»

Xbox One se bo moral redno povezovati na splet

vir: The Verge
The Verge - Da bo moral biti Xbox One ves čas povezan na internet, smo po ovinkih izvedeli že dva tedna pred predstavitvijo. Microsoft je zdaj razjasnil situacijo, ki ni tako zelo huda, a vseeno precejšen preskok glede na preteklost. Nova konzola se bo namreč res morala zelo pogosto povezovati na Microsoftove strežnike, vsaj če bodo uporabniki želeli igrati igre. Do izključitve internetne povezave bo konzola delovala popolnoma normalno, ob prekinitvi internetne povezave (oz. od zadnjega javljanja Microsftovim strežnikom) pa bo še 24 ur imela 'žeton', ki bo dovoljeval igranje iger. Po preteku 24 ur se bo do ponovne vzpostavitve internetne povezave onemogočilo igranje iger.

Ta omejtev ne velja za predvajanje televizijskega signala oz. filmov na optičnih medijih DVD in...

62 komentarjev

NV 35: že znano ime?

X-Bit Labs - Tako je. Na X-Bit Labs so objavili zanimivo novico o tem kakšno ime naj bi nosila nova serija NV 35. Po vsej verjetnosti bo tak kot ostali - se pravi GeForce. Zanimivo pa je, da se bo imenoval kar GeForce FX, tako kot NV 30 serija, le da bo za "FX" druga številka. Bo mogoče to GeForce FX 6000? Ali pa mogoče 6800? Mogoče pa celo 11600. Vse bomo videli kmalu, takoj ko bo nVidia to uradno objavila[:)] . Izvirna novica.

5 komentarjev

Linux na ne-modificiranem XBOX-u

Slashdot - Na Slashdotu so objavili zanimivo novico. Kot kaže so na XBOX-scene ter XBOX-hacker pripravili Xbox do tega, da je na njem deloval Linux, in celo poganjal EA-jevo igro "007 Agent under fire". Za delovanje ni bilo potrebno niti odpiranje Xboxa. Potrebujete le originalno verzijo omenjene igre ter spominsko kartico, ki jo zvežete s PC-jem. Mimogrede: tako kartico lahko izdelate tudi doma. Izvirna novica.

0 komentarjev

Se spominjate Xbox Linux projekta?

Xbox Linux Project - Vse kaže, da so uspeli rešiti še drugo nalogo, vredno 100.000 dolarjev, sponzorirano s strani direktorja podjetja Lindows. To je uspelo skupini zanesenjakov imenovani O.P.X.. Njihov program naj bi bil sposoben vsakemu Xboxu odkodirati 2048 bitni ključ in tako omogočiti poganjanje programov, ki niso požegnani s strani Microsofta. Uspelo jim je odpraviti oviro, ki bi onemogočala namestitev operacijskega sistema Linux brez uporabe modchipa. Kako jim je to uspelo in če si kdo lasti Xbox in bi to poskusil, naj za več informacij poprosi na njihovem forumu. Originalna novice je C|Netu.

8 komentarjev

Če ne gledate reklam, ste tatovi

Slashdot - Vsi, ki v Mozilli samodejno blokiramo popupe in druge reklame smo baje tatovi. Vsaj tako mislijo na tejle strani.

Plugini za blokiranje reklam načeloma obstajajo za večino brskalnikov, samo potrebno jih je naložiti. Verjetno bodo novi ad-blockerji hitro zaobšli takšne zaščite. Še ena bitka na obzorju? Bodo zaradi tega ad-blockerji ilegalni (po DMCA)? Več na Slashdotu in Mozillazine.

15 komentarjev

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v...

1 komentar

Open source osvaja ZDA?

CNet - Na C|Netu so objavili zanimivo novico, iz katere je razvidno, da se bo kmalu začel velik boj med zagovorniki licenčne in open source programske opreme. Zagovorniki odprtega kodovja bodo namreč v tednu, ki prihaja, v kalifornijski parlament poslali predlog zakona, ki bo prepovedoval kalifornijskim državnim organom kupovati programsko opremo od podjetij, ki omejujejo uporabo oziroma dostop do izvorne kode njihovih programov. Ni dvoma, da bo prišlo do velikih lobiranj programskih družb, ki svoje interese vidijo čimdlje od doktrine open sourca.

Če pa bo zakon sprejet, bo to po mojem mnenju presedens in le vprašanje časa bo, kdaj bodo tudi druge zvezne države začele stopati po "kalifornijski" poti.

Kdo ve, morda se nam obeta svet brezplačne programske opreme. Podrobnosti si preberite na tej spletni strani..

4 komentarji

Kebab postaja računalniški pojem

The Register - Glede na to, da ste se na Slo-techu že počasi naveličali izraza kebab oziroma šiš kebab, je tale novica naravnost za vas.

Danes sem namreč naletel na The Registerju na zanimivo novico, s pomenljivim naslovom "MS mounts massive Xbox kebab wrap ad push", kar bi v slovenščini pomenilo, da MS na široko oglašuje XBox s pomočjo kebaba. Avtor članka vas opozarja, da preden začnete jesti, obvezno pogledate ovojnico. Sam je namreč dobil kebab, zavit v reklamni list za XBox, ki je imel zraven še reklamo za Dead or Alive 3. Na žalost ne poroča, če mu je to pobralo apetit :8)

Če vas zanima, izvirni članek je tule.

9 komentarjev

Mobilni Duroni na poti

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili zanimivo novico o prihodu mobilnih Duronov. Po podatkih, ki so jih dobili z neke tajvanske strani, naj bi se procesorji začeli množično pojavljati že pred koncem tega leta. Seveda ni potrebno razlagati, da bo to precej okrepilo AMDjev položaj na mobilnem trgu. Podporo so najavili tudi proizvajalci, nekaj največjih proizvajalcev matičnih plošč pa že ima izdelke, kompatibilne z mobilnim Duronom. Kdaj se bodo v obtoku pojavili dejanski modeli prenosnikov z mobilnimi Duroni zaenkrat še ni znano, toda vsekakor ne bomo rabili čakati ne vem kako dolgo...

0 komentarjev