»

Microsoft in "Lindows" spravljena

PC Linux Online - Microsoft in Lindows.com (današnji Linspire) sta z dogovorom končala več mesecev trajajoče nesporazume glede imena Lindows. Lindows bo po celem svetu zamenjal svoje ime z Linspire, svoje izdelke s starim imenom pa mora umakniti s trga do 14. septembra letos. Microsoft bo v zameno moral plačati 20 milijonov zelencev, v last pa bo dobil tudi domene lindows.org, lincdowsos.com in druge. Klik!

Pred kratkim je Linspire, ki si je v skupnosti uporabnikov Linuxa močno popravil ugled, predstavil PhoneGaim. Gre za prvi odjemalec za Linux, ki omogoča klepet po različnih protokolih (ICQ, IRC, AIM, Yahoo!, MSN ...) in odslej omogoča tudi zvočno komunikacijo s pomočjo VoIP. Klik!

6 komentarjev

Lindows spet zlorablja

Slashdot - Potem ko je že kazalo, da se bo podjetje Lindows vsaj za nekaj časa rešilo bremena sodnega pregona, jim je zapretila nova nevarnost, ki je posledica njihove lastne malomarnosti. V predstavitvi svojega operacijskega sistema Linspire, prej znanega kot LindowsOS, so uporabili slikovni material avtorja z vzdevkom Klown, ki je svoje delo izdal pod licenco Creative Commons. Ker slednja brez predhodnega dovoljenja ne dovoljuje uporabe gradiva v komercialne namene, je Lindows naredil očitno napako. Podobnost je neizbežna.

17 komentarjev

LindowsOS odslej Linspire

PC Linux Online - Po pritiskih Microsofta in preimenovanju v najbolj spornih državah pred nekaj meseci, se je podjetje Lindows, Inc. odločilo povsod po svetu preimenovati svoj operacijski sistem LindowsOS v Linspire. Tudi spletna stan www.lindows.com je že preusmerjena na novo -- www.linspire.com. V krajšem obdobju po zamenjavi imena bo na voljo tudi brezplačna izdaja distribucij Linspire. Preberite navodila!

3 komentarji

Lindows odslej tudi Lin---s

OSNews - Pred kratkim je zaradi pritožbe Microsofta padla odločitev, da mora podejetje Lindows spremeniti svoje ime. Pa ne povsod, ampak (zaenkrat) samo na Nizozemskem, v Belgiji in Luksemburgu. In kako je podjetje reagiralo? Po predpisih, seveda. Odslej bo v omenjenih državah znano pod imenom Lin---s, kar izgovarjamo Lindash, ali po naše -- Lindpomišljaj. Seveda je že na voljo spletna stran z novim imenom. Klik!

8 komentarjev

Microsoft tožil MikeRoweSoft.com

The Register - Poznano je dejstvo, da se velike korporacije rade tožarijo zaradi (zelo) podobnih imen in naslovov (Windows in Lindows), a tokrat Redmondski velikan precej verjetno pretirava. Tako je 17-letni kanadski študent Mike Rowe registriral domeno www.MikeRoweSoft.com, kar pa ga je sedaj pripeljalo do srečanja z Microsoftovimi odvetniki. Ti so mu ponudili da jo odkupijo za 10 dolarjev, ko pa je le-ta hotel 10.000 dolarjev, so nameravali domeno iztožiti, ker "naj bi Mike Rowe posedoval domeno samo zaradi izkoriščanja Microsofta".

Da Mikeova domena in domena Microsofta nimata ničesar skupnega, razen dejstva, da se podobno izgovorita (oz. zazvenita), Microsoft seveda ne dojame. Mikeova stran, MikeRoweSoft.com, trenutno ne deluje, vendar če vas zanima njena vsebina, lahko kliknete sem za Googlov shranjeni vnos.

26 komentarjev

Lindows nič več Lindows

Slashdot - LindowsOS, distribucija Linuxa namenjena nebolečemu prehodu iz okolja Windows, je tokrat izgubil svojo prvo pravno bitko, Microsoft pa pridobil prvi up, da bo morda le preprečil širjenje LindowsOS-a. Tako sta sodišči na Finskem in Švedskem odločili, da mora korporacija Lindows.com opustiti ime Lindows, saj naj bi strašno-in-oh-in-sploh spominjalo na Windows in bi s tem pomenilo kršenje Microsoftovih patentov. Seveda pa to velja le za omenjeni dve državi in ne za celoten svet. V Ameriki se bo sodišče, po tem ko je že dalo zeleno luč Lindows.com, še enkrat odločalo 1. marca 2004. Klik!

12 komentarjev

Lindows: Informacijski Gospodinjski Aparati, IGA

Slo-Tech - Podjetje Lindows je tako izdelalo svoj prvi IGA™; sistem WebStation temelji na Viinem 733 MHz C3 procesorju, ki mu druzbo dela 256 MB PC133 DDR (opsa!) pomnilnika, cdrom pogon in pripadajoči paket vhodno-izhodne periferije.

Zanimivo pa je dejstvo, da računalo nima trdega diska -- sistem se tako naloži neposredno s cedeja (virus-proof!); upoštevajoč to dejstvo je vprašljiva tudi uporabnost priloženega paketa OpenOffice (ki na sodobnem sistemu pač mora biti nameščen; če ne iz uporabnostnih pa iz verskih razlogov). Poleg že omenjene hecnosti s pomnilnikom lahko opazimo tudi neprisotnost kakršnegakoli komunikacijskega vmesnika, ki naj v WebStationu načeloma imel svoje mesto -- pogled na spletne strani preprodajalcev vseeno omenja mrežno kartico. Olajšanje.

Sistem je za običajnega uporabnika sicer precej neuporaben, česar pa ne bi mogel trdit za ozkonamenska okolja, kjer bi lahko služil kot informacijski kiosk oz. poceni in delujoč delovni terminal (ali pa za potrjevanje kartic...

3 komentarji

Microsoft: NNNP

The Register - Ah, da, to prelepo piratstvo: neprestano čivkanje o [ne]povzročeni škodi, visokih cenah kot vzrokih te oblike pridobivanja produktov znanja in ostale moderno-jih-je-čim-večkrat-omeniti rečenice.

Pred časom sem pisal o zanimivi obliki tega nelegalnega početja, ko so Microsoftovi zaposleni kupovali poceni programsko opremo, nato pa jo po profitni metodi posredovali naprej -- malce osvetlitve tematike ne škodi.

The Register tako poroča o 31-letni nekdanji Microsoftovi uslužbenki, ki jo je sodišče spoznalo za krivo (v bistvu se je 'spoznala' kar sama) (pre)prodaje strežniških izdelkov v vrednosti $ 6 MIO; grozi ji kazen v višini do $ 250.000 in do pet let zapora, ZlaPovezava z novičko o uspešnih ženskih gusarkah pa se ponuja kar sama. S podobnim početjem se je ukvarjal tudi MS-jev projektni koordinator Richard Gregg, ki naj bi podjetje oškodoval za kar 17 milijonov (kaj v ozadju slišim glasove, da naj bi s tem pravzaprav uspešno promoviral Microsoftovo programje in da škoda ni...

2 komentarja

Prosim potrdite spremembo imena 'Plemeniti' v 'Prvivriti'.

Vnunet - Našemu vrlemu predsedniku letalske zveze tovrsten dopis službe za volitve verjetno ne bi bil preveč všeč, Novozelandka Kylene Soar pa je dejansko prejela nekaj podobnega.

Lukenj™ v sistemu volilne komisije Nove Zelandije Zlikovcu namreč omogoča, da volilnemu upravičencu, od katerega so mu poznani vsi osebni podatki, slednje kratkomalo -- spremeni. Kylene je tako prejela prijazno pismo v katerem jo sprašujejo, če bi res rada spremenila svoje ime iz 'Fay' v 'Fat Ass'. Klik!

Humor ali sprevrženost -- vdiralci so med volilne upravičence dodali še svoje domače žival'ce.

0 komentarjev