»

Acer izdal Ferrarijev prenosnik

ComputerBase - Za vse ljubitelje poskočnega konjička iz Maranella je Acer, sicer tudi uradni sponzor rdeče ekipe, izdal nov model ultra lahkega prenosnika iz serije Ferrari. Model 1200 ima 12,1-palčni zaslon, ki zmore prikazati 1.280 x 800 točk, in del ohišja iz ogljikovih vlaken. Ta ščiti AMD-jev procesor Turion X2 Ultra ZM-80 (2,1 GHz, 2 MB L2-predpomnilnika), ki čepi na veznem naboru AMD M780G. Za izris slike skrbi grafika Mobility Radeon HD 3200, ki lahko prek tehnologije HyperMemory dostopa do dveh gigabajtov sistemskega pomnilnika. Skupaj je v prenosniku do 4 GB pomnilnika DDR2, medtem ko je največja kapaciteta diska 500 GB. DVD-zapisovalnik je...

9 komentarjev

Apple nadgradil iBooke

Mac Central - Apple je danes predstavil novo serijo svojih prenosnikov iBook. Vsem modelom je vgradil AirPort Extreme (prej možen le kot nadgradnja, razen pri najmočnejšem modelu), kartico za brezžično komunikacijo s svetom. Procesorje so nadgradili, tako da zdaj v najmočnejšem tiktaka 1,33GHz G4 procesor, v šibkejšem pa 1,2Ghz. Spustili so tudi cene, tako da zdaj dobite iBook že za 999 ameriških zelencev (plus davek seveda). V močnejšem modelu zdaj najdete tudi DVD pekač, za šibkejša dva pa je možen le če ga posebej doplačate.

več o novih iBookih

Omenim naj tudi, da je Apple poleg iBookov predstavil še nov, cenejši model Powermaca G5. V novem modelu boste našli namesto dveh le en procesor, ki deluje pri 1.8GHz (64bit). FSB-ja ima novi model "le" 600MHz, ostale lastnosti pa so enake kot pri njegovem močnejšem, dvoprocesorskem bratcu.

6 komentarjev

Hitrejši iBooki in PowerBooki

več strani - Kot pričakovano, je Apple danes najavil nove iBooke in PowerBooke.

Vsi, ki ste še vedno upali na G5 procesorje v PowerBookih, boste verjetno razočarani, saj v prenosnikih še vedno tiktakajo G4 procesorji. Opaznih sprememb v zunanjosti obeh prenosnikov ni, a z naslednjo posodobitvijo, ki jo bomo najverjetneje dočakali jeseni, lahko pričakujemo tudi novo zunanjost. Najvišja hitrost PowerBooka je 1,5 GHz, iBooka pa 1,2 GHz. Nekoliko večje so diskovne zmogljivosti pri posameznih modelih, v PowerBookih pa sedaj za grafiko skrbi ATI Mobilitiy Radeon 9700 v zmogljivejših in nVidia GeForce FX Go 5200 v manj zmogljivih modelih. Po novem imajo vsi PowerBooki že vgrajen AirPort Extreme (brezžični LAN - 54Mb/s).

Ostalih večjih razlik pa ni opaziti....

8 komentarjev

iBook G4

vir: Apple
Apple - Apple je predstavil prenovljene prenosniške iBooke, ki so po novem osnovani na G4 procesorjih. Vsekakor predstavljajo zelo zanimivo ponudbo, glede na to, da najcenejši model ($1099) vsebuje 12,1 palčni monitor, G4 800 MHz procesor, grafično kartico ATI Mobility Radeon 9200 in še kup drugih sladkorčkov.

Pa vendar postaja Apple dosegljiv množicam!? Klik.

51 komentarjev

Mobility RADEON 9600 in 9200 vs. GeForce FX Go 5600 in 5200

X-Bit Labs - Nemška računalniška revija PC Games Hardware Magazine je objavila rezultate testiranja najnovejših grafičnih kartic za prenosne računalnike. Govorimo torej o karticah Mobility Radeon 9200 in 9600 ter o GeForce FX Go 5200 in 5600. Kartice so primerjali v igrah Aquanox, Unreal Tournament 2003 in Serious Sam: The Second Encounter. Kot testni sistemi so bili uporabljeni prenosniki Toshiba Satellite 5200-902, Peacock Freeliner XP 2500+, Acer Travelmate 800 in Medion Titanium MD6200. Testi so pokazali, da so kartice Radeon kartice veliko zmogljivejše in hitrejše od konkurenčnih. Je nVidia izdelala preslabe gonilnike ali pa je žrtvovala zmogljivost na račun manjše energijske porabe? Podrobnosti si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Jutri novi iBook in PowerBook

Mac Addict - Apple bo po podatkih nekaterih strani, ki se ukvarjajo z govoricami predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook in PowerBook, obenem pa precej znižal cene. Prenove bo deležno samo drobovje, oblika pa bo verjetno ostala ista. Pomemben dogodek (vsaj za nekatere [:D]) naj bi se zgodil jutri okoli 9. ure po USA času.

Osnovni model iBooka bo imel po novem 700 MHz G3 procesor, 256 MB pomnilnika in DVD enoto, cena pa bo znašala 990 zelencev. Trdi disk bo ostal velikosti 20 GB. Srednji model bo imel procesor s taktom 800 MHz, vgrajen bo Combo drive (CDRW/DVD) in 30 gigabajtni HDD, pojavljajo pa se tudi govorice, da naj bi povečali zaslon na 13,3". Predvidena cena je 1290 amerikanerjev. Najdražji model bo po specifikacijah enak cenejšemu bratu, le da bo obdržal 14" ekran. Cena? $1590.

Manj je znanega o prenovi PowerBookov. Takt procesorja bo pri začetnem modelu povišan na 800 MHz (sedaj 667), najhitrejšemu modelu pa bodo procesor navili na 1 GHz. Tudi PowerBookom bodo cene padle za 200...

4 komentarji

iŠtudent - izposoja prenosnikov

Apple - Apple bo študentom poundil izposojo prenosnikov za osnovno ceno 7,58 funtov na teden, kar znese 2700 enot naše valute. V osnovno ceno je všteta cena za osnovni iBook z zavarovanjem in Apple Care programom tehnične podpore. V ponudbi naj bi bili še ostali iBooki in PowerBooki, vendar je o cenah za le-te Apple še skrivnosten. Po pretečenem obdobju izposojanja bo možno prenosnik kupiti samo za 50 funtov. Žalost vsega? Nedostopnost storitve v Sloveniji - kot vedno. Klik in uradni klik!

3 komentarji

Preklic

Guru 3D - Apple je ugotovil, da so na 570,000 adapterjih za notebook računalnike serije PowerBook G3 naredili hudo napako. V proizvodnji adapterjev je prišlo do napake, ki preveč segreje adapter. Ta se lahko, zaradi tako zvišane temperature, vžge. Apple obljublja vse kupcem, katerih PowerBook G3 računalnik je bil izdelan med marcem 1998 in marcem 2000, da jim bo zastonj, seveda, zamenjal adapter. Uporabniki iBook in Titanium PowerBook G4 ter novejših naj bi bili varni. Upajmo...

2 komentarja