistvene razlike?

I can smell the irony in your comments now. :)

Road Runner ::

1.) Kje sem trdil, da je nekaj totalno slabo?

se v vsaki novici ki se nanasa na apple.

2.) Ja, tudi če bi kaj takšnega res rekel, bi to bilo še vedno neosebno, saj bi žalil kvečjem hardware, ne pa človeka. Ti tukaj res ne vidiš bistvene razlike?

ti si omenjal objektivno debato in ne neosebne. na osebno sem pa presel ker najedas. ce se kdo (ki mu ni ime iceman, pa je vidu njegove komentarje) ne strinja z mano nj to pove pa odstopm od svojih obtozb.

undefined ::

> se v vsaki novici ki se nanasa na apple.

Citiraj, prosim, kjer sem trdil, da je i* totalno slab. ;)

> ti si omenjal objektivno debato in ne osebne.

Osebna debata je nasprotje od objektivne debate, kajne? Torej so moji posti v tem pogledu povsem objektivni, v nasprotju s tvojimi. ;)

> na osebno sem pa presel ker najedas.

Heheh. Kot sm reku... no, saj boš enkrat še zrasel in se naučil sprejemat različna mnenja ljudi. Nč bat. Nekoč se boš celo nehal jezit, če kdo misli, da je tvoja najljubša zvrst glasbe slaba, al pa tvoj najljubši športnik gay. Ja, vse to prinese osebno dozorevanje, česar pri tebi precej še manjka. ;)

> ce se kdo (ki mu ni ime iceman, pa je vidu njegove komentarje) ne strinja z mano nj to pove pa odstopm od svojih obtozb.

I rest my case. :)

ank ::

iCeman v bistvu ne gre za to, da bi ti kje rekel da je kaj od Appla popolnoma slabo ampak za to da komentiraš stvari o katerih nimaš pojma.

Road Runner ::

poglej si naprimer tole novico. sicer res ne govoris o tem da so appli totalno slabi vendar provuciras v temi ki nima nic veze z maci o tem kako so pcji boljsi od macov zaradi razmerja mhz/cena. povej mi kolkrat si ze uporablu macintosha in tvoje osebne izkusnje ne pa zgolj iz podatkov na papirju. (yugo ma tolk gum k mercedes, tko da se ga bl splaca kupt ker je cnej?).
tko da nj popravm prejsno izjavu ne govoris da so totalno slabi ampak provuciras (zanalasc?)

glede odnosa pa nj samo eno stvar omenm. ce me spomin ne vara si meu nedoug nazaj naziv persona rudis. sicer okoliscin tega ne vem vendar to definitivno neki pomen. al je celotn slotech vkljucno z admini nedorasel in ne razumemo da nm hocs ubistvu neki pametnga povedat?

in ne, neosebno in objektivno ni isto. (kksn slavist tuki?)

undefined ::

Ajde otroc, naloge delat. Res so počitnice, sam jih bo prehitro konc. Da ne boste potem naslednji pondeljk zjutraj prepisval. Heheh. ;)

Road Runner ::

tipicno, k nimas nc pametnga za povedat v svoj zagovor zamenjas temo

undefined ::

> tipicno, k nimas nc pametnga za povedat v svoj zagovor zamenjas temo

Z otroci debatirat (ali po tvoje - se "kregat") o hardwareu ima ravno toliko smisla, kot se z reparji debatirat, da so na svetu še druge dobre glasbene zvrsti ali dobri športniki. Vse to je bolj časa-potratno, kot npr. gledanje 3-urne kregarije v parlamentu po televiziji. :)

IceIceBaby ::

hehe ata iCeman...veš kaj je najbolj smešno pri vsem tem. Da še vedno ne vemo kolk imaš praktičnih izkušenj z Maci. O objektivni debati pa tole:

"Lahko bi vsaj dal slikco odprtega iBooka. Bi potem morda še kdo spregledal smešno vrtoglavo ceno tisoč dolarjev. ;)"

U ja. Ful objektivno. Sploh glede na to da povprečen notebook te velikosti stane precej več kot 1000 dolarjev.
Sicer sem mislu da bom še več tvojih cvetk našel, ampak sem še enkrat šel brat in ugotovil da beseda sploh ni več tekla o Macih ampak si samo še nabilaj da se z otroki neboš kregal :)

Mislem, car si res. Jaz te itak ne jemljem resno, ampak bedasto se mi zdi da zarad takih ljudi kot si ti nastradajo nevedni.

undefined ::

Kst, pomir se, no... it's only hardware. Đizas Krajst. :))

para! ::

Jux

"A te neskončne količine proizvajalcel pc komponent res nimajo tolk dnarja da bi najel enga tolk doberga oblikovalca kot ga ma apple?"

Uf. PC industrija (večinoma) očitno ne premore sposobnih oblikovalcev. In tako nastanejo "Silver Wizard" ohišja. Da o diodah (tudi na ventilatorjih, lol) ne izgubljam besed.

So pa, seveda, tudi svetle strani. Čeprav je Apple, po estetiki sodeč, daleč pred vsemi.

Pa naj vas estetika ne zanese.

Je pa tale iBook cenovno dokaj ugoden.

LP

:)
Death before dishonor!

undefined ::

Ja, če želiš estetiko, potem se pa res bolje splača kupit Mac. No argument here. Kupiš računalnik, pa ga postaviš nekam na ogled celi družini, da lahko le vzdihujejo od mogočne estetike. ;)

Jux ::

jst močno upam da bodo enkrat tud v pc svetu pogruntal, da je lepo pakovanje velik vredno. Kar se pa tiče pikre na moj račun, iceman sej verjamem da tebi estetika ne pomeni veliko vendar meni pa. In to da je stvar poleg tega da je uporabna še lepa je zame dodaten bonus.

Tega tamejnega ibooka bi jst mel, če le bi lahko gor poganjal winxp.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

WhiteAngel ::

> Tega tamejnega ibooka bi jst mel, če le bi lahko gor poganjal winxp.

heh, to bi blo pa lepo, ja. Sam M$ pomoje nima ciljne publike ravno med uporabniki Macov :).

Linux pa drgac cist dober laufa na vseh Applovih platformah, tko da zame je tale iBook ful dobra nalozba! A drgac kdo ve, kje jih prodajajo v Sloveniji, oziroma kam se jih splaca it nabavt ven?

Piranha ::

Kolikor jaz vem, se da na Mac-ih poganjat Win XP... no vsaj neka "hibridna" verzija. Obstaja pač en program, ki se imenuje Virtual PC in tam lahko kar izbiraš kater sistem bi rad mel... sedaj kak to funkcionira in v kaki meri je Windows tam enak, me ne spraševat, ker sam nimam Mac-a niti nisem nikoli delal z njim in predvsem ne z Virtual PC.

Mogoče ve kdo več o tem, ne vem... naj doda še svoj piskrček k debati. :D

undefined ::

Virtual PC je podobna zadeva kot VMWare, kar pomeni, da na MacOSu lahko laufaš uradne WinXP, ali Linux, ali OS2, al pa celo DOS. Koristi pa ni kaj velike od tega, saj je to zgolj za namene testiranja novega softwarea, ne pa za resno delo. So že pravili Mac uporabniki, da edino Win98 in starejši MS sistemi dobro tečejo na iMacih, XPji pa se že zatikajo, kar je povsem logično, ko pomislimo na specifikacije samega hardwarea. :))

MitjaP ::

IceMan: ne bo drzalo. WinXP dela hitreje kot Win98 na Virtual PC. Se hitreje pa dela Windows 2000. dejsnko naj bi bil optimiziran za Windows 2000 in meni, ki imam 1,33 Ghz G4 procesor mi kaze, da imam 1 Ghz Intel procesor. Torej, ce izgubis samo 25% procesorske moci in pri tem x86 operacije prevajas v PowerPC, je po mojem kar lep uspeh. Se posebej zato, ker racunalnicarji na x86 ne znajo sposat programcka, ki bi oponasal PowerPC ukaze.
Sicer pa ne vem, zakaj bi potrebovali Virtual PC in drug windows crap. Vse, kar mam jest od microsofta je Offce V.X za Maca. Drugo programje se dobi. Tolk kot za linux in se velik velik vec, ker se dobi se software s PC platforme.
Tudi sam sem mislil, ko sem pred stirimi leti presedlal na Maca, da bom nujno potreboval Virtual PC, pa ga danes sploh ne instaliram vec.

undefined ::

Mitja, jest sem samo povedal, kar so pravili nekateri uporabniki Maca. Drugače pa tudi ni nikakor logično, da bi XPji bolje tekli kot Win98. Pod nobenimi pogoji, na PCju al pa Macu. To je isto, kot bi rekel, da je na avtocesti Golf hitrejši od od Poršeja. :\

MitjaP ::

IceMan, kup si maca pa poskus... pol bos pa videl..... tud WinNT delujejo pocasnej kot Win2000.
Je pa res neki, kar ti seveda ne bos verjel, ker se nisi preizkusil: ce se grem jest s 1.4 HDI (turbodizel) motorjem bost z enim, k ma 2.0 bencinski motor, kdo mislis, da bo hitreje pospeseval v hrib? Preverjeno: jest s 1.4 HDI motorjem.
Ej, ful zanimiv je blo spet srecat enga, ki verjame vsem clankom na internetu. Povem ti pa tole: jest mojga PowerBooka 17" 1,33 Ghz ne zamenjam za nic na svetu.

undefined ::

> tud WinNT delujejo pocasnej kot Win2000.

A ti sploh veš kaj so to Win2000? So namreč tudo to Win NT, le da niso več 4, ampak 5. :)

> Ej, ful zanimiv je blo spet srecat enga, ki verjame vsem clankom na internetu.

Nisem govoril o člankih, govoril sem, kar so ljudje pisali po forumu. Bolj specifično na Virtual PC forumu podjetja Connectix. Je pa bilo meni zanimivo srečati nekoga, ki bolj malo bere in več govori. :)

MitjaP ::

Ah... brezveze se je men pogovarjati z otrokom.
Ko bos mel maca in preizkusil, se oglasi. Ni tezko. Stopi do EPLa na trzaski in ti bojo omogocili testiranje.

undefined ::

> Ah... brezveze se je men pogovarjati z otrokom.

A to rečeš vsakemu, ki ti dokaže, da se v debati motiš in streljaš kozle? In potem se imaš za tako odraslega. :\

Veš morda kako se računa IQ? Tako, da se deli mentalno starost z realno. Po tvojem nastopu sodeč, ta ni dokaj visok, ako si res starejši od mene. Če pa si mlajši, je pa razumljivo, da ga lomiš, saj nisi edini. :)

MitjaP ::

Ne, ne :) Uporabil sem samo tvojo tipicno reakcijo :)
Moje izkusnje govorijo, da ponavadi ljudje, ki dajo veliko na svojo starost in zato z viska gledajo na mlajse, same niso dovolj prepricane o svoji zrelosti; enako pa je tudi z IQjem, kajti nihce, ki bi imel visokega, ne bi padal na tako nizko raven, ki se odraza iz tvojega zadnjega posta.
Ce se zelis prepirat, potem pojdi pred en diskac danes zvecer, pa se spravi na varnostnika pred vhodom. Se bos pomoje bolj zabaval. Clovek, v danasnjem svetu bos s svojim odnosom prisel kvecjemu do zobozdravnika. Na tvojem mestu bi se zamislil, ker imas veliko pomanjkanje social skills-ov.

Aja pa se tole: ti nisi meni nicesar dokazal v debati, ker si pac ti tisti who does just talking and reading, jest sem pa tisti, who can try it out.

undefined ::

MitjaP, saj kaj več kot fizikalc po mojem že ne moreš bit. Pa še to dvomim, da si, ako tu gor visiš. Torej, si le ena navadna spužva brez hrbtenice, saj ne znaš niti stati za tem, kar rečeš (i.e.: win nt je hitrejši od win2k, win xp je hitrejši od win 98) in na koncu vsega še prbiješ: Aja pa se tole: ti nisi meni nicesar dokazal v debati, ker si pac ti tisti who does just talking and reading, jest sem pa tisti, who can try it out. No, le pejt komu raj zobe zbijat, ker kaj drugega nikol ne boš sposoben. Že to ne verjamem, da si. ;)

lorenz ::

Kot vecni lastnik macov sem kar vesel da mac nikoli ni postal racunalnik za masovno uporabo , (masa ni klasa) .Iz osebnih izkusen lahko recem da je boljse kupiti mocnejse modele kot pa cenejse .Da je mac drag racunalnik je ze res, vendar razvoj novih tehnologij in softwarea stane dosti denarja ki pa ga z veseljem placam, dosti lazje je drugim firmam ki se nikoli v zgodovini niso nic razvile, raskirale ampak samo slabo kopirajo nosilce tehnologij. Res je da se placa tudi nekaj za ime firme oz.za pripadnost vendar je MAC tudi del ideologije ki se skriva za APPLEOM podobno kot Harley Davidson , Mercedes... . Mene kot uporabnika racunalnika (ceprav sem z tega foha) ne zanima kako dela racunalnik , ampak vklopim racunalnik kot pomoc pri delu ne pa da delo postane uporaba racunalnika . Kdor to razume pac razume kdor ne pac ne tudi dobro (se boljse ).
Zato se mi ne zdi primerno o tem diskutirati z nekom ki ni na tem tem nivoju , zato tudi ne bom odgovarjal na provokacije ostalih nivojev.

IceIceBaby ::

MitjaP, saj kaj več kot fizikalc po mojem že ne moreš bit.


Lol, iCeman, ti si car :) Glavno je da smo vsi otroc pa niezobražen pa fizikalci itd. Ti si pa edin pametn tuki gor :)
Čist tko za info. Sej vem da še na nobeno vprašanje nisi odgovoril ampak a bi mogoče lahko povedu kolk si star ?

IceIceBaby ::

WhiteAngel, Mace v slo. prodaja EPL, Jae in Aris jabolko. Za druge prodajalce jaz nevem. Če te kej bolj konkretno zanima prid na www.epl.si/forum pa povpraši. V tujino se pomoje ne splača hodit. Cene pri nas naj bi ble 4% višje kot v tujini.

undefined ::

Lorenz! Primerjat Maca z Mercedezi je nekaj takega, kot bi primerjal morbidno žensko z izkušenimi. ;)

> Čist tko za info. Sej vem da še na nobeno vprašanje nisi odgovoril ampak a bi mogoče lahko povedu kolk si star ?

Čist tko za info, ni nobena skrivnost moj profil. ;)

IceIceBaby ::

Lorenz! Primerjat Maca z Mercedezi je nekaj takega, kot bi primerjal morbidno žensko z izkušenimi. ;)


Spet neki brezveze govoriš brez vsakega argumenta. Sam da ti tko rečeš pa je ok?

undefined ::

> Sam da ti tko rečeš pa je ok?

Seveda, kaj si pa mislil? 8-)

IceIceBaby ::

2. člen

1. Zahteva se argumentiran pogovor, ki se nanaša na predmet razprave. Zaželeno je, da je podkrepljen z viri.
2. Sklicevanje na lastno avtoriteto je nezaželeno.


Sem mislu da upoštevamo pravila, ampak očitno za nekatere to ne velja.

MitjaP ::

iKst, glavno, da mi vemo, kako in kaj :) Zato so pa takile, ki mislijo, da so pozrl vse, ce so mal plaval v x86 svetu, prav smesni z nasega gledisca :) Me prav zanima, kako bi utemeljil dejstvo, da profiji veliko bolj uporabljajo procesorje, ki niso x86 in med vsemi MIPSi prednjacijo ravn PowerPCji :) - BTW: ker smo opazil, da ne znas brat IceMan - tole je bla izjava namenjena iKst.... ne trudi se odgovarjat, ker te bom ignoriral. Mislim, da bi se moral vsi poenotit glede tega. Mogoce bo potem svoje visenje (tip ma cez 4000 brezveznih postov) nodomestil s samomorom, ker ga bodo zapustili se tisti ljudje, ki so vsaj malo pripravljani debatrati z njim v internetu, pa zal kmalu ugotovijo, da iracionalnih argumentov IceMana ni mogoce spodbijati, saj vrednote nastajajo po njegovem dojemanju v njegovi glavi.

Torej kd je za to, da ignoriramo od sedaj naprej IceMana? Jest sem za.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple nadgradil iBooke

Oddelek: Novice / Procesorji
62583 (2583) Road Runner
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151585 (1404) jype
»

Hitrejši in cenejši eMaci (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
705319 (5319) Jebiveter
»

iBook G4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
516060 (6060) MitjaP
»

Ibook ali P4 prenosnik??

Oddelek: Kaj kupiti
111727 (1547) IceIceBaby

Več podobnih tem