» »

Hitrejši in cenejši eMaci

Hitrejši in cenejši eMaci

Novi eMac

OSNews - Apple je danes napovedal nove namizne računalnike iz serije eMac, primerne za rabo doma in v izobraževalnih ustanovah. Novi eMaci bodo opremljeni s procesoriji PowerPC G4 s frekvencami do 1.25 GHz, vsebovali bodo pomnilniške module DDR2 s frekvenco 333 MHz, posodobljene so tudi grafične kartice ATI in dodana vrata USB 2.0. Na voljo bosta dve različici, cenejša za 799 in dražja za 999 ameriških dolarjev.

70 komentarjev

«
1
2

Frgazor ::

cist zanimiva zadeva, sploh ce bi se pri nas dobila za podoben denar. zal bodo cene pri nas zopet nekje v visavah in pribljublenost jabolcnika primerno temu slaba.

Jebiveter ::

Hja, ce racunas, da je cena najcenejsega iBooka G4 (soon to be mine8-) ) v USA cca. 1.100$ (kar je cca. 217.800 SIT) pri nas pa neki malega pod 300.000 SIT... si lahko izracunamo, da bo cena najcenejsega eMac-a pri nas cca. 220.000 SIT.
Zdej, za en "druzinski racunalnik" je to, po mojem mnenju, cist dobra investicija.
IMHO
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

mathjazz ::

Zdaj eMac ma verjetno Mac OS X že gor, samo ne vem koliko softvera da apple zraven oz. koliko stane, če ga hočeš dokupit (Applovega, ne Office ipd.). A kdo ve kaj o tem?
www.getfirefox.com

Dr_M ::

samo jest se vedno dvomim v uporabnost teh zadev v sloveniji...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jebiveter ::

Classic environment, Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Address Book, QuickTime, iLife (includes iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand), iSync, iCal, DVD Player, AppleWorks, Microsoft Internet Explorer, EarthLink (includes 30 days of free dial-up service with activation), Quicken 2004 for Mac,World Book 2004 Edition, Sound Studio,Tony Hawk’s Pro Skater 4, Deimos Rising, Zinio Reader, Apple Hardware Test
(copy/paste z http://www.apple.com/emac/specs.html )

IMHO, vse kar potrebujes na druzinskem PCju... no, ze ki sem OSS-minded in Linuxac bi zraven dodal se OO.org namest AppleWorks (ki je baje :( ) ter FireFox-a namesto IE:|

Pa da se prav razumemo, tukaj je govora o All-in-one racunalnikih, ki delujejo of-the-shelf. Ce mene vprasas bi pac v nekem znanem okolju raje administriral mrezo PCjev z Linux-om. Ampak ze to, da je OSX temeljec na *BSD (verjetno kar FreeBSD) in ima vse bomboncke BSDjev + ostale Apple-style bomboncke (Aqua, ease of use,...), je kar v redu zadeva.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

MitjaP ::

Dr_M: zakaj pa ne bi blo to uporabno v Sloveniji? Js ze 4 leta sam Maca gonim, prej sem bil pa PCjas in zadeva je coolska. Mam vse, kar hocem. Se Unix-like OS, zarad katerga sem prej vedno mogu met vec operacijskih na racunalu.

Glede software je pa tkole (http://www.apple.com/emac) - zraven dobis:
-QuickTime
-iLife (includes iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand)
-iCal
-AppleWorks (to se prav Office, ki je cist spodoben za vsakdanja opravila in pisanje seminarskih/diplomskih)
-Quicken 2004 for Mac
-World Book 2004 Edition
-Sound Studio
-Tony Hawk?s Pro Skater 4
-Deimos Rising
-Zinio Reader

To je vse licencen software in vse so polne verzije.
Poleg seveda MacOS X Pantherja (10.3), ki vkljucuje vse potrebne programe - Safari (web browser), Mail, iChat AV (AOL klient, ki podpira voice in video konference), iSync (za sinhronizacijo podatkov z zepnimi napravami), itd.

Ful je se software-a, ki se ga zdejle z glave ne spomnim, me pa vprasite za ktero podrocje bi ga rabl, pa povem.
Ce bi rad kdo se kaj vedu o kompatibilnosti Macov s PC svetom, kr vprasat, vam verjjetno lahk kr na dost vprasanj, ki so vas vedno zanimala odgovorim. Al pa sami mal pobrskat po http://www.epl.si/forum

Pa velika prednost, da se sam smejem, ko ljudje pripovedujejo o adware, spyware in virusih ter crvih. Na Macih tega ne poznamo - zaenkrat. Pa tudi pop-upov ni kot v windowsih.

MitjaP ::

Jebiveter:
Nope BSD ni enako FreeBSD, je pa podobno. gre za dirivat vseh teh BSDjev, ki so na trgu.

Aja, pa AppleWorks ni tko slab. Logika delovanja je mal druga, je pa isto cool kot Office. Velik manj rama poje in velik hitrejsi je.

Ce bo koga kaj vec zanimalo o eMacu, naj klikne tukaj.

Jebiveter ::

MitjaP: Vem da BSD ni enako FreeBSD, rekel sem samo, da "se mi zdi", da je tako (ker je to bilo na enem od forumov omenjeno).

Aja, se tole kar se sofwerja tice:
Zadeva podpira tudi *BSD(jev) "ports" sistem z katerim lahko dobim prakticno vsak OSS program ki je portan na (Free)BSD (seveda, ga je potrebno lokalno skompajlat za PPC arhitekturo, obstajajo pa tudi ze binary paketi)

Pa OO.org bi jaz uporabil predvsem zaradi kompatibilnostnih razlogov z Linux in windows mashinami doma (torej gre za osebno preferenco in ne priporocilo)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Dr_M ::

MitjaP: nekak nisi kompatibilen s to zadevo... nekak tko kot ce bi ti stric iz amerike poslov dvd player/tv/karkoli ki je za 110V napetost.... sicer zadevo se da useen uporabljat, ampak kljub temu ni prijetno...

mislm, da je apple svojo priloznost v evropi ze zamudu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jebiveter ::

Hmm.... Mogoce bi bilo zanimivo, ce bi zacel Apple prodajati tudi samo HW brez SW. Ker recimo, platforma je dobra in marsikdo bi verjetno kupil Apple racunalnik (pa recimo da po 75% cene) in potem namestil Linux ali kateri drugi UNIX sistem.
Verjetno se to ne sklada z politiko podjetja in we can only dream...:\
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Gandalfar ::

Dr_M: kaj te tocno moti? Saj imas 220V vticnico :)

Podpora unicode pa tudi ni slaba..

mathjazz ::

U, hvala za odgovore.

Ma, saj ni pene glede browserja, Safari je pomoje zakon, glede OpenOffic.org je pa tko, da zaenkrat na paše pretirano v to okolje in je verjetno prepočasen. Bo lažje kake export/import plugine applovemu officu dodat, da bo folk srecen.

Meni je zelo všeč, da dobiš zraven to kar rabiš, se pravi softver za vsako opravilo. Kot da bi v novi PC vtikal Slo-Tech Linux ;))

Zdi se mi, da je zadeva precej ugodnejša kot PC, ravno zaradi softvera, v zmogljivosti PowerPC G4 pa itak e dvomim.
www.getfirefox.com

AtaStrumf ::

Kaj pa se zgodi ko se ti mašina zabije in moraš formatirat -- al se to pri Apple-u ne more zgoditi, tako kot se IBM-ovi računalniki ne morejo obesiti in zato niso imeli reset gumba >:D?

undefined ::

Ma ja, sam da ma veze z *nix-om, pa je že zanimivo za našega Matjaža. Grem stavit, ko bodo na Gameboy dali *nix, bo Matjaž že veselo poročal. ;)

Kar pa se tiče nekaterih, ki so iz "PCjev presedlali na Mac-e", no comment. Nekomu je stric kupil Maca, ki je začuda hitrejši od starega PCja z 1GHz Duronom in trdim diskom s 5k vrtljaji, pa je sine že ves iz sebe. Prvič vidi ves kič, ki ga nekateri PCjaši že dolgo gledajo v WinXP in Linuxu, pa je že ves navdušen. :D

MitjaP ::

Dr_M: katera kompatibilnost te moti? jaz imam mrezno povezavo s PCjem, printam prek printerja priklopljenega na PCju, mam fajle na PCju, datoteke bereta oba enake, fonti so kompatibilni (mislim na nase sumnike), tud windows prebira unicode. Bolj natancen bodi, pa ti lahko bolj natanvno odgovorim.

Res je, da to, kar gledate na Linuxu in WindowsXP, da je kic in da zelo zmanjsa uporabnost operacijskega sistema, ampak ko bodo nekateri preizkusili MacOS X, bodo videli, da je odzivnost v primerjavi s kakimi windowsi znatno boljsa in se sploh ne vidi, da gre za kic.

IceMan, dokler bos tako konkreten ti gre le moj nasmeh in posmeh :)
Sploh pa ta primer, ki naj bi ga ti poznal izvira bolj iz tvoje domisljije in ni ne sincka, ne stricka :) Ljudje si ponavadi Mace kupujejo sami, ker vedo, da bodo denar nalozili bolje kot z nakupom PCja. PCje pa kupujejo stricki bolj za svoje necake, ja. Sorodstvene vezi pa to ti tudi ne grejo najbolje.

MitjaP ::

Atastrumf: sej mas reset button, sam ta se uporab tkole: ctrl+cmd+power button.
Ko mora? formatirat, mas ves ta software zravn na dvdju. Moras pa zelo poredko formatirat. Windowse poganjam en teden, pa je disk cist fragmentiran in zadeva za 50% bolj pocasna in bi res skor rabu na novo instalirat, ker bi blo hitrej kot odpravljat napake. Maca pa poganjam po vec mesecev skupi brez ugasanja pa ni nobene vidne razlike pri uporabi.
Po daljsem obdobju uporabe se clovk kr razvadi, da ni treba najprej sistemskih opravil izvajat, da lahko normalno delas.

MitjaP ::

Dr_M: se tole - Nemcija in Francija imata ful veliko stevilo mac uporabnikov. Procentualno kar nekaj 10%. Francija je tako znana kot apple oaza v evropi, nemcija se pa glede mac community krepi vedno bolj v zadnjih letih.

mathjazz ::

IceMan: ne, nisem je napisal zaradi *nixovstva ampak zaradi ne Microsoftstva.*
www.getfirefox.com

undefined ::

> IceMan, dokler bos tako konkreten ti gre le moj nasmeh in posmeh :)

Kako lepo si opisal moje razpoloženje na tvojo osladno Mac igračo. Sam ne bi mogel bolje.

> IceMan: ne, nisem je napisal zaradi *nixovstva ampak zaradi ne Microsoftstva.*

There's a difference? Daj si malo oglej zgodovino in boš morda opazil, da je bil Apple bolj agresiven po prevzemu monopola kot Microsoft. Slednji je bil le pametnejši. :)

Beat-O ::

IceMan: Prevzemu monopola? Kdaj pa je imel Apple monopol?

MitjaP ::

Hehehe :) Najbolj zabavno je srecevati ljudi, ki sami o sebi menijo, da so pametni in so hkrati tako zelo omejeni, da ne vidijo, da niso :)

Pa se ena napoved: verjetno bo komentar v smeri, "to si ti, kaj sm pa js" - in ne bo prvikrat :)

undefined ::

> IceMan: Prevzemu monopola? Kdaj pa je imel Apple monopol?

Je imel željo po.

Sklepam, da znaš brat?

undefined ::

> Hehehe :) Najbolj zabavno je srecevati ljudi, ki sami o sebi menijo, da so pametni in so hkrati tako zelo omejeni, da ne vidijo, da niso :)

Lepa avtobiografija. Nimam kritik. :D

Beat-O ::

IceMan: LOL! Vsako podjetje ima željo po čim večjem tržnem deležu (in v končni stopnji monopolu), tako, da tvoj argument, da je imel Apple željo po monopolu ne stoji na trdnih tleh.

MitjaP ::

IceMan: Itak :D

undefined ::

> Vsako podjetje ima željo po čim večjem tržnem deležu (in v končni stopnji monopolu)

Jasno, ampak taki kot Matjaž tega ne razumejo najbolje.

> tako, da tvoj argument, da je imel Apple željo po monopolu ne stoji na trdnih tleh.

Stoji, če bi le ti poznal zgodovino Applea in ukrepov Stevea Jobsa. Kaj takega Microsoft svojim zaposlenim nikoli ni storil zaradi lastnih sebičnih želja po zmagi.

BSD-jas ::

Kaj pravite na to, da bi se za potrebe neproduktivnih svetih vojn odprla posebna tema vLoži (ali kjerkoli že), ki bi jo administratorji še "prilepili" pod vrh? Obenem velja razmisliti o uvedbi pravil, ki bi zapovedala konstruktivne komentarje novic, kršiteljem (tistim, ki vsako malenkost izkoristijo za netenje teh vojn) pa bi se najprej nekajkrat poslal opomin na privat, če to ne zaleže, pošiljanje kakšne Mozille (ali kar OOo) na njegov naslov, v skrajnem primeru pa se ga pridruži izbrisanim...

mathjazz ::

suljo: l0l

IceMan: razlika je med imeti monopol in hrepeneti po večjem tržnem deležu.
www.getfirefox.com

undefined ::

> IceMan: razlika je med imeti monopol in hrepeneti po večjem tržnem deležu.

Priporočam ti, da si ogledaš film Pirates of Silycon Valley. For a quick history lesson.

IceIceBaby ::

Cena za model s combo enoto bo verjetno res okoli 220k sit, toliko kot je zdaj stane 1ghz combo model. Pomoje dokaj ugodna cena, glede na to kakšno sranje kupujejo nekateri za podoben denar. Pa še dost bolj primeren je takle računalnik za "družinsko" uporabo od PCja, vsaj po mojih izkušnjah. Nemorš verjet v kakšnem stanju nekateri pripeljejo 3 mesece staro mašino na servis. Kupijo računalnik za 200, 250k sit brez monitorja in po parih tednih samo bootanje traja 5 minut.

Nič ne rečem, če znaš krotiti windowse je vredu. Pač sproti brišeš spyware če ga dobiš, delaš defrage, register popucaš vsake tolk časa... Če pa nimaš pojma o računalnikih si pa po 2 urah interneta zaključil. Pri Macu teh problemov ni. Na koncu še celo prihraniš ker ti ni treba vsake 3 mesece plačevat servisa.

OwcA ::

Malo manj obdelujte drug drugega in bolj novico, če ima kdo morebiti še kaj konstruktivnega za dodati.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

IceIceBaby ::

iceman, kaj pa je spornega v tem filmu ? Res je da Jobsa prikaže kot precej neuravnovešenega človeka, kar verjetno tudi je. Tista "kraja" miške in grafičnega vmesnika pa je itak znana že skoraj vsem. Kakšnih podrobnosti o applovem monopolu pa nisem zasledil.

Btw...v filmu je tudi prikazano kako apple 1 delajo skupaj v eni garaži, Vozniack pa Jobs pa še nekaj folka. V resnici je prvi računalnik v celoti skupaj spravil Voz, tudi za druge tehnične stvari je skrbel izključno Voz. Jobs se v tehniko ni vtikal in je bil zadolžen za biznis in vodenje podjetja. V filmu je tudi nekaj drugih nepravilnosti, tako kot je v holivudu navada.

undefined ::

Kst, nenadni odpust delavcev? Vse njegove prigode z ženo, katere uradno ni poznal?

Daj si še enkrat oglej film, spreglej geek stuff, and concentrate on more important things.

IceIceBaby ::

In kaj ma njegova žena in delavci skupnega z monopolom in uporabnostjo Macov ?

undefined ::

> In kaj ma njegova žena in delavci skupnega z monopolo in uporabnostjo Macov ?

Skupnega ima to, kako je Steve Jobs žrtvoval druge bližnje ljudi za svojo zmago, katero na srečo nikoli ni dosegel, zaradi Billa Gatesa. Tukaj govorimo o človečnosti in kdo je v resnici bolj hrepenel po denarju.

Mislim, če ti to ni jasno, potem nimava kaj več razpravljat.

IceIceBaby ::

Kolikor jaz vem tukaj govorimo o novem eMacu in njegovi super ceni.

undefined ::

> Kolikor jaz vem tukaj govorimo o novem eMacu in njegovi super ceni.

Govor je že davno skrenil v anti-monopol debato, takoj ko je Matjaž omenil, da je ta novica objavljena, ker nima nič opraviti z Microsoftom.

Beat-O ::

O.K. če pa smo že zašli do Jobsa pa dajmo. Da, Jobs je bil neuravnovešen človek in še vedno je čeprav v precej manjši meri. Kaj ima njegova žena tu veze res ne vem, ker poznam kar nekaj ljudi, ki so slabi pri družinskih odgovornostih, vendar odlični v poslovnem življenju. Mislim, da si film nekoliko napačno interperetiral, ker se Jobsu ni šlo samo za denar. On ima že od nekdaj vizijo kakšen bi računalnik moral biti, ima smisel za prihodnost. In to uresničenje njegovih vizij in tudi muh je njegov cilj, denar je prišel kot stranski produkt (ima 1.8mlrd $).

IceIceBaby ::

iceman, jaz se ponavadi držim teme. ampak ok, če že hočeš. Kaj točno pa je tako hudo požrešnega in zlobnega na Jobsu.

Btw. Zakaj se teme o Macih vedno spremenijo v vojno šele ko ti prideš ? Do tvojega prvega posta je debata potekala čist civilizirano brez podjebavanja. Pol pa ti prideš s svojimi brezveznimi provokacijami pa debato spremeniš v vojno.

undefined ::

> Btw. Zakaj se teme o Macih vedno spremenijo v vojno šele ko ti prideš ?

Zaradi tvoje funkcionalne nepismenosti in misinterpretacij.

Jebiveter ::

IceMan: Dejstvo je, da svojih trditev ne znas argumentirati. Poleg tega imas nek agresivno sovrazen odnos do Apple racunalnikov in njihovih userjev. Smem vprasati zakaj? (In zanima me le, ce bos svoj odgovor primerno podkrepil z dejstvi, ce ne, raje ne odgovarjaj).
In, navsezadnje, cisto vsako temo/novico, kjer so bile predstavljene lastnosti/prednosti/slabosti Mac platforme si spremenil v neargumentiran off-topic war, ki je rezultiral predvsem s slabo voljo in OT diskusijo.

No, da se vrnem nazaj na temo... vprasanje za uporabnike Macov: Katerega Maca uporabljate/imate, za kakno delo in ali vam je bilo kdaj zal za nakup?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

lorenz ::

Ze 18 let uporabljam Mac-a (torej ze takrat ko se vecina vas ni vedela kaj je racunalnik ali pa se igrala v peskovniku ) in kakih 10 let na zalost (v sluzbi ) PC-ja in v teh 18 letih me niti za minuto ni presla misel da bi raje uporabljal PC-ja , niti minuto .
Iz kulturni vzrokov pa raje ne bom napisal kaj si vecina uporabnikov Appla (predvsem stari Apple userji ) mislijo o uporabnikih kot je ...............(saj veste kdo).

In se ce govorimo o (Crni sredi ) : Ko se je firma Apple zacela siriti so seveda zaposlili dosti novih inzinerjev z podrocja rac. predvsem iz Hewlet Packard-a ki so bili vajeni neinovativnega razmisljanja in resevanja problemov) kot pri HP ( danes bi to bil ..)
In ko je Steve Jobs uvidel da to nikamor ne pelje in videl da so razvili skorpucalo ala PC ne pa nekaj iz njegovih vizionarskih idej je seveda udaril po mizi in ko je v sredo zjutraj prisel v sluzbo je v momentu odpustil polovico ljudi (predvsem iz HP) . In potem ko so se resili moronov iz HP so v pol letu razvili nov racunalnik LISA ki je bil predhodnik MAC-a.

Pa se: , miske in graficnega vmesnika ni ukradel Xeroxu ampak je kupil licenco oz.patent ceprav za smesno malo denarja . Se pa postavlja vprasanje od kod MS-u graficni vmesnik ko vemo da je zacel z DOS-om ( oz .tudi tega je kupil oz.nagnil onega tipa ki ga je napisal )
In je tudi APPLE tozil MS zaradi kraje graficnega vmesnika vedar potem ni bilo nic iz tega.
Danes pa med Billom in Stevom Jobsem ni vec vojne celo Bill ima kar nekaj delnic Appla in jim je celo pomagal iz financnih tezav ko je bil le ta v krizi saj ve da APPLE z svojo velikostjo ne mora ogroziti MS je pa zato APPLE zelo inovativna firma in to MS z pridom izkorisca ko od zdaj lepo kopira te inovacije saj vemo kasen je razvoj MS.

LP

undefined ::

> Poleg tega imas nek agresivno sovrazen odnos do Apple racunalnikov in njihovih userjev. Smem vprasati zakaj?

Ker to ni res?

Preberi si odgovor kstu, očitno velja tudi zate.

Jebiveter ::

http://www.slo-tech.com/script/news/izpiskomentarjev.shtml?nID=10603
Tale tema je primer tvoje ozkoglednosti in odlicen primer neargumentiranih komentarjev.

Need I say more?:\
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

IceIceBaby ::

iCeman, za tebe smo itak vsi, ki ti kaj nazaj napišemo otroci pa funkcionalno nepismeni pa nesposobni...

Jebiveter, jaz sem začel z iMac DV 400mhz par let nazaj. Kupil sem rabljenega za 170k sit (takrat so bile cene novih pri nas še v višavah) in mi je lepo služil kakšno leto, da sem se spoznal z OSXom (Takrat še 10.0.4 in 10.1) in nasploh Maci. Uporabljal sem ga večinoma za zabavo. Kakšen film sem pogledal, kakšen film zmontiral, web, mail, office... usual stuff.

Potem sem ga prodal in šel nazaj na PCja, ker sem šparal za prenosnik. Ko sem končno nabral tistih 300k sem si nabavil iBook 700 z 12" ekranom. Tudi ta mi je lepo služil. Na njem sem delal zapiske na faksu, doma pa sem ga imel priklopljenega na 17" ekran in mi je služil kot mašina za webdesign...dreamweaver, flash in photoshop je poganjal dovolj hitro za normalno delo. Od tem sem imel doma še PCja, ki je v tem času sameval. Imel sem ga skoraj izključno za downloadanje rožic :)

Zdej sem trenutno na tem PCju in pričakujem novega iBooka G4 (bi ga že moral dobit pa je še vedno na carini :( ), ki bo pravtako služil za webdesign in ostala opravila. Pa če bo šlo takole naprej bom tega PCja v kratkem zamenjal za enega takšnega eMaca, ki je tudi zelo spodobna mašina.

Uglavnem, iBook je zakon :) Dovolj zmogljiv tudi za resno delo in občasno kakšno igro (tanov ma not radeon 9200) obenem pa zelo majhen. Pa baterija zdrži cca 5ur. Pa lep je za pogledat. Pa tih je, pa OSX ma gor... Uglavnem dovolj razlogov za nakup.

Beat-O ::

Tudi jaz imam iBooka, in sicer prav tak model kot ga je imel kst. 700MHz G3, 12", 384MB RAMa itd. Večinoma je za surfanje po netu, mail, office, včasih naredim kaj v PSu, za digitalne fotke, redko kakšen film ipd. Zdaj je že več kot leto odkar sem ga kupil in dvomim, da bom še kdaj kupil PCja, vsekakor ne prostovoljno. Moje navdušenje nad Appli gre celo do te mere, da smo s kolegi ustanovili mac portal Jabuk.net

undefined ::

> Need I say more?

Preziram Mace, ne pa njihovih uporabnikov. Slednje imam kvečjem za otročje, kot je že ugotovil kst. ;)

OwcA ::

Pri IceManu je treba ceniti to, da lahko z eno roko odpravi kar cele panoge uporabe računalnikov, tokrat so nasrkali vsaj oblikovalci in namizni založniki. Važno, da imajo nekateri vedno prav. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

tha_man ::

Kul stran _The_Man_ :)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov eMac

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
52792 (2593) Stepni Volk
»

Apple

Oddelek: Strojna oprema
332320 (1778) Jebiveter
»

racunalnik

Oddelek: Kaj kupiti
8795 (690) koyotee
»

eMac v Monitorju

Oddelek: Operacijski sistemi
111961 (1733) jamiroq

Več podobnih tem