»

Creative je licenciral X-Fi

Bit Technologies - Vsi poznamo podjetje Creative, ki vse od njihovih zvočnih kartic SoundBlaster obvladuje ta trg. Podjetje je skozi leta kupovalo konkurenčne rešitve drugih podjetij, skoraj do iztrebljenja (upira se npr. še VIA). Poleg tega pa je samo naredilo načrt za procesor, skrbelo za izdelavo same kartice in tudi nudilo garancijo. To se bo kot kaže spremenilo.



Podjetje Auzentech je namreč najavilo zvočno kartico, na kateri bo sedel zvočni procesor X-Fi. Creative stopa torej po poteh Nvidie.

Se nam torej kmalu obetajo ceneje X-Fi kartice?

Izvorna novica.

19 komentarjev

Creative I-Trigue 2.1 3300

Zvok čist kot solza :)

vir: AthlonXP.com
AthlonXP.com - Singapursko podjetje Creative je znano po tem, da izdeluje odlične zvočne kartice in ozvočenja. Nedavno tega so na trg splavili njihov model I-Trigue 2.1 3300. Proizvod je sestavljen iz dveh satelitov ter nizkotonca. Skupna moč celotnega sistema je 80 Wattov - vsak satelit ima moč 27 Wattov, nizkotonec pa 25 Wattov. Zvočniki izgledajo zelo elegantno in so lepe sivo-črne barve. Na Athlon XP so si ta sistem pobliže ogledali in ugotovili, da gre za izredno dobro ozvočenje in ga pohvalili. Več o tem.

0 komentarjev

I/O Data LDR-P22U2: zunanji DVD-R/RW

Digit Life - Podjetje I/O Data se je odločilo, da tržišču ponudi nov izdelek: LDR-P22U2. Govorimo o zunanjem DVD-R/RW pogonu, ki se ga bo priključilo na USB vrata. Sposoben bo zapisovati ter prepisovati DVD medije s hitrostjo 2x, CD-je pa bo zapisoval s hitrostjo 16x, prepisoval pa z 8x. Zapisovalnik, ki tehta borih 400 gramov, pa bodo lahko uporabljali tudi ljudje z Mac-i. Pri modelu za Mac se ne bo spremenilo nič, le to da ga bomo priključili na IEEE1394 vrata. Oba modela lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 368 ameriških dolarjev. Digit-Life.


0 komentarjev

Vantec Tornado

MODTHEBOX - Vantecovi ventilatorji Tornado danes spadajo med zmogljivejše primerke, ki lahko konkurirajo legendarnim Deltam. Zmogljivost pa seveda prinese tudi hrup, zato niso namenjeni občutljivim, ki jih med delom ali poslušanjem glasbe zmoti vsak piš. Na tej strani so testirali 80 mm primerek, ki ga lahko priključimo na napajanje preko 3-pinskega ali molex konektorja. Kako pa se je stvar obnesla, pa si preberite sami [:)].

0 komentarjev

Malo naprednejša cede šatulja

Dan's DATA - Nekako sem si rekel, da to napravico preprosto moram imeti, saj se še komaj znajdem iz množice zgoščenk, na katerih so Slo-Techovi arhivi. CD-101 podjetja Dacal Technology je, poenostavljeno povedano, menjalnik za 150 zgoščenk, na katerem je en vrtljiv gumb z LCD displejem. Z vrtenjem gumba izberemo številko zgoščenke, katero hočemo izvreči, ter 5 do 10 sekund pozneje jo lahko že občudujemo v lastnih rokah. Da bi se pa CD-101 ločil od ostalih menjalnikov, ga lahko priključimo na USB vodilo ter ga uporabimo s priloženim programom, ki nam bo, v kombinaciji z bazo podatkov na vsaki zgoščenki posebej, izjemno olajšal dostope do (a-khem) raznih...

11 komentarjev

Popravek za VIA 686B southbridge

VIA Hardware - Včeraj so nekateri uporabniki VII-nih čipovij odkrili napako. Prihajalo je namreč do nesoglasij med ploščo, bazirano na 686B southbridge čipu in zvočno kartico SoundBlaster Live.
Ker problem očitno ni bil tako zapleten, se je popravek pojavil že takoj isti dan, ko je bil odkrit. Popravek pa je naredil sodelavec viahardwarea. Uradni popravek naj bi izšel naslednji teden. Thx VASkO!

8 komentarjev