»

Identifikacija uporabnikov z analizo mikrobne kulture na tipkovnicah

Ars Technica - Nič kaj presenetljivo ni dejstvo, da so tipkovnice in miške eni izmed najbolj umazanih predmetov, če z umazanostjo mislimo pestrost in količino bakterij, ki rastejo na njih. Že domače tipkovnice so pravo leglo, medtem ko so javne bolj podobne živalskemu vrtu, o čemer se zlahka prepriča vsak bruc na osnovnem kurzu mikrobiologije (straniščna školjka pa je predsodkom navkljub eno izmed čistejših okolij). Znanstveniki...

22 komentarjev

Če imate kanček prostega časa ...

več strani - ... in ne veste, kaj bi z njim, lahko upoštevate moj nasvet. Udobno se namestite v svoj najlubši stol, se sprostite in kliknite na eno od naslednjih povezav. Za prvimi tremi povezavami se skrivajo preskusi pomnilnika, sledijo jim trije grafičnih kartic. Povezavi, ki sledita, vas bosta pripeljala do preskusov dveh prenosnikov, za konec pa si lahko ogledate tudi, kako so se odrezali Logitechovi zvočniki tipa 2.1.

0 komentarjev

WDjev dvestogigaš™

Gigant podjetja Western Digital

vir: 3D Velocity
3D Velocity - Danes je izbira trdega diska že prava umetnost, saj je na trgu kar dosti proizvajalcev, ki ponujajo najrazličnejše modele. Na 3D Velocity so si tokrat na ogled postavili kar 200 gigabajtnega velikana, podjetja Western Digital. Trdi disk se ponaša z hitrostjo vrtljajev 7200 v minuti, kar je danes že povsem običajno. Izdelek ima le 2 MB predpomnilnika. Disk so stestirali in mu prisodili kar visoko oceno, vendar boste zanj primorani sprazniti denarnico za 170 funtov (270 ameriških zelencev), ako si ga boste želeli videti v svojem mlinčku. Več o tem.

7 komentarjev

Modifikacija tipkovnice

TheModFathers - Modificiranje ohišij je vse bolj priljubljeno. Vendar pa gredo nekateri tako daleč, da se spravijo modificirati celo tipkovnice in miške. Na The Modfathers so prikazali modificiranje tipkala. Torej, če vam je vaša tipkovnica postala dolgočasna na pogled si le oglejte tole in morda boste dobili kako idejo. O isti stvari pa smo pisali tudi že na Slo-Techu, tako da je navodil zares veliko.

12 komentarjev