» »

Hladne katode

Hladne katode

Techware Labs - Na Techware Labs so si ogledali BGMicorve hladne katode. Namesto da bi v računalo vtikali neonke, ki poleg svetlobe proizvedejo tudi precej nezaželjene toplote in zasedejo precej prostora je vaša alternativa hladna katoda.

4 komentarji

smilyxx ::

Dost carsko sam mal predrago >:D

City ::

Ne vem zakaj nobeden lighComutershow fan ne pomisli na optična vlakna???? Glede na to da ima računalo že tko ali pa drugače vgrajenih par ledic samo njihovo svetlobo še preusmeriš skozi ta vlakna....ne oddajajo toplote ne rabijo napajanja pa še cenejša so kot te katode. Što češ bolje. ;)

Brane2 ::

Tamale neonke imajo lahko recimo 5W. Za tele CCFL ne vem a navadna neonka ima podoben izkoristek kot trenutno najbolše LEDice. Če upoštevaš, da požre navadna bela LEDica kakih 0.06W (3V krat 20 mA), pomeni da jih rabiš 16 za 1W in kakih 80 za ekvivalent 5W neonke.

80 najboljših ultrabightk pa ni več tako poceni...

City ::

Saj ravno v tem je lepota optičnih vlaken. ti ne tabiš 80 ledic ampak v tem primeru 80 vlaken (prodajajo se na meter 1m=cca. 5EUR) če že hočeš imeti "5W". Če pa uporabiš zadevo preko posebne leče..... Kaj res ni nobeden še vedel tega?? Samo vlakno je pa 10x manjše od ledice, kot malo debeleši laks za ribe lovit. Koliko svetlobe pa ledica odda direktno pa veš sam. To govorim trenutno za ledico, ki je že vgrajena v računalo, se pravi nimaš nobene porabe, če pa hočeš si lahko vgradiš kar ti pač pride namisel samo potem stvar ni več "ekonomična"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero pijačo spijem prej?

Oddelek: Loža
333225 (1584) Glugy
»

Primerjava bele - Amoled vs LCD

Oddelek: Mobilne tehnologije
153099 (2606) LordPero

Tuširanje z vročo vodo

Oddelek: Loža
496651 (5413) Ziga Dolhar
»

klimatska naprava

Oddelek: Kaj kupiti
414653 (3426) Pyr0Beast
»

Ciscenje Vodovoda

Oddelek: Loža
71671 (1427) d0rK

Več podobnih tem