»

Cooler Master Cooldrive 3

Viper's Lair - Ideja o hlajenju trdega diska sploh ni nova. Veliko ljudi hladi svoj disk ter ga tako ščiti pred pregrevanjem in mu podaljšuje življensko dobo. Viper's Lair so si ogledali Cooldrive 3, hladilnik velikosti 40x40x20 mm, ki deluje pri 12 V, se vrti s 4500 obrati v minuti ter oddaja glasnost 29 dB. Zanimiv je predvsem zaradi tega, ker ima vgrajene tudi LED diode v kontrolerju, ki ga namestimo v prosto 5,25" režo. Zunanji pa seveda ne dokazuje kakovosti. Trdi disk je hladilnik ohladil le za 3 stopinje Celzija, zato ga tudi na testu niso mogli priporočiti. Cooldrive 3

2 komentarja

Zgoščenkomati na kupu

X-Bit Labs -

Na vsem dobro strani ruski strani X-Bit Labs so danes objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so si ogledali CD-bralnike, katerim v sodobnih računalnikih vse pogosteje posvečamo premalo podrobnosti. Tokrat so vrgli pod buden vpogled osem CD enot. Dve Asusovi, LG-jevo, Mistumijevo, Samsungovo, Sonyjevo, Panasonicovo ter Teacovo. In kaj so ugotovili? Med CD-ji se razlike manjšajo oz. jih povprečni uporabniki sploh ne opazijo več. Če spadate mednje, so boste odločili sami. Naj vam samo namignem, da če posedujete resnično spraskane CD-je, se vam morda splača omisliti Sonyjev pogon. Dovolj besedi, tukaj je povezava na test.

...

6 komentarjev

Abit Siluro GeForce4 Ti4200

Overclocked Cafe -

Dobre stare GeForce4 kartice še niso za v pokoj. Prazaprav so še daleč od tega, saj si vsi pač ne moremo privoščiti najnovejših stvaritev, kot sta Radeon 9700 ter GeForceFX. Na OverclockerCafe so si tako ogledali že našo staro znanko, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 kartico. Razpisali so se kar na osmih straneh, kartico pa so testirali v vseh mogočih igrah. Vas zanima? Test tukaj!

Prav tako kartico je predelal tudi alien-w in tukaj najdete njegov članek, kmalu (14 dni) pa pričakujte nadaljevanje članka v obliki izvedbe modifikacije napetosti in dodatnem hlajenju.

4 komentarji

GeForce4 Ti4800SE Deluxe

VR - Zone -

Nvidiia se je odločila potihoma lansirati nove različice svojih GeForceov4. O njih smo enkrat sicer že govorili (glej povezane novice), a od takrat Nvidia ni zganjala pretiranega pompa in stvar je počasi zamrla. No, pred kratkim pa se je na VR-Zone pojavil test kartice, ki se imenuje Triplex GeForce4 Ti4800SE Deluxe. O Ti480 tipu kartice na Nvidiini spletni strani zaenkrat še ni podatkov, a sklepamo lahko, da se bo to zgodilo kmalu. Da pojasnimo zmedo, kartica, ki so jo testirali, je v resnici GeForce4 Ti4400 s podporo za AGP8x, ki pa jo je Nvidia iz meni neznanih razlogov poimenovala...

5 komentarjev

Volcano 7 na Ti4200

Mad Gamers - Ta modifikacija pa mora biti ena najbolj nesmiselnih stvari, ki sem jih videl. Če kliknete na ta naslov (pozor, registracija potrebna, če želite videti témo), boste videli Sumin Geforce4 Ti4200, na jedru katerega se bohoti kar pošastni Thermaltake Volcano 7, na pomnilniku pa so ostale majhne izmenjevalne površinice, nalepljene na kartico že serijsko, ob nakupu. Forumaš se hvali, da je zadevo navil na neverjetnih 286/675 MHz. Dobro, okej, si rečem, ampak, ali niso Geforce4 Ti4200 specificirane za delovanje na frekvencah 250/500? Priznam, pomnilnik je zelo lepo navit, a lepiti Volcana7 na grafični procesor le za pridobitev 36 MHz... Klik!

11 komentarjev

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

Štiri Ti4200-tke

Explosive Labs - Na Explosive Labs so testirali štiri GeForce Ti4200 kartice treh različnih podjetij. Ena izmed skupnih lastnosti kartic je podpora 8-kratnemu AGP vodilu, ki lahko namesto 1.1GB/s (AGP 4X) prenese kar 2.1 GB/s. A kakor vemo, ta novi način prenosa ne prinese veliko hitrosti, zato je morda v tem trenutku celo malce neuporaben. Skratka, testirali so Leadtek, MSI in Abit-ove kartice ter ocenili celo overklokabilnost in telefonsko pomoč posameznih podjetij. Kaj so ugotovili?

2 komentarja

Še en malce drugačen GeForce4 4200

FiringSquad - Po tem ko smo videli dobro založene Golden sample kartice iz Gainwarda, Abitove OTES monstrume™, ki so zavzemali dve reži na matični plošči, ter še mnoge druge "nenavadne" verzije GeForce-ov, je svojo specialko na trg poslal tudi MSI. Od drugih se razlikuje predvsem po izvrstnem hlajenju, ki za razliko od Abitovega ne zavzema dodatnega prostora na osnovni plošči. Izdelano je iz bakra in kartico objema z obeh strani. Za pihanje skrbi dokaj močan ventilator, ki je v nasprotju z večino izredno tih. Kartico so preizkusili pri FiringSquadu, test pa preberite tu.

6 komentarjev

MSIjev GeForce

Hardware Zone - nVidia je trenutno eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev. Pred kratkim se je na policah (na žalost ne tudi pri nas) pojavila nova predstavnica družine GeForce -- imenuje se MSI G4Ti4200-VTD8X. Kot lahko razberemo iz njenega imena, je proizvajalec MSI -- ki ga bolje poznamo kot izdelovalca matičnih plošč -- ter ima zanimivo lastnost, ki je že zvezda stalnica pri ATIjevih karticah, da podpira AGP 3.0 (8x).To kartico so si ogledali na Hardware Zone.

3 komentarji

KT333 še ni mrtev

Viper's Lair - Kljub pojavi čipovja KT400 ter napovedi oskubljene različice le-tega, KT333CF imenovane, naš stari znanec, dobri originalni KT333CE, zaenkrat še živi. To potrjuje še vedno visoka prodaja KT333-based osnovnih plošč ter sveži testi na internetu. Na Viper's Lair so si tokrat ogledali MSIjevo KT3 Ultra2-R osnovno ploščo. Gre za običajno matično ploščo za AMD procesorje, s podporo DDR pomnilniku, USB2.0 ter ostalimi dobrotami. Klik!

0 komentarjev

Enajst Ti4200 na kupu

Bench House - Če se odločate za nakup nove grafične kartice ter ste že sklenili, da bo le-ta iz družine Geforce4 Ti4200, morate takoj, nujno, za domače branje in sploh odsurfati na ta naslov, kjer si boste lahko prebrali najbolj popoln ter informativen primerjalni test enajstih izvedenk kartic s čipom Geforce4 Ti4200. Test je izjemno obsežen, kar 25 strani ima, a ni vrag, da ne boste ob končanju branja testa zagotovo vedeli, katera bo vaša nova grafična kartica. Vsak primerek je obširno opisan, kartice so testirane v mnogih programih ter raznih ločljivostih, ne manjka pa tudi najvišja še stabilna frekvenca kartice ter rezultati navite mrcine ter celo kakovost slike, ki jo kartica prikaže. Nujno - Klik!

0 komentarjev

Ali res potrebujem najnovejši procesor?

Viper's Lair - Ko človek takole brska po internetu ter bere najnovejše članke najhitrejših in najboljših procesorjev, Intelovih in AMD-jevih, mu kar malce požene kri po žilah. Jasno, ob astronomskih grafih, procesor, čeprav soliden, saj zmore poganjati vse najnovejše programe in igre, kar nekako ni več dovolj hiter in kar nekaj je ljudi, ki se na vrat na nos odpravijo kupovati najhitrejšega Pentiuma4 2.8 GHz.

Toda ali so take nadgradnje procesorja nujne, oziroma, bolje rečeno, se splačajo? Ravno to so se spraševali na Viper's Lair in spisali kratek članek, v katerem obravnavajo to problematiko in zadevo še podkrepili z grafi.

10 komentarjev

Primerjava GeForce 4 Ti4200 kartic

AnandTech - Anandtech se je spravil na testiranje GeForce 4 Ti4200 kartic, vendar pa se je avtor članka tokrat raje ognil dolgočasnim klišejem in se raje posvetil nekaterim pomembnejšim lastnostim kot raznim primerjanjem, katera kartica s procesorjem Ti4200 je najhitrejša. Da bi članek popestril je vanj vključil še razne analize o tem, ali se bolj splača kupiti kartico s 64 MB pomnilnika, ki je hitrejši ali kartico z malce počasnejšim pomnilnikom, ki pa ga je 128 MB. Med drugimi so se na Anandtechu spravili tudi na primerjavo kakovosti slike, ki jo "izpljunejo" kartice in ugotavljali kateri dejavniki lahko najbolj vplivajo na samo kakovost le-te.

0 komentarjev

Test aluminijastega ohišja

Viper's Lair - Na Viper's Lair so stestirali Lain-Lijevo "Black Pearl" ohišje. Le-to je črne barve, kot posebnost pa naj poleg aluminijaste kakovosti ter robustnosti omenim še modro diodo, ki kaže status prižganosti računala (sicer nič posebnega, a še vedno prava redkost v ohišjih serijske proizvodnje). Ohišje stane 149 ameriških zelencev, kar je nekako podobno našim cenam aluminijastih hišk, več podatkov pa v samem testu!

1 komentar

GeForce 4 Ti4200 že na Japonskem!

Akiba - Kot ponavadi so tudi tokrat kartice z grafičnim procesorjem GeForce 4 Ti4200 na voljo najprej na Japonskem. To pa pomeni, da bodo v bližnji prihodnosti kmalu na voljo tudi drugod po svetu. Kot gotovo že veste, naj bi se kartice s tem grafičnim procesorjem izjemno lepo navijale, kar jih bo, če bo cena dovolj nizka, naredilo privlačne za množice. Za slike primerkov, ki jih Japonski kupci že veselo kupujejo, so poskrbeli na Akibi .

10 komentarjev

O AGP-ju

Motherboards.org - Tukaj imate na dolgo in široko razloženo celotno zgodovino AGP standarda. Članek pokriva vse 1X 2X 4X 8X 1.0 2.0 Pro standarde in je, če niste res zainteresirani, malo dolgočasen.
Članek pa vam, če vas vsaj malo zanima računalniška grafika ali strojna oprema na višjem nivoju, priporočam. Čeprav je dolgočasen je zelo nazoren in poučen. Ja, res je. Govori tudi o prihajajočem AGP 8x standardu. Če ste radovedni, si ga preberite.

0 komentarjev