» »

Jutri novi iBook in PowerBook

Jutri novi iBook in PowerBook

Mac Addict - Apple bo po podatkih nekaterih strani, ki se ukvarjajo z govoricami predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook in PowerBook, obenem pa precej znižal cene. Prenove bo deležno samo drobovje, oblika pa bo verjetno ostala ista. Pomemben dogodek (vsaj za nekatere [:D]) naj bi se zgodil jutri okoli 9. ure po USA času.

Osnovni model iBooka bo imel po novem 700 MHz G3 procesor, 256 MB pomnilnika in DVD enoto, cena pa bo znašala 990 zelencev. Trdi disk bo ostal velikosti 20 GB. Srednji model bo imel procesor s taktom 800 MHz, vgrajen bo Combo drive (CDRW/DVD) in 30 gigabajtni HDD, pojavljajo pa se tudi govorice, da naj bi povečali zaslon na 13,3". Predvidena cena je 1290 amerikanerjev. Najdražji model bo po specifikacijah enak cenejšemu bratu, le da bo obdržal 14" ekran. Cena? $1590.

Manj je znanega o prenovi PowerBookov. Takt procesorja bo pri začetnem modelu povišan na 800 MHz (sedaj 667), najhitrejšemu modelu pa bodo procesor navili na 1 GHz. Tudi PowerBookom bodo cene padle za 200 ameriških dolarjev.

4 komentarji

Road Runner ::

predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook
oblika pa bo verjetno ostala ista.

zanimivo, zanimivo ;)

se pa nebi branu enga powerbooka 1ghz :O

City ::

Oblika bo tako prenovljena da ne bo sprememb :D :D
Drugače je pa Macov procesor 800Mhz verjetno konkurenčen večini AMD-jem in Intelom tako da tudi ta 800 ni slab ;)

IceIceBaby ::

Uh sori no...lapsus :) Uglavnem oblika bo ista spremenil bojo drobovje :)

G3 procesor v iBookih sam po sebi nažalost ni konkurenčen novim mobile P4 in athlonom. Je pa konkurenčen PIII ki so v podobno velikih prenosnikih, se pravi tam okoli 1ghz in definitivno hitrejši od večine celeronov. Še bolj pa postane ko poganja prav za te procesorje optimiziran software.

G4 v PowerBookih je malo bolj konkurenčen intelu in athlonu, čeprav se 1ghz še vseeno težko primerja z najboljšimi P4 in athloni. Ampak ima pa vgrajen Velocity engine ki veliko pohitri delo predvsem v grafičnih programih. Tam je 1ghz G4 v večini primerov hitrejši od 2ghz P4. Pa tudi tuki vela da je software in hardware tesno v navezi.

Beat-O ::

Te prenovljene izdaje s verjetno samo prehodna faza, saj se že dolgo govori, da bo Apple začel uporablajti IBMove PowerPC procesorje. Ko bodo pripravljeni bodo najprej na vrsti power maci, power booki zatem pa še ostali, da pa Apple ne bi zgubil uporabnikov med prehodom malenkostno izboljšuje znane modele. Apple Power!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test prenosnika Apple PowerBook

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
375765 (4302) pajac
»

powerbook ali sony

Oddelek: Kaj kupiti
191361 (1079) Keyser Soze
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151585 (1404) jype
»

Hitrejši iBooki in PowerBooki

Oddelek: Novice / Procesorji
82688 (2688) Byla
»

kupiti iBook v tujini?

Oddelek: Kaj kupiti
61192 (1137) IceIceBaby

Več podobnih tem